Renault Megane 1.4 16V l.2000

Predstavite Vašega Renault-a
defasturias

Renault Megane 1.4 16V l.2000

Odgovor Napisal/-a defasturias »

Za svoj prvi avto sem izbral megana. Avto je letnik 11/2000, prevozenih ima 104.000km. Od opreme nic posebnega, 4x airbag, el. pomik prednjih stekel, klima in CD radio.

Na njem je se nekaj dela, namrec bil je zaleten v desni bok zadaj, kjer se je spodaj na blatniku pojavila rja, kar bo pocasi sanirano. Del (4x4cm) sem ze pobrusil in zascitil s sredstvom proti koroziji, ta teden peljem k licarju da mi se zakita. Lahko bo dal popravljati cel blatnik, ampak sem bodoci student, tako da moram gledati na denar. Barval bom sam, imam nekaj izkusenj z airbrushem, probal bom naredit prehod, ki se bo cimmanj videl.

Poleg tega ima avto par povrsinskih prask, opaznih le na soncu, drugace pa nic vecjega. Pokrovi koles so bili poceni, zato sem jih zamenjal. Sem pristas originalnosti, ampak 80eur za nove ne dam, po eno platisce posebej pa ne mislim nabirat kot gobe po celi Sloveniji. Motor dela kot puska in je bil redno servisiran, kar mi je najpomembnejse. Zdaj sem tankal v drugo, pri prvem tanku je bila povprecna poraba 7,9l.

Slika

Slika

Slika

Slika

Na tem mestu bi se nekaj vprasal. Pri maminem meganu gre ob pritisku stikala voznikovo steklo samo gor oz. dol, pri mojem pa je treba stikalo drzati do konca. Je fora samo v stikalu, ali je za ta bomboncek treba zamenjati se kaj drugega?

LP
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Renault Megane 1.4 16V l.2000

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Fajn megancek, poraba bo pa tudi malo nizja, ce bos lepo vozil.
Kaksne aluminjaste feltne bi mu sedle :)
Glede pomika stekel je pa "caka" samo v stikalu. Nekatera stikala imajo impulzni pomik, druga ne.
Slika
defasturias

Hvala, sem dodal stikalo na spisek delov ki jih rabim v oglasih. Pa lahko isto stikalo uporabim tudi za sovoznikovo steklo?

Alu bi sedle, da, vendar se nisem odlocen ali bi jih kupil ali ne. Prav veliko denarja zanje ne mislim dajat, da bi kupoval kake litke, vredno toliko kot pol avta. Spet pa nocem kupit neke poceni, ki jih bo treba stalno ravnat. Ce bom kje zasledil kaksne rabljene, lepo ohranjene za nizko ceno, grem v nakup. Ali pa ko bom drugo leto kupoval nove letne gume :)

Na porabo zdaj malo bolj pazim, ceprav imam mestno vozjo in vsakodnevno kratko relacijo 5km v eno stran. Gledam na to da vozim med 2000 in 2500 obrati, prestavim pa na 3000.

EDIT: Na slikah imam anteno dokaj visoko, sem jo pa ze spustil.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Rja na blatniku pride na teh meganih vn od znotraj, tko da bo treba kej vec k sam pobrusti, ce noces da ti prec vn udari. Hec je ker mas dvojen pleh in zacne med obema rjavet...
defasturias

Ravnokar sem bil pri licarju. Cimmanj kompliciranja, tole bomo zakitali pa cau. Fora je ker z notranje strani je bilo ze nekaj carano s strani renault prese, kjer je bil avto kupljen in popravljen. Moral bi zamenjat kompletno stranico, kar se pa ne splaca. Tole bom naredil kot je zamisljeno in upal da cimkasneje spet udari ven. Zdaj je zdrzalo kakih 8 let od nesrece.

Razen ce imas kaksen boljsi predlog? Nova stranica pa odpade. Ker potem bi pa ustimal se to in ono in kmalu vlozil v avto par jurjev, ki jih nimam.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

zarjevel den se izreze pa se ga zamenja, tko je en men naredu na lantri pa je za zdej ql...
defasturias

Je moznost, ampak... Avto je bil butnjen v zadnja vrata, pokasirala je tudi stranica. In je kit po vsem loku okoli kolesa. To bi lahko izrezal, ampak bo rja udarila ven cez nekaj casa na drugem koncu. Ker imam proti notranji strani, tam kjer je pleh ze zavihan pod blatnik tudi par pikic. Potem bi cez nekaj casa spet rezal in barval in to ponovil se x-krat. Tale del, ki ga popravlam je pa napihnilo, zato je bilo nujno popravilo. Odrezat bi moral vse od praga do visine v sredini vrat.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

defasturias napisal/-a:Je moznost, ampak... Avto je bil butnjen v zadnja vrata, pokasirala je tudi stranica. In je kit po vsem loku okoli kolesa. To bi lahko izrezal, ampak bo rja udarila ven cez nekaj casa na drugem koncu. Ker imam proti notranji strani, tam kjer je pleh ze zavihan pod blatnik tudi par pikic. Potem bi cez nekaj casa spet rezal in barval in to ponovil se x-krat. Tale del, ki ga popravlam je pa napihnilo, zato je bilo nujno popravilo. Odrezat bi moral vse od praga do visine v sredini vrat.
Ta del te stane kopija okrog 30eur ce se ne motim. To kaj imas namen naredit pa ne vem ce bo zdrzalo celo zimo. Vse skupaj recimo kakih 50-60eur vec pa mas mir pol.
defasturias

Blatnik sem ze skoraj dokoncal. Za zamenjavo celotne stranice se nisem odlocil, pac pa za enako popravilo, kot je bilo delano v prvo. Mesto kjer je rja napihnila kit sem pobrusil do pleha, z vrtalnikom z namesceno krtaco pobrusil rjo na vse strani do koder je segala in premazal z antikorozijskim sredstvom. Licar mi je nato blatnik najprej prevlekel z neko plastiko (zadeva zelene barve) in nato s kitom. Doma sem cez pihnil primer za kovino, ter vceraj in danes pri licarju namesano barvo. Cez je sel se brezbarven lak. Ta mi je sicer stekel (prvic v zivljenju), ampak pride na vrsto se vodno brusenje in poliranje za finish. Prehod sem pomoje naredil kar dobro, se posebej ce upostevam, da kaj takega delam prvic. Ko koncam, bom poslikal z digitalcem na svetlobi in nalepil fotke.
defasturias

Ker vecinoma vozim bos in so mi serijske stopalke premajhne, sem se odlocil za menjavo. Kupil sem komplet aluminijastih in jih vgradil. Pri sklopki sem malo postrani zvrtal luknje, ampak vseeno, gre bolj za uporabnost kot izgled.

Slika
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

uuu, tole ti bo pa fajn drsel ko bo dez :?
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
defasturias

Imam tudi gumice za v luknje, ampak sem jih pobral ven. Ce bo kriza jih bom dal gor, drugace imam pa originalne stopalke spravljene.
Uporabniški avatar
5 GTT
Kraj: Hrpelje

Odgovor Napisal/-a 5 GTT »

kaj bos vozis in imas gumijast tepih notr?? :D :roll:

osebno jih se obut na smrt sovrazim :twisted:
Deli R5/GT turbo- 041687548
defasturias

Ja, ker se v avtu sezujem in cevlje oz. trenutno papuce pustim na tepihu. Pa tudi kolegi so prasici in mi tepihe umazejo vsakic ko pridejo v blizino avta, tako da onih iz velurja niti nocem, da bi jih imel samo na svoji strani bi bilo pa cudno.
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

lep megane, poraba previsoka(?), vsaj meni se zdi. osebno bi dal alu ali pa original radkape.

glede voznje z boso nogo se pa strinjam, ti gumijasti tepihi so zlo neudobni. zato jaz raje vozim obut. :D
Slika
Odgovori