Tezave prosti tek Renault Clio 1.2 16V

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bhorvat8

Tezave prosti tek Renault Clio 1.2 16V

Odgovor Napisal/-a bhorvat8 »

Punca je kupila rabljenega Renault Clio 3, 1.2 16V, pri pooblascenem prodajalcu. Avto je letnik 2005 in ima 39000 prevozenih kilometrov.

Tezava pa je sledeca. Ko je masina topla vrtljaji padejo pod nazivne, recimo ce so v prostem teku nazivni 750, padejo nekje na 600 in avto zacne trest. Racunalnik najverjetneje skusa vrtljaje popravit, kar pomeni da jih dvigne gor, vendar zopet padejo. Drugace pa avto dela cist OK, razen da se je enkrat pred vzigom, vklopila lucka stop, pa mehanski kljuc pa lucka za imobilizator in pisk, ampak je avto vzgal brez problema.

Zanima me predvsem kaj bi blo krivo glede vrtljajev. Prosim za kakrsen koli komentar!

Hvala!
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

A ji prodajalec ni dal nobene garancije?

Slisat je k da heca motorcek prostega teka, ce se pa avto orng trese bi pa znala bit vzigalna tuljava... A kaj po bencinu smrdi?
bhorvat8

Renault Clio 3, 1.2 16V

Prodajalec je dal garancijo 3 mesece. Avto je se v garanciji. Ampak prejsnji teden ko je bil avto tam so nardili samo test motorja in blo vse OK.

Danes pa sem bil spet tam, tak da sem narocen naslednji ponedeljek.

Me pa bi vseeno zanimalo kaj bi blo krivo. Danes mi je reko da bi mogo minimalno 98 oktanski bencin tankat pa sem mu reko pol bi avto vedno treslo, ne pa samo takrat ko je topel. Pa mi ni vec nic naprej reko, sem pa takoj posumil na motorcek prostega teka. Po bencinu pa nic ne smrdi, avto dela cist OK. Je pa malo motece to tresenje. Na to se niti ne bi zavzel pa mamo 2 sluzbena kangooja z istim motorjem pa delata super!!!
Pa tankamo 95 oktanski bencin vedno.

Hvala za komentar!
Uporabniški avatar
Tadej

Gorivo po moje nima nic pri tem. To te sam hocejo na lep nacin odjebat, da nebi placevali popravila. Pa kaj ce racunalnik nic ne pokaze avto ne dela kakor bi moral!
bhorvat8

Tocno tak! V Sekundi bi te odpravli.

Danes bi mi takoj naredli opet test motorja, ampak avta nisem mel zraven, ker ga ma punca v Lj. Zato sem se za naslednji teden naroco.

Dokler je avto v garanciji jih bom gnjavo, po moje motorcek prostega teka in pa vzigne tuljave niso poceni.

Hvala za komentar!

Me pa zanima ce si je racunalnik zapomno ono opozorilo od sobote, pred vzigom lucka stop, avtomehanski kljuc, lucka od imobilizatorja in pisk.
Uporabniški avatar
Tadej

Racunalnik si zapomne vse napake dokler se jih ne pobrise...
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Mobilizatorja ponavadi ne registrira. Mozne napake: motorcek prostega teka, vzigalna tuljava, cevka podtlaka, map senzor, senzor pretoka zraka, zasvinjan motocek prostega teka, zasvinjana loputa plina, slab kontakt. Pa se kaj bi se naslo. Upam da te nisem prestrasil. 8) 8)
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
tinka
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a tinka »

Porocaj kako ste uredili, ker imam v bljizni prihodnosti kupit identicen avto.
tcg...renault clio
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

pa ne 1.2 naj bo vsaj 1.4
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni
ECU si zapolni napake na vozilu, vendar je odvisno s kaksno programsko opremo ste dostopali do ECUja. Preverite lambdo.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
bhorvat8

Hvala vsem za komentarje!

Bom pa v ponedeljek javil, kaj so ugotovili in popravili!
Uporabniški avatar
micro

Odgovor Napisal/-a micro »

meni na peugeotu tudi niso odkrili na racunalniku nic.. imel sem pa podobne probleme kot jih imas ti, tko da so mi kasneje poleg filtrov in usega zamenjali se lambdo sondo, in problem je bil resen.
bhorvat8

Hvala za komentar!

No sem prav presenecen, kaj bodo nasli!
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Da ne odpiram nove teme - pri nasemu cliu 1.6 16V l.2005 so obrati vedno na 750obr/min, neglede na to ali je zjutraj mrzel, ali je pa ko je segret. Kaj bi to lahko bilo?
Slika
bhorvat8

Avto se ni cisto popravljen, so pa mi danes povedali na servisu sledece, tester jim je pokazal okvaro sveck in lambda sonde.

Tolko o testu motorja, ki so ga naredili zadnjic....

Svecke so mi zamenjali, lambda sonda pa pride jutri, so jo morali narocit.

Trenutno z novimi sveckami je malo boljse, ampak bistvo napake se ni odpravljeno.

Hvala bogu da je se avto v garanciji. Ma kdo kake informacije kolko pride Lambda sonda?

Pisem jutri ponovno!
Odgovori