Okno se noce zapreti

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
lazo23

Okno se noce zapreti

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Caw evo renault nimas kej spet se je pojavla ena manjsa okvara in sicer voznikovo okno se mi nikakor noce zapreti, ko ga pac hocem zapret mi gre okno do polovice in se vrne nazaj dol, seveda ob tem tudi grozno poka. Zdej pa jest mislim da motorcek ni sou ane ker drugace nebi sipa sploh sla gor k prtisnem na tist gumb ane, pomoje so sla kksna vodila al kaj no uglavnem a je mel kdo z tem kksne izkusnje...
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

meni je pri 19ki poco prakticno se je odlomil cucelj na plasticnem nosilcu na katerega se natakne sama sipa, ta nosilec pa je na vodilu mehanizma ki laufa gor in dol ko ti stiskas stikalo. Pred tem mi je tudi ene parkrat posteno poclo nakar se je vse skup ustavlo, zadevo sem razstavo in menjo celo vodilo ker sem ga slucajno dobil po mali ceni, drugace pa mislim da se da menjat tudi samo nosilec, to pravim za 19ko, tako da mislim da bo pri tebi tudi nekaj v tej smeri
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
lazo23

A mogoce kdo ve kje bi se dalo dobiti samo vodila brez motorcka se pravi rabil bi tista dva plehnata nosilca pac k so tiste plastike gor pa zajla je napeljana cez tiste kolescke, uglavno rabil bi vse samo motorcka ne, zdej pa nevem a se to da dobiti, pac posebi brez motorcka...
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Se da vodila dobiti brez motorcka. V motomatu jih imajo za okoli 100 eurov. :? :?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
lazo23

Sebastijan a to pomen da dobim zravn vodil tud tiste zajle katere so potem navite na motorcek, se pravi ce te prav razumem, dobim vodila + zajle in morm pol motorcek razdret in tiste zajle navit okol tistega navitja ki je na motorcku, ker ce se dobijo vodila brez tistih jeklenih vrvi pol je to brezveze ker na enm mestu mam kar precej zacvikano eno to jekleno vru in moram posledicno zravn dobiti tudi tiste jeklene vrvi...
Uporabniški avatar
Sebastijan

Vse dobis zraven tudi zajle. Ce se ne motim se gre za laguno II. Zajl pa ni potrebno nic navijat saj motorcek odsravfas iz starih vodil in ga prisravfas na nova. prakticno imas vodila zamenjana lahko v pol ure z jemanjem tapete dol in gor. edino zajle je fajn ce jih malo namazes z mastjo.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Saj v bistvu se ti samo vodilo ne more samo tako pokvariti. Kvarijo se zajle, plasticni deli in motorcek. Nelogicno bi bilo samo vodilo prodajat.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
lazo23

Sebastijan in denisn sej ravno to kvarijo se tisti plasticni deli in zajla ampak Sebastijan neki ne razumem pravis da dobis vodila z zajlami, pa pravis da ni treba nic navijat zajl okol motorcka pac da sam motorcek odsraufas dol pa druzga gor, ja to ni cist res kako ce so zajle navite okoli motorcka, ti si pa reku da se dobi posebi samo vodila + zajle nevem a se to dobi komplet z motorckom al se mogoce midva nisva prov razumela, pa sorry no ce ti ze prevec morim :)
Uporabniški avatar
Sebastijan

Ma nic ne moris.

Notri tam ko pride motorcek privijacen je taka prirobnica na katero so ze zajle navite ti noter samo vstavis motor in privijacis. verjetno pa bos mogel motorcek prej dol vzet ko so vodila se v vratih saj drugace ji ne bos ven dobil. se prej si jih pa pojdi narocit in ko bos dobil nove bos videl kako zgledajo. ce te pa se kaj zanima pa vprasi. :D :D :D
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Uporabniški avatar
denisn

Tocno tako, kako je "Sebastijan" napisal. Motorcek je locen od zajl.
Ce si spreten, dobis vodila z motorckom vred ven, nic ni treba prej odstranjevat...
denisn
Slika
Uporabniški avatar
Sebastijan

Ja pod pogojem da se sipa odpre do konca. v mojem primeru pa se je odprla samo enih 5 cm in sem skoraj doktorat naredil da sem vodila ven dobil. ko pa sem motorcek odsravfal pa je slo komot ven. :D :D :D
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Imel sem podoben problem na Meganu II, pri Cliotu pa verjetno ni bistveno drugace.

Par ugotovitev (za Megana II):
* to, kar prodajajo v Motomatu (in drugje) proizvaja Valeo. Vodila sicer pasejo, so pa drugace skonstruirana in imajo eno hibo: original motorcek je sestavljen iz dveh delov: motor s pogonom ter zascitna maska s tesnilom za zascito proti vodi. Valeova vodila so narejena tako, da moras zascitno masko odstraniti. Pri tem je motor in navijalni boben izpostavljen vodi, ki jo je v vratih zelo veliko, verjemi. Jaz sem problem resil tako, da sem cel odprti del zaprl v PVC. Kako dolgo bo pa to zdrzalo, pa ne vem.

* Motomat je ena izmed drazjih trgovin. Isto vodilo sem pri http://www.avtodeli-markovic.si v Skofji Loki nabavil za dobrih 30% ceneje.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
denisn

Vceraj sem popravljal vodilo zadnjih levih vrat.
Spirala se je odlomila od plastike, ki drzi steklo.
Popravil sem pa tako, da sem prevrtal to plastiko in jo pritrdil na spiralo. Za 1x dela super. :P
denisn
Slika
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Imam /imel pa zanimiv problem ..

Ne vem kako mi je uspelo, ampak zadnja okna sem lahko odpiral in zapiral po samo 5cm :( Namesto, da bi se mi na dotik odprlo v celoti, se mi je samo po ta 5cm dolg del. In potem sem moral pritisniti 6 ali 7 krat, da sem ga cisto odprl ali zaprl .. kaj sem potem delal ne vem, ampak zdaj ga lahko spet normalno odprem / zaprem ..

Kaj sem naredil? :oops:
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

kripo napisal/-a:Imam /imel pa zanimiv problem ..

Ne vem kako mi je uspelo, ampak zadnja okna sem lahko odpiral in zapiral po samo 5cm :( Namesto, da bi se mi na dotik odprlo v celoti, se mi je samo po ta 5cm dolg del. In potem sem moral pritisniti 6 ali 7 krat, da sem ga cisto odprl ali zaprl .. kaj sem potem delal ne vem, ampak zdaj ga lahko spet normalno odprem / zaprem ..

Kaj sem naredil? :oops:
Ce se ne motim pride do tega npr. ko se ti sprazne akk (vsaj pri meni je bilo tako) ... potem pa najprej po teh korakih spustis okno, ga po korakih dvignes in ko je cist gor, drzis gumb par sekund in je okno "sprogramirano" nazaj, da deluje tako kot mora ...
Lp RoZleht
Odgovori