Reanult vs Bosch Servis.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
meganeII

Reanult vs Bosch Servis.

Odgovor Napisal/-a meganeII »

Kam bi bi peljali 6 let starega megana II na velik servis.
1) Na Renault servis in vgradili original Renault rezervne dele in pridobili zig v servisno knjigo.
2) Na Renault servis in vgradili neoriginal Renaul rezervne dele (dele priznanih znamk) in nebi pridobili ziga v servisno knjigo - privarcevali ca 200 eur glede na prvo moznost.
3) Na Bosch servis in vgradili rezervne dele priznanih znamk in pridobili zig Bosch servisa - privarcevali ca 250 eur glede na prvo moznost.

Koliko avto izgubi na vrednosti ob prodaji, v kolikor nima v servisni knjigi original Renault ziga ?
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

pomoje odvisno od kupca
meni dol maha za zige, eni pa brez ne morejo,
pa tudi ce avto vidno razpada samo da je postemplano
mogoce jim je ostalo se iz vrtca ko smo cebelice v zvezke dobivali :)
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Meni isto zigi ne pomenijo bas dosti - ce je avto redno in pravilno vzdrzevan, pa magari pri popoldanskem mehaniku, mi zadosca. Zato bom lepo poslal v kozji rog vsakega morebitnega kupca, ki mi bo tezil, ko bom prodajal karavana, ker baraba ne vozim avta na pooblascen servis, pac pa k serviserju privatniku, ki je za enega od pooblascenih nekoc delal.
dyfan
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a dyfan »

Odvisno, kako dolgo nameravas se imeti avto.

Ce bo kmalu sel v prodajo, potem se verjetno splaca zig v knjigi (lazje bos dobil kupca).
Ce ga mislis imeti se nekaj let, potem pa cimdalje od Renault servisov.

LP
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Ce ne mislis prodajat, je najcenejsa opcija popoldanski mehanik. Je bistveno cenejsi (vsaj 5 x), z njim lahko podebatiras (namesto z eno babo v sprejemni pisarni ki nima pojma) in velikokrat ve vec kot tisti mulci iz srednje sole na uradnih servisih, ki znajo samo menjat in nic popravit, ali pa se to ne. Vsaj taksne so moje izkusnje v Ljubljani.

Jaz svojega Megana II vozim samo se k popoldanskemu mehaniku, dele nabavljam sam, vecinoma rabljene ali pa ponaredke. Tu pa tam kupim kak original (garnituro zadnjih diskov z lezaji).

V zadnjem letu sem prisparal vsaj 1000eur (vodila stekla dveh vrat, kabinski ventilator, zadrzac vrat, 4 grelne svece, sprednji diski, vse zavorne ploscice, akumulator, redni servis na 150,000)

V glavnem, svojemu mehaniku zaupam bistveno bolj kot kaksnemu Renault servisu.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz se tudi vedno posluzujem popoldanskega mehanika. Na servisih se ponavadi vsi samo ucijo in vec kot olje zamenjat je bolj tak. Cene da ne govorimo.
Ce ima avto potrjeno servisno in ce mislis v kratkem avto prodajat potem ga pelji na servis. Drugace ce gledas koliko zmeces denarja na servisu brezveze toliko lahko avto recimo po 5ih letih ceneje prodas pa ga bos prodal prej kot v enem tednu.
Tako je moje mnenje. Ce je pa avto v garanciji pol pa itak moras pri uradnem serviserju.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Saj so tudi na uradnih servisih dobri mehaniki ne zdej vse v en kos tlacit no.
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Ja dobri so ce poznas mehanika :)
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Igla napisal/-a:Ja dobri so ce poznas mehanika :)
kake mate,... :roll:

Ko bi reku,..da so itak vse gostilne v kurcu,..gremo si sami kuhat.
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Odgovori