AMD procesorji

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

AMD procesorji

Odgovor Napisal/-a damjan »

Originalni problem:
Imam dva racunalnika, oba z AMD procesorji, malo starejsa (ene 5 let). Dialogysa ne spravim v delovanje za noben denar, prav tako ne stevilnih aplikacij od Nokie (mam N70, ki je zmozna kej vec kot sam smse posiljat).

Posledicni problem: kupujem notebooka, in mi ni ravno jasno al morm zej nujno kupit Intel procesor ali AMDja. A ma kdo od vas AMD procesor, pa lahk vseen instalira in uporablja npr. Dialogys?
Kake so kaj razlike med procesorji v svetu prenosnikov med Intelom in AMDjem? A se amd procesorji se kr grejejo prekomerno?

Mal se razpisite, da se lahk pol odlocim...
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Nevem zakaj program nebi delau zato, ker imas AMD procesor? Verjetno je nekaj narobe s tvojim downloadom.

In to da se AMD greje prekomerno, je pa ze skoraj 10 let star mit, ki ne velja.
Uporabniški avatar
damjan

ClioOwner napisal/-a:Nevem zakaj program nebi delau zato, ker imas AMD procesor? Verjetno je nekaj narobe s tvojim downloadom.

In to da se AMD greje prekomerno, je pa ze skoraj 10 let star mit, ki ne velja.
no...tale AMD, ki ze neki casa dela v teli kisti dela vecino casa okoli 75-81 stopinj, na plati pa mam nastavljen, da izklopi strom pri 85 stopinjah (pri 80 je bil racunalnik ves cas ugasnjen :) ).
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

Ce se ti amd greje prekomirno, potem nimas ustreznega hladilnika namescenga oz ventilatorja. Sam imam v racunalniku tudi amd, pa mi temperatura ne gre nikoli cez 45 stopinj. Drugace v prenosniku imam pa zdaj pac intelov procesor, ker je bil pac tak notri pa morem rect da sem tudi zadovoljen :D Dela pa na amdju in na intelu vse :D
Uporabniški avatar
damjan

kupi napisal/-a:Ce se ti amd greje prekomirno, potem nimas ustreznega hladilnika namescenga oz ventilatorja. Sam imam v racunalniku tudi amd, pa mi temperatura ne gre nikoli cez 45 stopinj. Drugace v prenosniku imam pa zdaj pac intelov procesor, ker je bil pac tak notri pa morem rect da sem tudi zadovoljen :D Dela pa na amdju in na intelu vse :D
za tisti cas je bil hladilnik eden izmed vodilnih, je pa res, da so takrat v tistih casih tekmoval za frekvence, ki so ble le plod navijanja obstojecih jeder. Sej nisem edini, Thunderbird procesorji so znani po tem.
pa sej ni vazno al se greje al ne, zanima me samo ali ma kdo se kake slabe izkusnje, kr jz si bolj kot ne zelim AMDja in ne Intela
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Pol pa ni cudno, da se tolk greje. A je mogoce Thunderbird 1400? Te so se katastrofalno greli. Od Athlonom XP naprej, ni blo vec problemov z pregrevanjem.
Uporabniški avatar
damjan

me je sram povedat: Thunderbird 1200 . :oops:
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Jest mam T-breda 1400 navitega na 2100 8) :D Greje se mi pa na max 63-65 stopinj :D

Pa dialgsys dela normalno :wink:
Uporabniški avatar
sal3
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a sal3 »

Prvo odpri kisto in spucaj ventilator. Potem je mozno ce si ze gdaj dajal narazen hladilnik da niso dobr nazaj dal in hladilnik nima dobrega stika s procesorjem. Normalna temperatura za t-brda je med 45-55°C.

LP
...::: Dolenjska Audio Crew :::...
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: AMD procesorji

Odgovor Napisal/-a Stupo »

damjan napisal/-a:Originalni problem:
Imam dva racunalnika, oba z AMD procesorji, malo starejsa (ene 5 let). Dialogysa ne spravim v delovanje za noben denar, prav tako ne stevilnih aplikacij od Nokie (mam N70, ki je zmozna kej vec kot sam smse posiljat).

Posledicni problem: kupujem notebooka, in mi ni ravno jasno al morm zej nujno kupit Intel procesor ali AMDja. A ma kdo od vas AMD procesor, pa lahk vseen instalira in uporablja npr. Dialogys?
Kake so kaj razlike med procesorji v svetu prenosnikov med Intelom in AMDjem? A se amd procesorji se kr grejejo prekomerno?

Mal se razpisite, da se lahk pol odlocim...
Procesor nima nobene veze z nedelovanjem dialogysa in nokinih aplikcaij. Ce nebo slo drugace, na novo nalozi windowse.
Kaksno napako ti pa javi? Katere win. imas?
Glede procesorjev pri notebookih pa ni kaksne velike razlike med AMDjem in Intel-ovimi. Jaz ti svetujem, da se izogibas celeronom, ce mislis racunalnik uporabljati za kaksne malo bolj zahtevne stvari.
Slika
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Moj AMD-Barton 1800 navit na 2100 konstantno na 50°C dela vse BP
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

torej gremo od zacetka

spucaj hladilnik in ventilator, to je pravo, potem probaj, nastavi da ti izklopi pri 90°, AMD dela do 150°, preverjeno!!!!
pa lahko poskusis povecati hitrost vrtenja ventilatorja na hladilniku ali ga pa celo zamenjas z novim!
to je najcenejse in najhitrejse da nardis

drugo, ram-i, dokupi in poskusi z vec, pred tem pa na novo namesti Windows-e

tretje, ce bos kupil notebook, definitivno Intel!

lp
Uporabniški avatar
damjan

dobr, pustmo ta star jajc, veckrat sm ga spihu, sesal, da bi lahk kej kovine zacel trgat od hladilnih reber , ga prisilno ventiliru pa pol punca spat ni mogla...ce mu je usojen crknt v vrocini naj, bil je zvest :) zej bo fasu linux in gre v garazo.
tudi po svezi namestitivi windowsov dialogys ni delal, rama je pa za tako staro kisto dovolj (en giga), kje je problem ne vem.

intel v notebooka? zakaj?
R5 1.7T 5v
Odgovori