Megane RS dci

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
hla
Kraj: Celje

Megane RS dci

Odgovor Napisal/-a hla »

Pozdravljeni.

Verjetno ste ga ze zasledili na netu. Sam sem si ga ze ogledal in moram rec, da je res enkratn. Ni da ni.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2393295

Ker je moznost, da sem pri ogledu kaj spregledal se obracam se na vas, ce slucajno pozna kdo koga iz tpv-ja, ki bi imel malo vec info o tem avtomobilu.
Avto je iz Italije, menda kupljen na licitaciji... ce ve slucajno kdo kaj vec naj prosim javi, saj sem zelo zainteresiran za omenjen model.

Vem, da ni pravi RS, ker pa delam cca 150 km dnevno bi bila tale motorizacija idealen nakup.

Nikakor pa ne najdem kaksne teme o tem motorju, ki je v Meganu. Vem nekako dosti kar se tice specifik - naj bi bil biser med proizvedenimi motorji v Renaultu; ce pa ve kdo slucajno se kaj vec bi prosil za kaksen konkreten odgovor (servisi in stroski le teh)

Vse info so dobrodosle na ZS ali tukaj.

Hvala vsem.

Lp.
Megane RS, Laguna GT
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Po svoje svojevrsten avto. Nima srce RSa ima pa vse ostalo. Kar se tice doticnega avta, bos tezko kaj vec izvedel. Sploh ce je uvozen. Se bo pa sigurno nasel kak dolenc, ki bo kaj povprasal :wink:
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Sam za info, zdi se mi da je bil motor uporabljen v Laguni.

Izvoli tuki mas en test : http://www.youtube.com/watch?v=uodZApvPBlg
Clio l.99 1.2 60KM
hla

Odgovor Napisal/-a hla »

Pjebi a res noben ne ve za kako pametno informacijo...

Vem, da sem nov na forumu, sam ce malo povem smo doma lastniki Renaultov ze kakih 20 let.
Trenutno sem na nekih 90% pri odlocitvi za nakup. Edino, kar se bojim so stroski, ki so povezani z vzdrzevanjem tegale Megancka.

Zanimivo, da so mi na enem koncu Slovenije prodajali, da je motor odlicen in da tudi stroski vzdrzevanja niso tako veliki, potem na drugem koncu S. mi pa prodajajo, da bom s tem avtom imel velike stroske vzdrzevanja in da se tale motor naj ne bi obnesel v Meganu - nekako ce povzamem besede (velika poraba olja in utekanje tako mocnega dizla v Meganu).
Ima mogoce kdo info kako se motor obnese v Laguni.

Vsaka info bi bila resnicno dobrodosla.

Hvala.
Megane RS, Laguna GT
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Sam avto kot tak, je vec ali manj zelo podoben klasicnemu bencinskemu bratu.Ce sem se bolj natancen, je razlika samo v motorju in prednjimi vzmetmi (da kompenzirajo dodatno tezo motorja).Sam motor je zelo dober, relativno majhna turbo luknja in sirok razpon moci. Trenutno o teh motorjih ni slisat o nobeni hibi, sama poraba pa je zelo dobra.Servisiras kot vsakega drugega dizla (iz serije dci).Poraba olja pa se vcasih pokaze samo prvih 1000 km utekanja potem pa naceloma (ce je vse vredu z motorjem) ne bi smel pit olja.
Kot tak je motor zelo robustno sestavljen in tudi primeren za tuning.Z preprogramiranjem prides nekaj cez 200 KM in 410 Nm navora.Z odstranitvijo filtra sajastih delcev, pa se nekaj visje.

To je nekaj na kratko.Ce te se kaj zanima vprasaj.
Katero podvozje mislis vzet?
Slika
RenaultSport all the way!!!
hla

Odgovor Napisal/-a hla »

Hvala Sokol.

Predvidevam, da je sport podvozje - pri cup podvozju ima avto serijsko temnejsa platisca in recaro sedeze, seveda je pa tudi voznja malo drugacna, ce bi se slo v extreme.

Avto se nahaja v Novem mestu pri TPV-ju. Ceprav neki pozitivnega o TPV-ju glih ne berem ampak vseeno. Zlo sem zainteresiran in verjetno ga bom vzel.

Kot sem opisal v prvem postu sem si avto ze ogledal in ga skoraj zaaral. Glede na trenutno nizjo ceno hvala bogu, da se to ni zgodilo - koliko se se da spustit ne vem in pri ogledu mi niso neki spuscal cene.
Megane RS, Laguna GT
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

Avto je iz Italije...je eden redkih avtomobilov, ki v Tpv-ju ni bil saj malo popravljen. Mi je reku, da ze ko je tja prisel, je bil kot nov, zato ima tudi tako ceno. Se pa 100% da malo spustit se....vztrajej, ker tudi oni vejo, da se tak avto ne proda ravno vsak dan. Info so preverjene iz prve roke, saj cimer tam dela ob vikendih.
Servisi so pri dizlih nasplosno drazji,tudi tukaj bojo drazji, kar pa moras racunati-je veliko konjev, dizel masina, novejsa, treba jo vzdrzevat. Ob cipiranju je bomba.
Btw, poglej se megana Gt.
LP
Uporabniški avatar
killah bee

Kar se tice TPVja so mnenja deljena. Jaz z njimi nimam nobenih pripomb. Tam sem namrec vzel Clia RS MkI, rabljenega. Dobil takrat nekajmesecno garancijo, avto so mi pa pripeljali v Ljubljano. Z avtom ni bilo nic narobe, je bil zelo dober glede na letnik in st. prevozenih kilometrov. Odnos do mene je bil zelo pozitiven. V zacetnem obdobju sem sel samo nekaj nazaj popravit, in sicer spone volana zamenjat, kar so mi zaradi garancije naredili brezplacno. Niti ni bilo nobenega zgovarjanja z njihove strani kot je ponavadi pri trgovcih. Pac... Pripeljes, oni popravijo in se odpeljes :)
Uporabniški avatar
killah bee

Kar se tice pa Megana GT pa to... Ni slab avto, vendar pri RSu dobis vec avta, sportno duso in se marsikej! Zavarovanje in cestnina te prideta isto, tko, da vse gre v plus RSa :wink:
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Jaz imam tudi spodbudne informacije za 2.0 dCi. Po mojih informacijah je to najboljsi renojev dizel motor narjen do sedaj. Kaj se tice vzdrzljivosti/kvalitete/porabe/performans. Tako pravi moj mehanik. Pa tut moj fotr ga ma v sluzbeni Laguni III. Zelo kultiviran, za razliko od kakega TDI, ki lima na zic, kot da ima 500 konjov. Uglavnem motor je res 1A.
Uporabniški avatar
killah bee

Clioopen... Bil je bosanc ja. Samo so ga imeli pri TPVju :wink:
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

hehe, mat kupuje Megana, pa tko pokazem tega ji v Tpvju...Ona zacne jokat o porabi. Jo napol prisilim, da se usede noter, je pa sam :D pa :o nardila:) Avto je dobesedno k nov, zunanjih ali notranjih napak ni videt. Kak je motor, ti pa neb vedu povedat.
Slika
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Jah nic bos moral kupit :).
Ce si res interesent, probaj se malo zbit ceno, potem pa se dogovori glede popravila skritih napak (ceprav ne bi smelo bit tezav, ker ima avto se dve leti garancije).
Mislim, da nimas kaj zgresit.Podvozje je vec kot primerno za daljse voznje, pa tudi prekleto hitro se da peljat cez zavoje.
Na kratko performanse RS z relativno nizko porabo.
Slika
RenaultSport all the way!!!
hla

Odgovor Napisal/-a hla »

Hvala za odgovore... :D

Ja sm kr prevec zainteresiran, zato mi pa pri prvem ogledu niso htel neki spuscat cene.

Avto ima dodatno 3 mes garancijo od TPV-ja in tovarnisko do 09/2009.

Letos grem samo se enkrat do Novga mesta in upam, da se bom vec kot nasmejano vrnil.

Lp.
Megane RS, Laguna GT
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

http://www.youtube.com/watch?v=L4mb7hbA4WE

Ze star filmcek ampak vseeno nekako prikaze kaj megane rs dci je.
Z motorji ni nikakrsnih tezav, prav tako s samim avtomobilom kot celoto.
Oglaseval se je kot avto za dinamicne ocete :). To pomeni da kljub svojemu RS poreklu ni izgubil vsakodnevne uporabnosti kar je zelo pomembno posebej takrat ko megane RS predstavlja izbiro za prvi oziroma edini avto.
Poraba je glede na zmogljivosti smesna in tudi na racelandu je pokazal da kljub tezkemu nosu avto ni od muh.
Osebno ga ne bi imel saj imam za daljse poti oziroma vsakdanje poti druge avte in RSa bol kot ne za cisti uzitek :).
Ampak kot sem dejal, izbira za prvi avto je idealna saj je avtomobilcek vsakodnevno zelo uporaben. Ce se pa vozniku zahoce kaksna sportna nedelja je seveda takoj za stvar...
Odgovori