Tip olja za megane 2.0 16V

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Marcus_

Tip olja za megane 2.0 16V

Odgovor Napisal/-a Marcus_ »

Ne najdem servisne knjizice v spominu pa mam da mi pase olje 5W-30W . Problem pa je u tem da ko sem ga dal noter mi ga je se bolj pije. Tip motorja je F3R (ce se motim me popravte :) ). Mogoce kdo za 100% ve katero olje naj dolijem?

Pa se uprasanje glede menjave. Men ga res orgn pije tako da menjava se mi zdi nesmiselna ker na usak mesec morem dolit polovico rezervarja :shock: Je useeno treba pol menjat olje? Ok za menjavo filtrou pac seveda moras slej ko prej ampak drgac..? Ne bom na usak mesec menjaval olje ce novega samo dolivam :?

Hvala :wink:
Marcus_

F7R menda, ne vem :D :oops: Problem je ker sem sel na Shell stacion in smo gledal u njihovem prospektu in je pisalo pac 5W-30 za moj avto. Zdej pa a je to odvisno tut od proizvajalca? Mal dvoumno, potem neb blo isto za use. Pije pa res nenormalno u 2 oz 3 mescih mi ga je stankou 4l :shock:

Nisi pa 100% da je 10-50? Je tut pomemben proizvajalec? Vem da takrat je renault ful govoru da je Elf dobr za njihove masine davnega leta 96 itd.
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

5-40 al pa 10-40 notr toc, lahku pa tut 10-50, sm prva dva sta cenejsa, pa glih tku ured izbira. pr teh motorjih buls da veckrat menjas olje, pa das normalnega notr, kot pa da das super duper olje not, pa ga mas za 15.000km.
Marcus_

@Duli : hvala :) sicer kirokoli olje tankam mi ne drzo vec kot 5000km :D Drgac pa bi te prosu ce si tako dobr pa se mal razlozis razliko 5-40 al pa 10-40 ? pac tako kot je ze clio open povedu je razlika u delovni temperaturi ampak stevilke so mi pa rocket science :)

Proizvajalec ni vazen? Elf, shell, castrol, bla bla bla ?

Hvala se enkrat 8)
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

cisto po kmecko
prva stevilka ti pove kako gost je ko je hladen(manjsa pomeni redkejsi), cim visja je druga vecjo temp. zdrzi

jaz bi elf kupil
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Marcus_

@Shusuglao: torej je potem najboljsa varianta cimvecji razpon al kako?
5-40 elf? hehe sunce mamino kje bom jst zdej to dobil :)

Hvala za odgovore :)
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ti lepo kupi olje 15-W40 od bilokaterega poznanega proizvajalca motornih olj in ga menjaj pa oljni filter pa bos videl ce ti se avto tak zre olje.

Aja pa kaj ti avto kaj modro kadi.
:)
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Normalna poraba motorja je 1l na 10.000 kilometrov

Za nase hladno podnebje je dobr ce vzames 5W ( prva stevilka)

za drugo pa odvisno kolk si pripravljen odstet eur in pa odvisno kako vozis avto. Ce ga dost priganjas v visoke obrate pol je treba 5W-50

Ker pa pravis, da ti ga zelo veliko pije potem daj rajse za zacetek 10W-40 ( ker je poceni, probaj s ksnim oljem od Elf-a, ki so recimo, da narejeni za Renault motorje 8) )

Ce ti bo to olje tud tako hitro zmanjkalo, potem bo cas za kaksen vecji servis na motorju ... ( tefloni, batni obrocki, ...)
Go HARD or Go HOME
Marcus_

@Sebastijan : nic mi modro ne kadi.

Masina nic ne ropota, skratka nic kar bi kazalo da more predcasno na servis edino kar je, je to da je velika poraba.

@Dr_S: Sem sel pogledat in recimo da sem naredil okroglo 7000km in do zdaj sem dolil recimo 2-3l,
Vozim ponavadi 3-4k obratov, razn ce se mi res kdo po jajcih pelje spredej po avtocesti potem stisnem mimo 8)
sem pa pozabil omenit da sem naredil direkt 1500km brez postankov (ce izuzamemo tankanje in wc-je na stacionih :) ) verjetno bo tud to uplivalo zakaj je bil tolk zejn :roll:

glede cene pa tako, provat je treba in ce bo razlika ocitna je pac treba mal vec dat za olje, sprasujem pa tut zato ker mam zdej ponudbe za 30eur da dobim 8l olja pa da ne zajebem katerga si kupt :oops:
Uporabniški avatar
Sebastijan

Ci ti pa nic plavo ne kadi pa ti sfali na 7000km 2-3 litre olja pol pa more nekje ven tect. malo odmontiraj plastike na vrhu motorja da bos videl blok ce je kje mastno.
Marcus_

@Sebastijan: Nic ni mastno, use sem odmontiral in ni nikjer vidt da bi teklo olje :roll:
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Kaksna je pa hladilna tekocina?

Da ti ne mesa vode z oljem, ker pravis da nic modro ne kadi....

Ker2-3l na 7k km je veliko prevec
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Sebastijan

Tak ko je dr_s reku preglej hladilno ce je crna pa verjetno ni?

Kaj pa pri cepu za izpust olja od spodaj si pogledal, ker tam olje rado spusca ce ne menjas za vsako bakrenega tesnila. ker pa je spodaj plasticni dekl pa olje ostane na dekli pa pod avtokm ni mlake olja. :wink: :wink:
Marcus_

@Dr_S : Hladilna tekocina je antifriz :D sala
Tekocina ni nic crna, pac kristalno cista pa tut ni. Tako kot usaka.
@Sebastijan : Bom pogledal danes ampak... "ker pa je spodaj plasticni dekl pa olje ostane na dekli pa pod avtokm ni mlake olja." Po vsej logiki bi moglo tut slej ko prej pritect dol od tam ker dvomim da bi dekl lahko drzal tolksno kolicino. Vse vec pa se mi zdi da mi je pozrl tolk zaradi road tripa ker je bil vedno nad 4k obratov. Pa kot sem tudi v drugih postih bral je bolje se zanasat na palcko kot pa armaturko, tako da bom se to pogledal danes.
Bom postal rezulate pregleda 8)
Hvala :wink:
Uporabniški avatar
Sebastijan

Preveri ja, ker na tej plastiki je se neka opojna pena, tako da lahko ta zadrzi nekaj olja, da ko avto stoji ne more tect na tla med voznjo pa tak ne vidis ce kaj pade dol.

Vsekakor pa je mozno da ti ga je med voznjo pozrlo sploh ce mas kako no name olje notri iz kakega E-leclerka pa se povrhu 5W ki je kot voda.

Najbolje bos videl ce ti zre olje tako da menjas olje in oljni filter pa spremljas na sipki ker tisti krogci ni nujno da prav kazejo.

Pa ko bos olje praverjal mora bit avto hladen ali pa vedno na isti temperaturi pa obvezno na reavnini. :wink: :wink:
Odgovori