Kaj storiti?
Kaj storiti?
Pred tremi leti in pol sem kupil Laguno Grandtour 1,9dci privilige letnik 2001.
Do pred pol leta nobenih tezav potem pa mi je zacela kuriti olje - 2 litra na mesec! Drugace pa normalno vozna.Grem na uradni servis pregledajo in zamenjajo turbino, hladilnik... stroski 2000 eur. In mi zagotovijo da sedaj mora biti pa vse ok. Cez en mesec ko se vrnem z morja pogledam in olje mi se vedno kuri ampak avto se pelje normalno tako kot pred menjavo turbine.
Peljem spet na uradni servis in pravijo da je problem motor. Da ga bodo odprli in popravili. Me klicejo po telefonu in pravijo da se ne da popravit da je treba drug motor - da naj sam malo pobrskam po internetu ce bom kaksnega poceni nasel.
Povejte ali me nategujejo ali je to normalna praksa uradnih servisov danes.
Kaksne so moje pravice,
ker pripeljal sem vozen avto pred dvema mesecema na servis ker mi kuri olje oni pa mi postopoma hocejo zaracunat 4000 eur za vse skupaj Ce bi to vedel ne bi menjal nicesar ampak avto prodal za 30% nizjo ceno tak kot je bil.
Pravijo da motorja ne morejo sestaviti nazaj - jaz pa naj sam iscen nov motor pa se brez avta sem !
Do pred pol leta nobenih tezav potem pa mi je zacela kuriti olje - 2 litra na mesec! Drugace pa normalno vozna.Grem na uradni servis pregledajo in zamenjajo turbino, hladilnik... stroski 2000 eur. In mi zagotovijo da sedaj mora biti pa vse ok. Cez en mesec ko se vrnem z morja pogledam in olje mi se vedno kuri ampak avto se pelje normalno tako kot pred menjavo turbine.
Peljem spet na uradni servis in pravijo da je problem motor. Da ga bodo odprli in popravili. Me klicejo po telefonu in pravijo da se ne da popravit da je treba drug motor - da naj sam malo pobrskam po internetu ce bom kaksnega poceni nasel.
Povejte ali me nategujejo ali je to normalna praksa uradnih servisov danes.
Kaksne so moje pravice,
ker pripeljal sem vozen avto pred dvema mesecema na servis ker mi kuri olje oni pa mi postopoma hocejo zaracunat 4000 eur za vse skupaj Ce bi to vedel ne bi menjal nicesar ampak avto prodal za 30% nizjo ceno tak kot je bil.
Pravijo da motorja ne morejo sestaviti nazaj - jaz pa naj sam iscen nov motor pa se brez avta sem !
Zal ,to je normalna praksa pooblascenih servisov, da ¨nategujejo¨
Prijatelj, avto si pripeljal na dvorisce servisa, zaj ti pa vracajo
pleh in motor v jabolcni kisti, halo to ni za inspekcijo to je ze
bolj za policijo. Zalostno da taki nesposobnezi mecejo slabo luc
na vse ostale renojevce, ki delajo dobro.
Upam, da se bos raspizdil in reso zadevo, vso sreco

Prijatelj, avto si pripeljal na dvorisce servisa, zaj ti pa vracajo
pleh in motor v jabolcni kisti, halo to ni za inspekcijo to je ze
bolj za policijo. Zalostno da taki nesposobnezi mecejo slabo luc
na vse ostale renojevce, ki delajo dobro.
Upam, da se bos raspizdil in reso zadevo, vso sreco
Sem sel na srevis in bil malo manj prijazen pa so me takoj poslali do direktorja. Ta se sedaj strinja da lahko motor sestavijo nazaj na svoje stroske samo pravijo da je motor zjahan.FBR napisal/-a:Bi bil neumen ce ne bi zahteval svoj denar nazaj... ce prav razumem vsaj 2.000eur za turbino in hladilnik... oz. tudi vse ostalo kar so racunali razen mogoce zadnjega razdiranja ce so res pogruntali kaj je narobe...
Ponudil sem jim da mi avto odkupijo za 6000eur. Cakam na njihov odgovor.
Kako sem prisel do te cene 6000eur:
Tak avto se danes proda po 6500eur ce je vse ok. Ker sem jim jaz ze dal 2000eur za turbino, intercooler,jermen.. to pomeni da je na avtu opravljen velik servis. Cena se mu posledicno zvisa najman za 1000eur. In tako smo pri 7500 eur. Ker pa je motor fuc jim odbijem 1500eur - za to ceno dobis rabljen motor. To je potem 6000 eur. Pa se motorja jim ni treba ponovno sraufati nazaj.
Jaz bi nastopil se bolj ostro - ce pripeljes avto z napako, ugotovijo problem x in ti ga racunajo, avto pa ni v redu - garancija. Ce ste menjal samo svecke me ne zanima, ce morate menjat zdaj cel motor, napaka je vasa. Ce meni nekdo zamenja akumulator za 100 evrov, pa se izkaze da sploh to ni vzrok, me ne zanima - napaka je ostala in sem prijavil reklamacijo. Ce je bila diagnoza napacna ni moj problem.
LP, Samojed
Isti problem z motorjem, olja pokuri na 3000km 5 litrov, pri motorju olje nikjer ne pusca, avto normalno gre, kadi tudi ne prevec, turbina nima zracnosti.
Kje se torej olje izgubi na 3000km?
Oljni pritisk pri vrocem motorju pri 850 obratih je 0.2bar, pri 3000 obratih pa 2.5 bara.
PS: Ali ima kdo kaksen rabljen motor in da je OK.
LP
Laguna 1.9dci, letnik 2001, 88kW.
Kje se torej olje izgubi na 3000km?
Oljni pritisk pri vrocem motorju pri 850 obratih je 0.2bar, pri 3000 obratih pa 2.5 bara.
PS: Ali ima kdo kaksen rabljen motor in da je OK.
LP
Laguna 1.9dci, letnik 2001, 88kW.
Za 6000eur ga ne bos prodal, se za 5000eur ne. Lahko si le vesel, da si sploh prodal letnik 2001, ki ga sploh noben noce.mp25 napisal/-a:Sem sel na srevis in bil malo manj prijazen pa so me takoj poslali do direktorja. Ta se sedaj strinja da lahko motor sestavijo nazaj na svoje stroske samo pravijo da je motor zjahan.FBR napisal/-a:Bi bil neumen ce ne bi zahteval svoj denar nazaj... ce prav razumem vsaj 2.000eur za turbino in hladilnik... oz. tudi vse ostalo kar so racunali razen mogoce zadnjega razdiranja ce so res pogruntali kaj je narobe...
Ponudil sem jim da mi avto odkupijo za 6000eur. Cakam na njihov odgovor.
Kako sem prisel do te cene 6000eur:
Tak avto se danes proda po 6500eur ce je vse ok. Ker sem jim jaz ze dal 2000eur za turbino, intercooler,jermen.. to pomeni da je na avtu opravljen velik servis. Cena se mu posledicno zvisa najman za 1000eur. In tako smo pri 7500 eur. Ker pa je motor fuc jim odbijem 1500eur - za to ceno dobis rabljen motor. To je potem 6000 eur. Pa se motorja jim ni treba ponovno sraufati nazaj.
Cimprej ga daj na avtonet ceno ful spusti, nalij olje na Max i n ne pipaj.
Cakaj kakega bolgara, balkanca, slovaka.....Pazi le da ga potem takoj odjavis iz prometa, pa naj pol un dela kar hoce z njim...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Za 6000eur ga ne bos prodal, se za 5000eur ne. Lahko si le vesel, da si sploh prodal letnik 2001, ki ga sploh noben noce.
Cakaj kakega bolgara, balkanca, slovaka.....Pazi le da ga potem takoj odjavis iz prometa, pa naj pol un dela kar hoce z njim...[/quote]
Za 6000 sem ga ponudil njim na servisu da mi ga odkupijo. Ce ga ne bodo bom zahteval nazaj 2000 eur ki sem jih jim dal pa niso odpravili napake in ga prodal za 4000 eur.
Cakaj kakega bolgara, balkanca, slovaka.....Pazi le da ga potem takoj odjavis iz prometa, pa naj pol un dela kar hoce z njim...[/quote]
Za 6000 sem ga ponudil njim na servisu da mi ga odkupijo. Ce ga ne bodo bom zahteval nazaj 2000 eur ki sem jih jim dal pa niso odpravili napake in ga prodal za 4000 eur.
Moje mnenje in mnenje se kakega mehanika ki fusa je da ti zre olje na teflonih pri ventilih, ki so ratali trdi, zato ne tesnijo vec olja.Strosek takih teflonov je 20 eur.Vsaj tako je bilo pri meni, ko sem delal generalno pri mondeotu 1.8 td in pa pri sodelavcu ki je imel audija,Po tem posegu je avto nehal zreti olje.Teflone lahko menjas, ce imas odprto masino ali ne, vendar je v drugem postopku malo tezje.
Na servisu zahtevaj, da ti pogledajo teflone, vendar pred tabo, za ostalo pa zahtevaj denar nazaj.
Na servisu zahtevaj, da ti pogledajo teflone, vendar pred tabo, za ostalo pa zahtevaj denar nazaj.
Najvecji problem za moje pojme je ravno to, ko ti servis menja nekaj kar sploh ni za zamenjat... avtomaticno oni pricakujejo da bos ta del vseeno obdrzal, oni pa bodo veselo iskali naprej in racunali dodatne denarje...
Jaz osebno bi zahteval povrnitev vse v prvotno stanje, kar so menjali in se je kasneje izkazalo da tam sploh ni bilo napake.
Tukaj se predvsem poraja vprasanje, do katere meje je lastnik avta dolzan placevati stroske "iskanja" napake, saj ravno z servisiranjem avta na "pooblascenem" servisu pricakujes, da hitro odkrivajo napake brez dodatnih stroskov... (tukaj tudi "kao" opravicilo tiste veliko visje cene za navaden servis!!!).
Tako da, jaz ne bi kaj dosti podpiral njihove nesposobnosti, kaj sele da bi placeval njihove napake (kar napacna diagnoza in nenazadnje menjava turbine in hladilnika TUDI JE!!!)
SRECNO RESEVANJE IN BREZ MILOSTI!!!!!!
Jaz osebno bi zahteval povrnitev vse v prvotno stanje, kar so menjali in se je kasneje izkazalo da tam sploh ni bilo napake.
Tukaj se predvsem poraja vprasanje, do katere meje je lastnik avta dolzan placevati stroske "iskanja" napake, saj ravno z servisiranjem avta na "pooblascenem" servisu pricakujes, da hitro odkrivajo napake brez dodatnih stroskov... (tukaj tudi "kao" opravicilo tiste veliko visje cene za navaden servis!!!).
Tako da, jaz ne bi kaj dosti podpiral njihove nesposobnosti, kaj sele da bi placeval njihove napake (kar napacna diagnoza in nenazadnje menjava turbine in hladilnika TUDI JE!!!)
SRECNO RESEVANJE IN BREZ MILOSTI!!!!!!
Za 6000 sem ga ponudil njim na servisu da mi ga odkupijo. Ce ga ne bodo bom zahteval nazaj 2000 eur ki sem jih jim dal pa niso odpravili napake in ga prodal za 4000 eur.[/quote]mp25 napisal/-a:Za 6000eur ga ne bos prodal, se za 5000eur ne. Lahko si le vesel, da si sploh prodal letnik 2001, ki ga sploh noben noce.
Cimprej ga daj na avtonet ceno ful spusti, nalij olje na Max i n ne pipaj.![]()
Cakaj kakega bolgara, balkanca, slovaka.....Pazi le da ga potem takoj odjavis iz prometa, pa naj pol un dela kar hoce z njim...
To bo pa slo. Pomoje bi res se 5keur dobil....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI