Neki skloca in neki piska

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
rokec992
Kraj: Kočevje-Portorož

Neki skloca in neki piska

Odgovor Napisal/-a rokec992 »

No pa da zacnem z mojimi tezavami. Avto mi ze neki casa ku grem v mal bolj desni ovinek, mi neki skloca notr in to vedno z istim tempom. ampak samo v desn ovinek. slisi se kot da je pri obeh kolesih samo nism sigurn. cuti se tudi na volanu.

druga tezava pa je da mi ze prejsni teden avto neki cudnu delu. najpri mi ni hotu nikamor vlect v 4. in 5. prestavi. tu je bilo kaksnih 5 minut. potem pa spet zacelu normalnu. uceri zvecer pa se vozm proti morju, poslusam musko pa slism neki cudn zvok. pa dam radio potihu, in poslusam pa ni nc. in pol prtisnm na gas in mi zacne pr nekje 1800 obratih pa neki piskat. in visji so obrati vecje piskanje se slisi.

zdej upam da bo znal ker kej povedat. za drugo tezavo pa sumim turbino. gre za megane 1 ph2 l.2002 1.9 dci. aja ma pa 198 tisoc kilometru.

hvala za odgovore cist usem.
Slika
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Neki skloca in neki piska

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

rokec992 napisal/-a:No pa da zacnem z mojimi tezavami. Avto mi ze neki casa ku grem v mal bolj desni ovinek, mi neki skloca notr in to vedno z istim tempom. ampak samo v desn ovinek. slisi se kot da je pri obeh kolesih samo nism sigurn. cuti se tudi na volanu.

druga tezava pa je da mi ze prejsni teden avto neki cudnu delu. najpri mi ni hotu nikamor vlect v 4. in 5. prestavi. tu je bilo kaksnih 5 minut. potem pa spet zacelu normalnu. uceri zvecer pa se vozm proti morju, poslusam musko pa slism neki cudn zvok. pa dam radio potihu, in poslusam pa ni nc. in pol prtisnm na gas in mi zacne pr nekje 1800 obratih pa neki piskat. in visji so obrati vecje piskanje se slisi.

zdej upam da bo znal ker kej povedat. za drugo tezavo pa sumim turbino. gre za megane 1 ph2 l.2002 1.9 dci. aja ma pa 198 tisoc kilometru.

hvala za odgovore cist usem.
Za prvo napako je verjetno glavni krivec EGR ventil....
Piskanje - turbina je proti koncu, oziroma je ze korak na onem svetu.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Pa ni nujno, da je na koncu, gre pa k koncu.. Moj kolega ma starega Audija 80 1.9 TDI, pa mu ze ene 40k km prau grdo piska turbina, pa se se zmerj vozi. Nekj fore se mas verjetno, vsaj dokler naberes dnar za obnovo :)

Srecno.
Uporabniški avatar
rokec992

EGR ventil kaj se da s tem popravt al ga treba menjat.

no tok kukr sm reku da je vrjetnu turbina krivec.

kuk so pa kej financni stroski tega EGR ventila pa obnova turbine.
Slika
Uporabniški avatar
SkratBolfenk
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a SkratBolfenk »

EGR se da ocistit pa stestirat na testerju. mas v tej temi napisan:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... c&start=45

Glede turbine si pa tole preber:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 51&start=0
Clio - dci - 120KM
Mat kur**
Ponosni ?®lan Reno kluba Slovenija
http://rk.avtomobilizem.com
Uporabniški avatar
Tommy30

rokec992 napisal/-a:EGR ventil kaj se da s tem popravt al ga treba menjat.

Za EGR: Ponavadi se porihta, razen ce ni cisto zapecen in odleti pri demontazi.....

Turbina: Zal pri Renoju odleti zelo hitro ko enkrat zacne piskat( ne drzi po 40kkm kot jenekdo pisal) Za obnovitev je treba zadevo pregledat, vcasih se da vcasih ne....Zdej dle kot ti bo piskala manjsa je moznost obnove....So pa te turbine ze zelo ugodne ( tudi po 400eur se ze dobijo - vcasih 1000eur ).
Uporabniški avatar
en3rgie
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a en3rgie »

za prvo napako je lahku EGR ventil lahku je pa zglob spustu ?
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Tommy30 napisal/-a:

Za EGR: Ponavadi se porihta, razen ce ni cisto zapecen in odleti pri demontazi.....

Turbina: Zal pri Renoju odleti zelo hitro ko enkrat zacne piskat( ne drzi po 40kkm kot jenekdo pisal) Za obnovitev je treba zadevo pregledat, vcasih se da vcasih ne....Zdej dle kot ti bo piskala manjsa je moznost obnove....So pa te turbine ze zelo ugodne ( tudi po 400eur se ze dobijo - vcasih 1000eur ).
Prosim razlozi z argumentih zakaj pa pri renoju nebi turbina zdrzala 40k km, tut ce piska.

Moj prvi argument je, da imata oba Garrett turbine, le da imata razlicne tipe, logicno. Tako, da ne vidim razloga zakaj bi na enemu zdrzala vec kot na drugemu. Razn ce dela Garrett bolj kvalitetne turbine za Audija, kot za Renault-a. Kar pa resnicno dvomim, zaradi samega ugleda podjetja.

Najbolj smesno, ko dolocen osebek, ponavadi kak VAG-ovc touce po "renaultovih" turbinah, kot da reno dela turbine, ne pa Garrett, a njegova jajca od Golfa majo isto firmo turbine notr.
:roll:
Uporabniški avatar
Tommy30

ClioOwner napisal/-a:
Tommy30 napisal/-a:

Prosim razlozi z argumentih zakaj pa pri renoju nebi turbina zdrzala 40k km, tut ce piska.

Moj prvi argument je, da imata oba Garrett turbine, le da imata razlicne tipe, logicno. Tako, da ne vidim razloga zakaj bi na enemu zdrzala vec kot na drugemu. Razn ce dela Garrett bolj kvalitetne turbine za Audija, kot za Renault-a. Kar pa resnicno dvomim, zaradi samega ugleda podjetja.

Najbolj smesno, ko dolocen osebek, ponavadi kak VAG-ovc touce po "renaultovih" turbinah, kot da reno dela turbine, ne pa Garrett, a njegova jajca od Golfa majo isto firmo turbine notr.
:roll:
Reno je Garettove turbine dobavljal iz Romunije ali pa Bolgarije + tezava je bila drugje tudi - napacna postavitev turbine....postavljena je za motorjem, nad kolektorjem.....problem je v pregrevanju + tezava je bila z cevjo olja, ki se je rada zamasila in ni bilo pravega mazanja...

Renojev sem imel izredno veliko, nekaj tudi DCI-jev.....po vecini slabe izkusnje, sicer turbine hvala bogu nisem rabil nikjer menjat. ( imel sem 72KW Dti, 75 Dci, 88KW...)
Upam, da sem ti vsaj malo argumentiral problem renojevih dizlov....
Uporabniški avatar
rokec992

no da povem. turbina mi je kmalu po tem ku sm ugotovu da piska sla. in sm narocu obnovleno, dal za njo 450eur, in ku mi je mehanik menju je reku da mi je se intercoler spucu. in odkar sm dubu avto nazaj od mehanika, avto nima taksne moci kukr jo je mel prej. v klanc kumej speljem, ku premenjam v drugo mi obrati ful padejo in rabi kr neki casa da jih spet dobi. v tretjo isto. pr nekje 1700 obratih se mi pa turbina normalnu przge in zacne ful vlect avto. prej pa nikukr. se mi tud zgodilu da na ravnem nism mogu spela. uceri na tehnicnem pregledu ku ti preverja bremze in ku so prva kolesa na tistih valih, je tist ku mi delu pregled avto kumej vn spravu iz unih valov. mu je 3x crknu umes kr ni mel moci.

naredu sm pa ze 3000 km od kar mam novo turbino tok da mislm da bi mogla bit ze zdavnej ulaufana.

prosim za pomoc

hvala lp,rokec
Slika
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Egr ste dobro ocistli in dobro dela? Podobne tezave sem imel jaz dokler nisem EGR zblindiral.....nekaj ga svira elektronika ki krmili egr....
Simptomi pa podobni.....na terenu niti z reduktorjem ni imel moci se skopat iz blata....ko pa je pognal turbino pa je hotel potrgat pogone.

ALi pa kaj svira map cenzor.....
Uporabniški avatar
rokec992

za egr pa nism zihr ce se ga je sploh kej taknu. kaj ce bi ga na racunalnik prklopu bi mi pokazalu?
Slika
Odgovori