Mehanizem sipe Scenic PH2 + dodatna vprasanja :)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Mehanizem sipe Scenic PH2 + dodatna vprasanja :)

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Torej hudic je tud mene doletel in se je cez noc okno (pr sovozniku) odlocilo da me preseneti in se ne bo vec odprlo ... zdej prvo kot prvo mi je cudno da se je zadeva cez noc pokvarla, ko je avto stal na mestu, ugasnjen ... In me zanima kaj se je pokvarlo ...

Kolega je reku da so 2 varjante ... al je kej s stikali narobe (ker so tako vezani da ce en crkne ne dela ne na voznikovi ne na sovoznikovi), v tem primeru je treba napetost prevert ... druga varjanta je pa da je mehanizem zanic ... V vsakem primeru mi pa ni jasno kako se lahko pokvar karkol pri parkiranem, ugasnjem avtu ...

Me pa zanima kaj se ponavadi pokvar ... ker so za dolocene dele smesno nizke cene na ebayu ... celoten mehanizem je pa kr drag ...

1. Slika
Slika
Slika
Cena cca. 15 evrov s postnino ...

2. Slika
Slika

Me pa zanima ce gledam za rabljene, a mora bit prov od scenica, al tud npr. od megana,...?
Zadnjič spremenil RoZleht, dne 09 Mar 2009, 16:00, skupaj popravljeno 2 krat.
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Tole plastiko prodajajo pri nas za 3,35 eur, tako da tega ne kupuj na e- bayu
dobis pa komplet za obe sipi

P.s.
pa ne pritiskaj na stikalo ker bos zajlo zj....
Uporabniški avatar
RoZleht

samo cetud prtisnem se ne slis absolutno nic ... oz. da bi kej "trznlo" v vratih se ne slis ...

EDIT: ostale 3 sipe normalno delujejo ce ima to kaksen pomen pri tem problemu ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
bobo

Ja cist na malo se slisi, ugasni radio pa bos slisal , hec, ne vem no najbolse da
razderes pa bos videl.
Samo ta plastika tocno tak poci kot mas na sliki, potem pa vse skup dol pade.
Aja lahko probas tako da primes sipo z obema rokama in probaj dol potisnit,
ce gre potem je ziher to
Uporabniški avatar
RoZleht

ne bos verjel ampak prvo sem to naredu ... ampak se ni tud mal spustila ... zdej z nevem kaksno silo pa tud raje nebi to probal, ker vseeno bols da je pokvarjena in zaprta, kot pa pokvarjena in odprta ... bom pa res "prisluhnu" ce se bo kej slisalo ... ce se absolutno nic ne slisi potem je razlog verjetno, da se je pri ugasnjenem avtu stikalo pokvarlo?
Lp RoZleht
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

bobo napisal/-a:Tole plastiko prodajajo pri nas za 3,35 eur, tako da tega ne kupuj na e- bayu

P.s.
Lahko napises kje.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

iro napisal/-a:
bobo napisal/-a:Tole plastiko prodajajo pri nas za 3,35 eur, tako da tega ne kupuj na e- bayu

P.s.
Lahko napises kje.
Na vsakem reno servisu...in je to tudi edini avto ( novejsi ),ki to plastiko lahko kupis....pri ostalih, megane, laguna in ostale gajbe....moras kupit komplet mehanizem ki kosta 230eur original, 120eur neoriginal in preko poznanstva 70eur....tko da mas kar sreco....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
bobo

Hvala Tomy, da si odgovoril namesto mene
Ce sipe ne dobis dol pol je res verjetno samo stikalo
Uporabniški avatar
RoZleht

bobo napisal/-a:Hvala Tomy, da si odgovoril namesto mene
to je potem treba preverit napetost na stikalih da je zihr to razlog, a ne? HVALA VSEM za odgovore!!!
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

RoZleht napisal/-a:
bobo napisal/-a:Hvala Tomy, da si odgovoril namesto mene
to je potem treba preverit napetost na stikalih da je zihr to razlog, a ne? HVALA VSEM za odgovore!!!
Ne sekiraj se to je bolezen renojev.....sipe padajo dol kot za salo. ( jebem ti jajca hudicev)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
RoZleht

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprasal par zadev, ce kdo ve :) ... pa nima veze z sipo :)

1. po menjavi akumulatorja (stari se je izpraznil do konca) se avto, ko grem stran noce vec sam od sebe (ko kartice ni vec v dosegu) zaklenit ... Prejt vem da se je vedno ... A kdo ve kako se sprogramira zadeva nazaj da se bo spet avtomatsko zaklenil?

2. ce navijem volan v levo do konca in speljem se v prvem levem kolesu (ko sedim v avtu) slisi tak zvok, kot da bi nekaj ob nekaj drgnilo ... Mogoce ve kaj bi lahko bil tukaj razlog lahko??? Slisi se samo pri zavijanju v levo, ko je volan "namotan" do konca ... A je dejansko mozno, da je ena utez odletela med voznjo iz feltne, pa guma ni vec scentrirana (samo verjetno bi se ta zvok slisal tudi v tem primeru pri zavijanju v desno)???

To bi blo zaenkrat to :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
mglca
Kraj: okolica Ljubljane

Odgovor Napisal/-a mglca »

Glede na 2. vprasanje: Tudi sam imam isti problem na Meganu Grandtour, a problema po vec kot 1/2 leta se vedno nisem uspel resiti. Mislm da utezi tu nebi smele biti problem.
Ce / ko najdes resitev, sporoci!!
Uporabniški avatar
bobo

Zanima me, kaj si resil z sipo :?: :wink:
Uporabniški avatar
RoZleht

bobo napisal/-a:Zanima me, kaj si resil z sipo :?: :wink:
Nisem se zarad pomanjkanja casa in zdravja ... ampak bom pa v kratkem ... ko bom, napisem kaj je blo narobe ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

Evo tkole je, kar se tice sipe, mi je rekel mehanik da stikalo ni zanic, pa tud tista plastika je zlo verjetn ok, tako da naj pridem enkrat nazaj drugic ker je bil danes avtoelektricar odsoten na servisu ... da je verjetno napaka v instalaciji ...

Kar se pa tice mojga druzga vprasanja, je pa zadeva zdej ok ... Ko so nardil tavelik servis (pa sem rekel da naj se to pogledajo) so samo spucal bremze (nekak sm tko zastopu da uporabjo neko cistilo za bremze, ker se nabere umazanija, prah ipd., pa ploscice malo podrgnejo z brusnim papirjem) ... In zadeva se ob zavijanju v levo ne slisi vec ...
Lp RoZleht
Odgovori