Ciscenje notranjosti motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Ciscenje notranjosti motorja

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Pozdravljeni!

Zanima me ce obstaja kaksno cistilo, oz. ce to sploh ocinkuje predvsem me zanima uporaba tega cistila. Skratka po menjavi olja sem opazil da je v motorjo kr dosti razne umazanije. Seveda se tega ne da spucat drugace kot da motor razdres al pa ga nekak umijes s temi aditivi :)

Zanima me ce je kdo to ze delal. Najdo sem tole:

http://www.nakupovanje.net/liqui-moly-c ... pr-1181731

Hvala
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
broker

Re: Ciscenje notranjosti motorja

Odgovor Napisal/-a broker »

MaTe0 napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me ce obstaja kaksno cistilo, oz. ce to sploh ocinkuje predvsem me zanima uporaba tega cistila. Skratka po menjavi olja sem opazil da je v motorjo kr dosti razne umazanije. Seveda se tega ne da spucat drugace kot da motor razdres al pa ga nekak umijes s temi aditivi :)

Zanima me ce je kdo to ze delal. Najdo sem tole:

http://www.nakupovanje.net/liqui-moly-c ... pr-1181731

Hvala
Aditivi,za ciscenej motorja so se vcasih uporabljali,dokler niso ugotovili da naredijo vec skode kot koristi. Kar je tudi logicno.ker ce nekaj notri razmastijo,da odstopi,pol sigurno takrat ne maze kot bi moglo,...ne more mazat in cistit hkrati. _Najbolse da avto full segrejes,pregonis,nato pa olje spustis in ga pustis da se cedi pocasi ven celo noc,...ce ti ni skoda denarja,..lahk das spet not vsaj 2 litra olja,ga spet segrejes,...pa spet spustis in pustis par ur,..pa bi moglo bit boljse.
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Tudi z WD40 se ga da lepo scistiti! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Stupo napisal/-a:Tudi z WD40 se ga da lepo scistiti! :wink:
Stupo to govorim o notranjosti motorja. Ventili in podobne reci :) Ker na vrhu ko olje not nalivas je kr nekaj teh mastnih delov na vidikov, zato sem tudi vprasal. Zdaj sem sicer malo prepozen ze ker sem olje pred 3 dnevi zamenjal ampak za naslednjic bi pa rad nekaj v to smer naredo.
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

MaTe0 napisal/-a:
Stupo to govorim o notranjosti motorja. Ventili in podobne reci :) Ker na vrhu ko olje not nalivas je kr nekaj teh mastnih delov na vidikov, zato sem tudi vprasal. Zdaj sem sicer malo prepozen ze ker sem olje pred 3 dnevi zamenjal ampak za naslednjic bi pa rad nekaj v to smer naredo.
Tebe verjetno moti,da je okoli pokrovcka za olje videt kot emulzija? belkasta smetana? Premalo ga teras, pa se kondenz nabira gor,to ni nic narobe...:)
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
MaTe0

broker napisal/-a:
MaTe0 napisal/-a:
Tebe verjetno moti,da je okoli pokrovcka za olje videt kot emulzija? belkasta smetana? Premalo ga teras, pa se kondenz nabira gor,to ni nic narobe...:)
Ne ne, tega ni. Bil je ob zimskih dneh edino kar je bil kondenz :) Govorim o sajastih delcih in podobnih ostankih ki se cisto malo vidijo v motorju ce pogledas skozi odprtino za dolivanje olja :)
Odgovori