Ravnokar sem kupil Grand Scenica s strešno panoramsko streho. Zadeva je odlična vizuelno in uporabno v odprtem stanju, a pri hitrosti 130 ali več, začne v zaprtem stanju močno žvižgat. Če zaprem rolo, je šumenje malo tišje, a kljub temu močno neprijetno. Imel sem že avto s strešnim oknom in vem, da tako glasno šumenje ni normalno.
Ima mogoče kdo kakšne podobne izkušnje in mogoče nasvet, kako naj zadevo stišam.
Lp,
Mark
Strešno okno žvižga - Renault Grand Scenic 06
Končno sem po dolgem pregovarjanju uspel, da so mi odpravili napako. Pošiljali so me na 3 servise in nobedn ni naredil nič. Kar nekaj so nastavljali, a sem ugotovil, da sploh ne vedo kaj nastavljajo. Ker sem se naveličal hoditi po različnih servisih, kjer naj bi mi zadevo popravili pod garancijo, so me končno poslali na servis, kjer so poznali take primere. To je servis AVTOHIŠA REAL na Vodovodni v Ljubljani. Šibedah so mi nastavili, in ker so bile ceste zasnežene, ga niso niti preizkusili. Čez nekaj dni, ko sem preveril, kaj so naredili, sem se veselo peljal po avtocesti in ni bilo sledu o žvižganju. Tako da ti priporočam to avtohišo, ker ostali nimajo s tem izkušenj, problem pa je precej specifičen