Vgradnja original avtoradia in zvocnikov v Clio l.2004

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
mtl

Vgradnja original avtoradia in zvocnikov v Clio l.2004

Odgovor Napisal/-a mtl »

V Clia bi vgradil original CD avtoradio, trenutno je brez. Nabavil sem ze original rocko za daljinca in radio ekrancek, ker je sedaj noter le ekran za temperaturo in uro. Kmalu dobim se kabla iz rocke na ekran in radio, zanima pa me, kaj je potrebno vse odvijacit in odstranit, da lahko vgradim original rocko in zamenjam ekrancek.
Hkrati me zanima se kako pridem do zvocnikov zgoraj na armaturki, kjer pridejo tweeterji.
Baje je sicer potrebno tudi za menjavo ekrancka odstranit celoten zgornji del armaturke in potem se pride tudi do teh zvocnikov. Zanima me, na kaj je potrebno pazit pri pokrovu airbag-a, da ne bo kaj odletelo v zrak in pa ali so se morebitne stvari, na katere je potrebno biti pazljiv. Ce je mozno dobiti kaksna slikovna navodila (npr. Ford ima TIS, kjer je na nacin ''for dummies'' razlozeno in naslikano, kako se kaj naredi) bi bilo sploh super. Ce so potrebne se kaksne informacije, kar na dan z vprasanji.
Sicer pa se vedno kupujem ustrezen original CD avtoradio iz Clia ali Megana. Barve mora biti temno sive, tako da ce ima kdo kaj odvec se priporocam za PM.
Se vprasanje: je kodo za radio mozno dobiti zgolj na pooblascenih servisih ali obstajajo kaksni javno dostopni kalkulatorji?

Pa se vprasanje glede same instalacije za radio. Ali ima ze original instalacija in torej original radio razdeli visoke tone in jih poslje na tweeterje, ostale pa na zvocnike na vratih ali je to potrebno posebej resevati s kretnico. Kako je napeljava izvedena in kje bi bilo najlazje vgradit kretnico. Zanima me zgolj za zvocnike spredaj, zadnjih ne bom stavil noter.
Uporabniški avatar
en3rgie
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a en3rgie »

Za tweeterje in ekrancek bos mogu odstranit zgornji del armature .. nevem kako je pr cliotu, js mam tm k mam tweeterje .. odstranis tisto mrezico in mas notr na vsaki strani po en srauf .. ce jih pa ni tm morajo biti pa nekje drugje .. in potem samsnames armaturko ven ..5 min posla. Za rocko pa odstranis plastiko ki pride okrog volana .. spodj mas sn srauf ali dva mogoce , in sam snames. Za airbage pa mislm da se nerabis sekirat .. se nebo kar tako sprozilo.ce sm se pa zmotu kej naj me kdo pa poravi ;) za radio bom pa js kolega uprasou ce ma.
Uporabniški avatar
limetow

Odgovor Napisal/-a limetow »

Ce hoces bit res siguren, ko brkljas kaj okol airbagov, je pomoje najboljs, da odklopis akumulator. Tko bos najbolj ziher, da slucajno ne nardis kaksnega kontakta in da se ti kej ne sprozi.
Scenic RX4 1.9 dCi
Uporabniški avatar
mtl

Odgovor Napisal/-a mtl »

Bi se malce obudil to temo.
Zanima me konkretno sledece:
Kako se odstrani okrasne letvice (srebrne) na sredi armaturke? Se jih samo potegne k sebi, morda gor/dol?
In pa koliko vijakov (in kje so) je za odstranitev gornjega dela armaturke? Ter kako se jo potem odstrani? Se jo le dvigne ali je potrebno se na kaj drugega pazit, da se ne polomijo kaksni zatici, itd.? Kot omenjeno bi rad prisel do zaslona za radio in visokotoncev?
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Letvico potegnes h sebi, pa skoci dol.
Nekaj vijakov imas zgoraj pri rezah za zrak, 2 imas pod to letvico na sovoznikovi strani, mislim da je se eden pod letvico na voznikovi strani in 2 pod armaturno plosco, oziroma pod stevci.
Armaturo pa potem potegnes k sebi in gre dol. Pred tem pa odstrani tudi stebricke!
Slika
Uporabniški avatar
mtl

Odgovor Napisal/-a mtl »

Stupo napisal/-a:Pred tem pa odstrani tudi stebricke!
Katere stebricke? In ali je kaj posebnega na kar je potrebno pazit pri tem?
Uporabniški avatar
limetow

Odgovor Napisal/-a limetow »

mtl napisal/-a:
Stupo napisal/-a:Pred tem pa odstrani tudi stebricke!
Katere stebricke? In ali je kaj posebnega na kar je potrebno pazit pri tem?
Misljena je plastika na prednjih stebrickih.
Scenic RX4 1.9 dCi
Odgovori