Antena za router
Antena za router
Zanima me, ce imate kaksne izksunje z vecjimi antenami za router?
Sam imam router TP-Link TL-WR642G. Racunalnik imam 2 nadstropja visje povezan z wireless "USB kljucem" in je signala okoli 50%, tako da tudi hitrost prenosa podatkov pade.
Koliko bi bilo razlike, ce kupim mocnejso anteno, naprimer tole:
http://www.mimovrste.com/artikel/114047 ... 2405c-5dbi
Vprasanje st. 2:
Moj router ima hitrost 54Mbps (neka opcija je tudi 108Mbps, ampak se z racunalnikom vseeno poveze s 54Mbps), pri nekaterih pa vidim 300Mbps! Bi dosegel z menjavo routerja kaj vecjo hitrost? Ce bi naprimer kupil tega:
http://www.mimovrste.com/artikel/247001 ... nd-300mb-s
Sam imam router TP-Link TL-WR642G. Racunalnik imam 2 nadstropja visje povezan z wireless "USB kljucem" in je signala okoli 50%, tako da tudi hitrost prenosa podatkov pade.
Vprasanje st. 2:
Moj router ima hitrost 54Mbps (neka opcija je tudi 108Mbps, ampak se z racunalnikom vseeno poveze s 54Mbps), pri nekaterih pa vidim 300Mbps! Bi dosegel z menjavo routerja kaj vecjo hitrost? Ce bi naprimer kupil tega:
Zadnjič spremenil Stupo, dne 18 Jan 2009, 13:48, skupaj popravljeno 2 krat.
Re: Antena za router
Vecjo hitrost cesa?????Stupo napisal/-a:Zanima me, ce imate kaksne izksunje z vecjimi antenami za router?
Vprasanje st. 2:
Moj router ima hitrost 56Mbps (neka opcija je tudi 108Mbps, ampak se z racunalnikom vseeno poveze s 56Mbps), pri nekaterih pa vidim 300Mbps! Bi dosegel z menjavo routerja kaj vecjo hitrost? Ce bi naprimer kupil tega:
Za prenos interneta je 56Mbps vec kot prevec.
Ne pokuris niti 1/10 hitrosti ki jo ponuja router.....
Pa mislim tudi to, da hitrost pri 50% signala ne pade niti za 10%.
Sam uporabljam WiFi doma, in recimo poleti imam Laptopa na dvoriscu in imam cca 50%-70% signala in zadeva deluje enako kot v blizini routerja ko je signal 100%.
Z anteno bos doseg definitivno povecal....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Nekje sem zasledil to informacijo:
Na namiznem racunalniku, ki je 2 nadstropja visje imam pa g standart, ampak se zaradi oddaljenosti hitrost spreminja med 24 in 54Mbps, v praksi pa to pomeni da je najvecji download 1,6Mb/sek, kar je nekje okoli 12M.
Internetni prikljucek mi omogoca 20/20M (dobra 2MB/sek), ampak ga ne morem izkoristiti, ker mi WLAN ne omogoca take hitrosti.
Potem se mi bolj splaca kupiti drugo anteno, ali drug router (tistega s tremi antenami in N standardom)?
Na laptopu imam samo b standart, zato se poveze z 11Mbps, kar pomeni v praksi prenos okoli 6M (manj kot 1MB/sek) - s tem sem se sprijaznil, ker ga ne uporabljam toliko za torente.you are lucky to get 2mbps on wireless g if your lucky its usually more like 700k transfer rate
Na namiznem racunalniku, ki je 2 nadstropja visje imam pa g standart, ampak se zaradi oddaljenosti hitrost spreminja med 24 in 54Mbps, v praksi pa to pomeni da je najvecji download 1,6Mb/sek, kar je nekje okoli 12M.
Internetni prikljucek mi omogoca 20/20M (dobra 2MB/sek), ampak ga ne morem izkoristiti, ker mi WLAN ne omogoca take hitrosti.
Potem se mi bolj splaca kupiti drugo anteno, ali drug router (tistega s tremi antenami in N standardom)?
Zadnjič spremenil Stupo, dne 18 Jan 2009, 13:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Mislim da je pri tebi problem v starem routerju.Stupo napisal/-a:Nekje sem zasledil to informacijo:Na laptopu imam samo b standart, zato se poveze z 11Mbps, kar pomeni v praksi prenos okoli 6M (manj kot 1MB/sek) - s tem sem se sprijaznil, ker ga ne uporabljam toliko za torente.you are lucky to get 2mbps on wireless g if your lucky its usually more like 700k transfer rate
Na namiznem racunalniku, ki je 2 nadstropja visje imam pa g standart, ampak se zaradi oddaljenosti hitrost spreminja med 24 in 56Mbps, v praksi pa to pomeni da je najvecji download 1,6Mb/sek, kar je nekje okoli 12M.
Internetni prikljucek mi omogoca 20/20M (dobra 2MB/sek), ampak ga ne morem izkoristiti, ker mi WLAN ne omogoca take hitrosti.![]()
Novejsi ze po defaultu laufajo na 54.0 MB/s.
Kupi pa takega ki je ze po defaultu prirejen za daljse razdalje... ( 2 ali 3 antene v originalu).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
a da bi pa kebel kako do ruterja potegnu ce je samo 2 stuka nizi, to pa ne gre. Jst mam naceloma podobno zadevo, samo sem probu enkrt z kartico in antenco prilozeno kartici, v kompu in je boljs delal kot USB kljucek. Kar se pa zamenjave ruterja tice ti pa svetujem da si zamislis nekaj malo boljsih firim ala linksys ali pa asus. Za slednjega ne vem kako se obnasa. Vem pa da lahko linksyse falsash z drugimi firmware-i in jim nato stelas oddajno moc, kar zna prav pridet v tvojem primeru, ce mas pa se kak vprasanje me pa na msn klikn.
Štrom for wife, UPS for life.
Da bi vlekel kabel cez celo hiso na zalost ne pride v postev.
Bom v bliznji prihodnosti zamenjal tisto USB zadevo s kartico, ki ima anteno.
Drugace sem pa s tem routerjem ki ga imam zelo zadovoljen, flash-al sem ga ze, pa nisem opazil kaksne razlike v dometu, oz. ni moznosti za nastavitev oddajne moci.
Bom v bliznji prihodnosti zamenjal tisto USB zadevo s kartico, ki ima anteno.
Drugace sem pa s tem routerjem ki ga imam zelo zadovoljen, flash-al sem ga ze, pa nisem opazil kaksne razlike v dometu, oz. ni moznosti za nastavitev oddajne moci.
Za tako linijo, kot jo mas si kup linksysa N!! standard rangemax router, stane okol 80e in eno dodatno usb kartico isto N standard in rangemax, pa ne bos vec mel problemov. Sicer nekaj stane, sam leti pa tud lepo.
Lahko pa probas tud edimax, majo dost cenej stvari, isto N varjante(to so hitrosti nad 300mbit).
Lahko pa probas tud edimax, majo dost cenej stvari, isto N varjante(to so hitrosti nad 300mbit).

No jaz bi ti priporocal router Linksys Router WRT54GL z nalozenim DD-WRT pride okrog 60-70eur. S tem routerju bi mogu biti problem resen ker ima nastavitev odajalne moci od 150-250mW ( ce imas nalozen gor DD-WRT). Tvoj router TP-Link TL-WR642G ima zdaj odajalno moc med 50-100mW. Poglej mal na svojem router ce lahko nastavljas mW? Ce lahko daj do konca in poglej kak ti bo potem router delal.
Ce si kje bliz ti dam za stestirat Buffalo WHR-HP-G54 z DD-WRT da bos videl kako deluje na 250mW
Ce si kje bliz ti dam za stestirat Buffalo WHR-HP-G54 z DD-WRT da bos videl kako deluje na 250mW