scenic 1.9dCi, antenski podstavek, preparel!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
ozi
Kraj: Ljubljana

scenic 1.9dCi, antenski podstavek, preparel!

Odgovor Napisal/-a ozi »

dan!

imam vprašanje, in sicer me zanima, če ima kdo izkušnje s preparelo tesnilno maso, ki tesni antenski nosilec (glej sliko!).

Slika

na servisu (malgaj) pravijo, da drugače ne gre kot seveda menjava celotnega podstavka, kar pa v moje primeru (antenski podstavek z navigacijsko anteno) znese cca. 120€ (!!!).

če ima kdo kakšno pametno varianto bom zelo hvaležen!
hvala
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Pozdravljen, najbolše bi blo, da vse skupaj razdereš, vzameš zgornji del antene ga prerišeš na papir in ga neseš majstru kovinarju ti bo iz črne plastike zreskal na CNC nov spodnji del, ali pa kupiš tako debelo gumo in sam izrežeš enak spodnji del. To je moj predlog :wink:
ozi

Odgovor Napisal/-a ozi »

aha, torej to pomeni, da to le ni zgolj obloga ampak spodnji del, ki trohni?
če sem prav razumel...
Uporabniški avatar
bobo

Glej, vsaka antena-podstavek je sestavljena iz dveh delov. Zgornji je iz plastike, spodnji je ponavadi iz mehkejšega materjala-gume da tesni. Ta guma ima na zgornjem delu mali rob cirka mm ali 2mm, da se zgornji del vsede vanj. Gumo je težje obdelovati na stroju, zato sem rekel plastika pri kateri je tesnenje slabše.Lahko pa vse skupaj zatesniš potem z silikonom med pločevino in spodnjim in zgornjim delom antene.
ozi

Odgovor Napisal/-a ozi »

sedaj razumem. hvala za pojasnilo!
Uporabniški avatar
bobo

Ni problema ti samo zrihtaj. Aja pa poglej kakega razbitega, to bi še blo naboljše in poceni :wink:
Odgovori