AMD procesorji
AMD procesorji
Originalni problem:
Imam dva racunalnika, oba z AMD procesorji, malo starejsa (ene 5 let). Dialogysa ne spravim v delovanje za noben denar, prav tako ne stevilnih aplikacij od Nokie (mam N70, ki je zmozna kej vec kot sam smse posiljat).
Posledicni problem: kupujem notebooka, in mi ni ravno jasno al morm zej nujno kupit Intel procesor ali AMDja. A ma kdo od vas AMD procesor, pa lahk vseen instalira in uporablja npr. Dialogys?
Kake so kaj razlike med procesorji v svetu prenosnikov med Intelom in AMDjem? A se amd procesorji se kr grejejo prekomerno?
Mal se razpisite, da se lahk pol odlocim...
Imam dva racunalnika, oba z AMD procesorji, malo starejsa (ene 5 let). Dialogysa ne spravim v delovanje za noben denar, prav tako ne stevilnih aplikacij od Nokie (mam N70, ki je zmozna kej vec kot sam smse posiljat).
Posledicni problem: kupujem notebooka, in mi ni ravno jasno al morm zej nujno kupit Intel procesor ali AMDja. A ma kdo od vas AMD procesor, pa lahk vseen instalira in uporablja npr. Dialogys?
Kake so kaj razlike med procesorji v svetu prenosnikov med Intelom in AMDjem? A se amd procesorji se kr grejejo prekomerno?
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
R5 1.7T 5v
no...tale AMD, ki ze neki casa dela v teli kisti dela vecino casa okoli 75-81 stopinj, na plati pa mam nastavljen, da izklopi strom pri 85 stopinjah (pri 80 je bil racunalnik ves cas ugasnjenClioOwner napisal/-a:Nevem zakaj program nebi delau zato, ker imas AMD procesor? Verjetno je nekaj narobe s tvojim downloadom.
In to da se AMD greje prekomerno, je pa ze skoraj 10 let star mit, ki ne velja.
R5 1.7T 5v
R5 1.7T 5v
Ce se ti amd greje prekomirno, potem nimas ustreznega hladilnika namescenga oz ventilatorja. Sam imam v racunalniku tudi amd, pa mi temperatura ne gre nikoli cez 45 stopinj. Drugace v prenosniku imam pa zdaj pac intelov procesor, ker je bil pac tak notri pa morem rect da sem tudi zadovoljen
Dela pa na amdju in na intelu vse 
za tisti cas je bil hladilnik eden izmed vodilnih, je pa res, da so takrat v tistih casih tekmoval za frekvence, ki so ble le plod navijanja obstojecih jeder. Sej nisem edini, Thunderbird procesorji so znani po tem.kupi napisal/-a:Ce se ti amd greje prekomirno, potem nimas ustreznega hladilnika namescenga oz ventilatorja. Sam imam v racunalniku tudi amd, pa mi temperatura ne gre nikoli cez 45 stopinj. Drugace v prenosniku imam pa zdaj pac intelov procesor, ker je bil pac tak notri pa morem rect da sem tudi zadovoljenDela pa na amdju in na intelu vse
pa sej ni vazno al se greje al ne, zanima me samo ali ma kdo se kake slabe izkusnje, kr jz si bolj kot ne zelim AMDja in ne Intela
R5 1.7T 5v
R5 1.7T 5v
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Re: AMD procesorji
Procesor nima nobene veze z nedelovanjem dialogysa in nokinih aplikcaij. Ce nebo slo drugace, na novo nalozi windowse.damjan napisal/-a:Originalni problem:
Kaksno napako ti pa javi? Katere win. imas?
Glede procesorjev pri notebookih pa ni kaksne velike razlike med AMDjem in Intel-ovimi. Jaz ti svetujem, da se izogibas celeronom, ce mislis racunalnik uporabljati za kaksne malo bolj zahtevne stvari.
torej gremo od zacetka
spucaj hladilnik in ventilator, to je pravo, potem probaj, nastavi da ti izklopi pri 90°, AMD dela do 150°, preverjeno!!!!
pa lahko poskusis povecati hitrost vrtenja ventilatorja na hladilniku ali ga pa celo zamenjas z novim!
to je najcenejse in najhitrejse da nardis
drugo, ram-i, dokupi in poskusi z vec, pred tem pa na novo namesti Windows-e
tretje, ce bos kupil notebook, definitivno Intel!
lp
spucaj hladilnik in ventilator, to je pravo, potem probaj, nastavi da ti izklopi pri 90°, AMD dela do 150°, preverjeno!!!!
pa lahko poskusis povecati hitrost vrtenja ventilatorja na hladilniku ali ga pa celo zamenjas z novim!
to je najcenejse in najhitrejse da nardis
drugo, ram-i, dokupi in poskusi z vec, pred tem pa na novo namesti Windows-e
tretje, ce bos kupil notebook, definitivno Intel!
lp
dobr, pustmo ta star jajc, veckrat sm ga spihu, sesal, da bi lahk kej kovine zacel trgat od hladilnih reber , ga prisilno ventiliru pa pol punca spat ni mogla...ce mu je usojen crknt v vrocini naj, bil je zvest
zej bo fasu linux in gre v garazo.
tudi po svezi namestitivi windowsov dialogys ni delal, rama je pa za tako staro kisto dovolj (en giga), kje je problem ne vem.
intel v notebooka? zakaj?
tudi po svezi namestitivi windowsov dialogys ni delal, rama je pa za tako staro kisto dovolj (en giga), kje je problem ne vem.
intel v notebooka? zakaj?
R5 1.7T 5v
R5 1.7T 5v