Sportne svecke
Sportne svecke
je ze slisal kdo za to stvar ? ve kdo kej o tem .. info. dobrodosle.
Kaj pa mislis pocet z motorjem, da rabis "sportne" svecke?
Namrec taksne v tem smislu ne obstajajo.Gre se predvsem za toplotno vrednost svecke in pa pac material iz katerega je sestavljena.S tem dobijo na dobi obratovanja in natacnosti iskre.
Trenutno je vrh iridijeva svecka.
Vendar s tem ne experimentiraj prevec, ker inzenirji posvetijo precej casa za razvoj svecke!!
Zamenjas samo, ce pocnes spremembe na motorju in potrebujes drugo toplotno vrednost in pa ce zelis daljso zivljensko dobo.
Namrec taksne v tem smislu ne obstajajo.Gre se predvsem za toplotno vrednost svecke in pa pac material iz katerega je sestavljena.S tem dobijo na dobi obratovanja in natacnosti iskre.
Trenutno je vrh iridijeva svecka.
Vendar s tem ne experimentiraj prevec, ker inzenirji posvetijo precej casa za razvoj svecke!!
Zamenjas samo, ce pocnes spremembe na motorju in potrebujes drugo toplotno vrednost in pa ce zelis daljso zivljensko dobo.

RenaultSport all the way!!!
Ne vem ce je katera firma prav "najboljsa", ti je ze Sokol povedu kako je s sveckami. Doloceno je kaksno toplotno vrednost mora met vsak motor in s spreminjanjem ne bos nic dosegel na serijskemu motorju. Pri turbo predelavah in vecjemu boostu je pa ze treba mal mislit na svecke, ker drugace jih kar naprej menjas in tudi stopis kaj.en3rgie napisal/-a:nerabim tega .. js mam nove svecke .. samo zanima me kaj je s tem .. teh +5 KM sm pa prebal na a.com jaKatere svecke so pa najbolse ? bosch ?
Iridijeve svecke naj bi bile top of the line in jih lahko kupis prav za tvoj motor. Proizvaja jih vec firm (NGK, Denso, Bosch,...).
Jest imam take izkusnje da so najboljse serijske Eyquem (za vozila renault, peugeot, citroen,...), pa sem imel tud ze NGK in Denso za moj motor.
Enigma motorsport