Po menjavi zarnic vec ne delujejo avtomatske luci - Laguna
Po menjavi zarnic vec ne delujejo avtomatske luci - Laguna
Na laguni, letnik 06 smo zamenjali zarnice. Avto ima avtomatske luci, ki se same prizgejo, ko je zunaj dovolj temno. Sedaj ta funkcija vec ne deluje. Kaj bi lahko bilo narobe? Hvala za pomoc in mnenja!
Hvala sinko! Nasvet je deloval. Malo sem, sem pa tja stikalo "premrdal" na hitro, pa je zacelo delovati. Zdaj bom vsaj vedel za vnaprej, ce se bo ob menjavi zarnic spet to zgodilo.
Aja pa nekaj bi se vpraso, da ne bom za to delal posebaj threada. Ko kartico potisnem cisto do konca noter, da se avto pripravi za zagon in ko motor tece, iz one plastike, na katero je pritjreno vzratno ogledalo tako cudno brni. Jakost brnenja pa se spreminja. ve kdo kaj bi to bilo? Ali se da kako "popraviti"? Hvala
da se tudi to sicer sem ze 1x pisal o tem pa naj ti bo, tam notri je en ventilator taki mali ko mis ki zna pozimi bit zelo tecen ko brni. No to je za vlago v avtu da ti pol klima dela na AUTO. Zadevo vzames dol je na nehte al kak naj recem probaj malo saj vidis kam gre v katero stran da razdres. Odklopi konektorje vzami vstran ventilator pol pa en kompresor ( da nebi res ) zadevo izpihas sestavis nazaj in ima da je bolj tiho, vajo ponovi vsaj 1x na leto. Cena? Na servisu abu. Drugace neprecenljivo
Upam da ti uspe, luci pa so itaq ze stara finta
Upam da ti uspe, luci pa so itaq ze stara finta
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
To brnenje prihaja od majhnega motorcka, ki poganja enako majhen ventilatorcek. Njegov namenj je pihljanje kabinskega zraka cez senzor avtomatske klime, da ona potem kao pametno regulira jakost delovanja.
Kako zadevo utisat bi pa tut mene zanimalo. Lahk poskusis stvar mal odpret in spihat, mogoce mal namazat. Ponavad je pa predlagan klasicen ukrep: zamenjava.
Kako zadevo utisat bi pa tut mene zanimalo. Lahk poskusis stvar mal odpret in spihat, mogoce mal namazat. Ponavad je pa predlagan klasicen ukrep: zamenjava.
Laguna Coupe GT dci 180
ja ce mas vklopljeno da se ti vedno same prizgejo pol ti to ne rabi
moja laguna nima tega vklopljenga hvala bogu ker drugace bi nonstop te xenone drkal tako pa vozim z pozicijo pri belem dnevu, ko se pa zmraci oz. da senzor zazna da je premalo svetlobe pa se upalijo kratke luci
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
funkcija avtomatski vklop luci, je uporabna pri avtomobilih kateri imajo se polek zasencenih( in dolgih) luci se dnevne, katere svetijo bolj od pozicijskih, namenjene so pa samo za vidnost cez dan (ko je zadosti svetlo), zarnice so manj mocne zato porabijo tudi manj energije, vse skupaj je bolj varcno... predvsem pa pri xenon zarometih, ce si dosti v avtu in imas nonstop prizgane, se xenon zarnice "skurijo", ni svetijo vec tako dobro kot na zacetku, lahko tudi crknejo, kar je bolj poredko...