Pritisk v hladilni posodi - Megane, 96'

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
megancek

Pritisk v hladilni posodi - Megane, 96'

Odgovor Napisal/-a megancek »

Ojla!

Lastnike Meganov naprosam, da povedo, koliksen pritisk imajo v hladilni posodi po malce daljsi voznji. Ali tudi vam voda butne iz posode - ce bi zamasek hitro odvili? Ali naredi le "kssss"? :)
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Pritisk v hladilni posodi - Megane, 96'

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

megancek napisal/-a:Ojla!

Lastnike Meganov naprosam, da povedo, koliksen pritisk imajo v hladilni posodi po malce daljsi voznji. Ali tudi vam voda butne iz posode - ce bi zamasek hitro odvili? Ali naredi le "kssss"? :)
V kolikor se ti to dogaja zna biti poskodba tesnila glave, se slabse pa kaka glava pocena.
Preveri stanje olja, ce ga mesa z vodo... Najlaze vidis, ce je v ekspanziji na vrhu pena....lahko pa tudi na cepu od olja ( v primeru kratkih fur zna biti tudi malo od kondenza).

Opcija je tudi da zaradi vodnega kamna termostat ni odprt dovolj, vodna pumpa pa vlece - potiska vodo po sistemu...tudi tu se lahko pojavi pritisk v ekspanziji....to je skoraj najverjetnejsa diagnoza...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
megancek

Odgovor Napisal/-a megancek »

Ok, pa da zacnem :)

Poleg pritiska v posodi se dogaja tudi to, da voda kar hitro zginja. Na se enem forumu sem spraseval glede te tezave in so mi rekli enako kot mehaniki danes - da je slo tesnilo na glavi motorja. Danes sem pa avto pustil pri enem mehaniku, ki trdi, da je tak pritisk normalen, s svojimi aparati pa ni nasel nobene napake - trdi, da je z avtom vse 100% v redu, bo pa jutri se pogledal zakaj toliko vodo pije.

Termostat je bil zamenjan z novim, tako da ta (verjetno) ni krivec. Pod zamaski ni nobene cudne snovi. Glede pritiska pa sprasujem zato, ker mehanik pravi da je to normalno, medtem ko kolegi/znanci, ki imajo druge avte pravijo da pri njih voda ne butne ven.
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

pitje vode = napaka na agregatu
ko dpres naredi samo ksssssss
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Jaz sem 99% da ti je slo tesnilo na glavi. Vrjetno ti vodo mece vn cez ekspanzijsko (zamasek od ekspanziske je tudi ventil).
Odgovori