Avto ne vzge
Avto ne vzge
Avto mi kar na lepem noce prepoznati kartice. Ob vstavitvi kartice v rezo mi izpise "CARD NOT RECOGNISED".
OK, sem probal se z rezervno kartico in ista zgodba. Obema karticama sem zamenjal baterije pred kratkim, lucka gori, odpira centralno na ~15m zato menim, da kartica ni vzrok. Ali je imel kdo kaksne podobne tezave? Kako jih je resil (razen vleke in servisa...)?
OK, sem probal se z rezervno kartico in ista zgodba. Obema karticama sem zamenjal baterije pred kratkim, lucka gori, odpira centralno na ~15m zato menim, da kartica ni vzrok. Ali je imel kdo kaksne podobne tezave? Kako jih je resil (razen vleke in servisa...)?
po moji kmecki logiki bo nekaj narobe z citalcem, glede na to da ti izpise da ne prepozna kartice kaka varovalka najverjetneje ni crknila, ocitno bo kaj narobe z samim modulom citalaca, mislim da je blo ze nekaj govora o tem da se neki jezicek odlomi ki ga treba nazaj prilimat z lepilom in deluje, ce mas kartico prve verzije bi zanlo bit to narobe ker jo moras vedno tiscat v rezo, tak da razstavi pa poglej ce je kaj polomljeno
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Pri meni ni ta pojav, da bi moral kartico kakorkoli tiscati v rezo. Mislim, da polomljen jezicek posledicno doda to, da moras ob zagonu motorja drzati Start in ne da jo samo pritisnes...ampak to je ze druga zgodba.sinko napisal/-a:po moji kmecki logiki bo nekaj narobe z citalcem, glede na to da ti izpise da ne prepozna kartice kaka varovalka najverjetneje ni crknila, ocitno bo kaj narobe z samim modulom citalaca, mislim da je blo ze nekaj govora o tem da se neki jezicek odlomi ki ga treba nazaj prilimat z lepilom in deluje, ce mas kartico prve verzije bi zanlo bit to narobe ker jo moras vedno tiscat v rezo, tak da razstavi pa poglej ce je kaj polomljeno
Preizkusil sem se odklopiti kleme in ponovno zagnati vendar se zadeva ponavlja. Verjetno bo potrebno v ponedeljek poklicati serviserja...
Danes mi je avto na cudo vzgal! Kot kaze zadeva enkrat deluje enkrat ne. Med voznjo pa mi je kar naenkrat izpisalo "KEY CARD REMOVED".
Uposteval sem vase predloge in poizkusil preveriti citalca kartic (ce so polomljeni jezicki ali kaj drugega...) ampak zadeve ne morem nikakor razdreti. Problem se zacne ze pri pepelniku, ki ga nikakor ne morem izvleci, kot je navedeno v temi popravila displaya klime. Opazil sem tudi, da je zadeva pri meni malo drugacna. Citalec kartic namrec ni sam zase ampak je nekako integriran v ostalo plastiko okoli klime ... kot kaze drug model. Moj je 05/2005 ... ima morda kaksno idejo kako se to razdre (brez da polomim pol armature...)?
Uposteval sem vase predloge in poizkusil preveriti citalca kartic (ce so polomljeni jezicki ali kaj drugega...) ampak zadeve ne morem nikakor razdreti. Problem se zacne ze pri pepelniku, ki ga nikakor ne morem izvleci, kot je navedeno v temi popravila displaya klime. Opazil sem tudi, da je zadeva pri meni malo drugacna. Citalec kartic namrec ni sam zase ampak je nekako integriran v ostalo plastiko okoli klime ... kot kaze drug model. Moj je 05/2005 ... ima morda kaksno idejo kako se to razdre (brez da polomim pol armature...)?
hehe jaz mam isti drek kot ti da je vse en kos, sicer pa ce pravis da mas letnik 05 pol nimas vec prve kartice pol mas pametno kartico ki je dejansko za zagon ni treba vec v citalec tiscat kar pa se ne pomeni da z citalcem ni kaj narove, kako se pa razstavi pa bi tudi jaz rad vido par slik ce je ze kdo razdrl
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Evo, vceraj sem avto peljal na servis in jim razlozil problematiko. Po nekaj urah me poklicejo in povedo, da je vse skupaj bil kriv akumulator!
Serviser je rekel, da so ob kontaktu avto preverjali na racunalnik glede kakrsnekoli napake. Vse naj bi bilo OK - to naj bi trajalo baje najvec pol ure. Nakar se je usedel v avto in ugledal najlepse okraseno armaturo z vsemi moznimi luckami kar jih avto premore. Baje da je vse utripalo. Ko je to videl je preveril se akumulator - bil naj bi na koncu svoje zivljenjske poti.
Zamenjali so torej akumulator in resetirali vse skupaj. Sedaj avto deluje brez problemov (no bom raje pocakal se kaksnih par dni ali tednov da bom lahko to potrdil...).
Vzrok za napako naj bi bil v tem, da je zaradi slabega akumulatorja (rahel padec napetosti) in celega kupa elektronike posledicno avtu postalo "slabo" in se mu dobesedno popolnoma utrze ter zacne prikazovati vse mozne napake, ki jih sploh ni.
Samo upam lahko da je to res...
Serviser je rekel, da so ob kontaktu avto preverjali na racunalnik glede kakrsnekoli napake. Vse naj bi bilo OK - to naj bi trajalo baje najvec pol ure. Nakar se je usedel v avto in ugledal najlepse okraseno armaturo z vsemi moznimi luckami kar jih avto premore. Baje da je vse utripalo. Ko je to videl je preveril se akumulator - bil naj bi na koncu svoje zivljenjske poti.
Zamenjali so torej akumulator in resetirali vse skupaj. Sedaj avto deluje brez problemov (no bom raje pocakal se kaksnih par dni ali tednov da bom lahko to potrdil...).
Vzrok za napako naj bi bil v tem, da je zaradi slabega akumulatorja (rahel padec napetosti) in celega kupa elektronike posledicno avtu postalo "slabo" in se mu dobesedno popolnoma utrze ter zacne prikazovati vse mozne napake, ki jih sploh ni.
Samo upam lahko da je to res...
Re: Avto ne vzge
Laguna 2009 keyless go
Ena kartica deluje normalno, “rezervna” ki pa se ni uporabljala pa ne deluje , zamenjam baterijo in piše key card not recognized.
Zakaj to ? Komu kaj poznan problem ?
Ena kartica deluje normalno, “rezervna” ki pa se ni uporabljala pa ne deluje , zamenjam baterijo in piše key card not recognized.
Pokvarjena ali pa ni sprogramirana. Je kdaj delal avto s to kartico?B|ind napisal/-a:Laguna 2009 keyless go
RenaultSport
Nevem, sem 3 lastnik.. bom šel na servis vprašat kaj je s kartico.