Omejitev ramov v windowsih/delema s procesorjem/HDMI

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Omejitev ramov v windowsih/delema s procesorjem/HDMI

Odgovor Napisal/-a damjan »

Kupujem si notebooka, seveda so vsi zej z 64bitnimi procesorji, v ozjem izboru mam dva. Zej pa: prvi ma 4GB rama, drugi "samo" 3, jz pa mislim definitivno na racunalniku imeti xpje, 32 bitne.
ali je res omejitev ramov na 32 bitnih winsih 3GB?

drugo: Turion TL-60 proti Intelu T8100? razlika v cem? ko gledam mal po netu ma kao T8100 3MB L2 spomina, na tej strani pa pravjo, da je to kao sharan?(aja, AMDjeva stran, morda lazejo ko pra...) je to res? kr mam zej problem, ce 32bitni winsi ne podpirajo vec kot tri GB rama bom kupu turiona (pac je taka konfiguracija), pa pac ne bi rad zej bil zelo zelo na slabsem (ker notebook z enim GB vec in z intelom je za 150eur drazji). turion je tudi narejen v 65nanometrski tehnoklogiji, napram intelu, ki je v 45... se to kej ornk pozna? tako za photoshop, nobenih igrc ne bo nikoli..

pa HDMI...a se bo dal se tri, stiri leta brez njega prezivet? Kaj sploh lahk vse s tem vragom pocnes?
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

ja, pri prenosniku bi jaz tud vzel raje intel...kaksen core 2 duo :D mislim, da se vedno poseka AMD, ceprav se pri navadnih racunalnikih ne grejejo vec toliko tko vcasih.
Z ramom znas imet probleme, za 4gb bos moral met 64bitne XPje, tam ti pa kaksen normalne program ne bo deloval... 64bitnih pa itak ne veliko.
HDMI mas v glavnem za priklop zunanjega monitorja, da priklops laptop na plazmo, ce jo imas :lol:
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

bam88 napisal/-a:kar se pa tice kompjuterja.. jest bi vzel intela in to samo zarad enga razloga... amd se greje ko presic in ga je zlo tezko ohlajat.
Posplosujes. Prve serije Athlon so se res grele ko pr*sica, nic ne recem. Samo to je blo kolk, 7-8let nazaj? Zdej se grejejo pa isto kot intel oz. odvisno kako je hlajenje postiman.

Pa da ne bo kdo reku da kr nekej govorim, temperature mojih amd-jov:

Prejsnji Athlon XP 1.8 (malenkost navit) , Temperatura 29C, Thermaltake-ov hladilnik za proc.
http://www.moj-album.com/slika/7041373/ ... ASeIX.jpg/#

Trenutni Athlon64 3.0, Temperatura 32C, Jedro 36C, Zalmanov hladilnik za proc, z obrati na min. Pozimi temperatura ne pride cez 25C
http://www.moj-album.com/slika/7041373/ ... 09oh3.jpg/#

@damjan

Kar se pa tice izbire prenosnika, bi pa sigurno vzel z intelovim procesorjem.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

jas imam tegale:
http://pc.enakupi.com/Prenosnik-ASUS-F7 ... 20145.html

pa imam gor 64bit vista, do sedaj se nobenih problemov z rami, diskom itd...
Uporabniški avatar
damjan

jurre napisal/-a: HDMI mas v glavnem za priklop zunanjega monitorja, da priklops laptop na plazmo, ce jo imas :lol:

nimam...torej ne rabim :)
keri priklop pa clovek rabi na notebooku, da bi navadno kisto priklopu na zaslon notebooka (staro jajco bom naredu v server za downloadanje in backup fajlov, ma pa na graficni klasicn konektor za monitor, pol en rumen cinc in pa bel priklop - mislim da se mu rece DVI).

zaenkart sem bolj nagnjen v smer turiona, ker je cenejsi in je brez HDMI, samo pricakujem, da bojo un model z intelom znizal (ker so tega s amdjem ravnokar, v petek je bil se 799, danes je 699eur). Intelov je zle 849 eur, pa bomo vidl kako dolgo se bo (po moje bo v torek samo se 749eur
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
jurre

to bos pa tezko naredil... ponavad imas na laptop VGA izhod za zunanji monitor, ali pa kaksen HDMI. Ravno obratno pomoje ne bo slo....bolje da naredis kaksen remote na server recimo VNC program ali kaj podobnega, pa preko remote desktopa brskas po njem.

DVI je digital priklop monitorja na komp - Slika
Uporabniški avatar
damjan

dobro, ce ne gre pa ne gre, sej ni hudega. nism ravn strokovnjak za omrezja, pa ce ne bo slo drgac bom ze nekako postudiru zadevo s pomocjo internetnih vodicev.
fora je tut, da more kista ostat zaradi printerja, ki ga vsi v stanovanju uporabljamo. samo monitor mora it.

zej, ce ma kdo voljo: preko cesa bi se potem lahko notebook povezal z internetom, ce bi kista ostala tam kjer je in vanjo ostane vtaknjen UTP kabel? naprej od kiste dati kaj? (cim cenejsa izvedba :) )
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
jurre

se pravi stara kista bo za server in je povezana na net?

- lahko das se eno mrezno kartico v staro kisto in povleces UTP do notebooka (par eur + kabel)
- lahko kupis wireless ruter (okoli 50eur)
- mislim da lahko kupis tudi wifi usb kljucek
npr tole, das v staro kisto in sharas povezavo...ter se z notebookom brezzicno konektas gor :D (18eur) - (nisem cist 100%, samo mislim da bi moralo delat, ce se lahko potem wifi naprej povezes, sigurno lahko tud sharas povezavo)
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Mislim da za kar je Jure dau link, je verjetno samo antenca s katero se vkljucis v omrezje. Za postavitev wifija pa rabis verjetno nek wifi router.

Verjetno :) Nisem glih siguren :)
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

bam88 napisal/-a:moofdi govorim o procesorjih prenosnikov ne domacih racunal. v prenosniku je se zmeraj vse nabasano skup.. vem ker sem lasnko leto kupil amd prenosnik in se mi je tok grel da ga nisem mogu met v narocju.
Sej sm napisal, pri prenosnikih sploh ne razmisljam o amd. :wink:
moofdi napisal/-a:Kar se pa tice izbire prenosnika, bi pa sigurno vzel z intelovim procesorjem.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Tudi jaz bi raje vzel intel kot AMD procesor. Novejsi AMDjevi proceseorji se pri igranju iger oziroma pri vecji obremenitvi radi pregrejejo, intelovi pa zaenkrat teh tezav nimajo. Ce primerjamo enake procesorje med sabo, je intel malenkost pocasnejsi, ampak kaksnih velikih razlik v praksi ni.
Tako da moj glas gre za intel :wink:
Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

glas za intela
delam z obem na prenosniku intel core 2 duo t8100
stacionarni amdx2 4400
rami na obeh 4gb
lahko jih mas vec
mogocvec cez cas menjas operacijski sistem za 64bit

moje mnenje za nakup prenosnika
jaz mam enega od teh na tem linku tu je z 9300 oricesirjem jaz ga pa se mam z 8100
pridi k meni pa naroci :D
al pa poklici
http://www.rolan.si/iskanje/Asus/proiz/24/31/0/0/0/0
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Slika
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

toshiba = res siba :D
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=5 ... 909D8EC14A jst imam pa tegale, pa sem z njim izredno zadovoljen :D Sicer so pa toshibe tud dobri prensniki :D
Odgovori