tuning megane
tuning megane
zanima me kje najvec nabavlate body kite in podobno?
ima kdo kake izkusne s tujino. neke sem na netu gledu prek ebaya v nemciji.
kako je s chip tunigom masine 2.0 16V 109kW k7 motor.
kok je mozno stisnat iz nje prek elektronike?
kako je z vgraditvijo turbin in podobnih zadevc za povecevanje moci?
Preberi si. Notri je vse kar bi te utegnilo zanimat. Prirastki moci in cene so pa v glavnem podobne za vse modele in motorje.
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=18272
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=18272
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Re: tuning megane
Body kiti dobis na netu iz tujine - Nemcija, Anglija,... Lahko se lotis tudi izdelave svojega - problem pa nastane pri papirjih, ker je potrebno zadevo homologirat.looli napisal/-a:zanima me kje najvec nabavlate body kite in podobno?
Kar se predelav motorja tice se moras pa odlocit koliko denarja si pripravljen vlozit, ker kot vedno je za malo denarja malo muzike
Definitivno je najvecji ucinek z montazo turbine ali kompresorja, ki potegne za sabo se kar nekaj stvari.Cene se gibljejo(za turbo kit) tam okoli 2500-3500 eur, za kompresor pa se malo vec.
Z vgraditvijo turbine bi moral 2.0 16v dati minimalno 250 konjev. Z vgraditvijo boljsih motornih komponent(odmicne, kovani bati,...) pa se ta stevilka samo veca, vlozeni evri pa tudi.
Za montazo oziroma kompletno izdelavo turbo kita, pa lahko kontaktiras uporabnika Modri dirkac, za njegovo stevilko pa mi poslji PM.
Cist odvisno kaj si zelis. Ampak kot vedno bos na koncu verjetno kupil "sportni filter" in nek prdec zadnji lonec.
Tuning ni poceni. Odmicne zrihtam za nekje 800eur, optimizacija z pigyback ecu-jem te pride cca 500eur, splaca se kupt se izpusni kolektor in pa obdelava glave. To bi bilo nekje za cca. 180 konjev, mogoce tudi vec. Predelava na itb-je te pride se nekje 1500-2000eur (prakticno "bolt on parts"), kar bi doprineslo se dodatnih 15-20 konjicev. Vse je odvisno od tega kaj si zelis. Lahko tudi potegnes ven vec kot 200 konjicev, vendar se znesek podvoji, ce ne potroji. Odlocitev je tvoja.
Tuning ni poceni. Odmicne zrihtam za nekje 800eur, optimizacija z pigyback ecu-jem te pride cca 500eur, splaca se kupt se izpusni kolektor in pa obdelava glave. To bi bilo nekje za cca. 180 konjev, mogoce tudi vec. Predelava na itb-je te pride se nekje 1500-2000eur (prakticno "bolt on parts"), kar bi doprineslo se dodatnih 15-20 konjicev. Vse je odvisno od tega kaj si zelis. Lahko tudi potegnes ven vec kot 200 konjicev, vendar se znesek podvoji, ce ne potroji. Odlocitev je tvoja.
Enigma motorsport
- killah bee
- Kraj: Ljubljana