kako resetiram ABS lucko

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
peroblitz

kako resetiram ABS lucko

Odgovor Napisal/-a peroblitz »

imam megana 1.6 16V 2006 in "spet" problem. Menjal sem zadnji desni kolesni lezaj. Lezaj je original SNR-ov kaksne pri renoju uporabljajo tudi pri prvi vgradnji. Sedaj pa problem avto se pelje normalno ABS deluje idealno ampak meni gori lucka za ABS in servis. Aja s senzorjem je vse vredu!!!
Ja in jaz klicem na 3 razlicne reno servise in dobim 3 razlicne razlage zakaj je prislo do te napake :evil: razlage:
1. lezaj ima magnetni zapis ampak ker ni original iz reno servisa ni dober
2. lezaj mora biti na eni strani nazobcen, da ga senzor zazna( vendar tud star lezaj ni bil nikjer nazobcen)
3. senzor sploh ni na lezaju ampak na disku

Ali to pomeni da naj avto tud ce je po garanciji servisiram na pooblascenih servisih, kjer bi me olupli kar za precejsen svezenj evrckov??

A slucajno kdo pozna moznost kako resetirat lucko za ABS in servis brez da dam avto na tester??

Hvala in lp,

Peter
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Mozno da je kaksna okvara senzorja! Na tester priklopi!
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Mogoce ste pri menjavi poskodovali magnetni trak na disku in sedaj senzor to zaznava kot napako.Ce je to kar mislim,lucke ne mores zresetirat,dokler ne bos zamenjal oziroma popravil magnetnega traka.Tako je bilo vsaj pri meni ko sem menjal zadnji disk na Laguni II.Ko sem zamenjal poskodovani magnetni trak je tudi lucka ugasnila.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: kako resetiram ABS lucko

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Pa mislis, da se nebi dalo lezaja zamenjati pod garancijo, glede na to, da avtomobil se ni star 3 leta?
Drugace pa kot so napisali, najbolje da priklopis na rac. in vidis zakaj tocno gori lucka.
Slika
peroblitz

@vojko ja mozno da se je poskodoval magnetni trak...a je ta trak mogoce cist na robu diska tam kjer se vstavi lezaj??

@stupo kar se pa tice garancije na renoju pa so samo slatke sanje, sm imel se malo vecje tezave 1 mesec po garanciji pa so bili na renoju zelo neuvidevni.
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

[quote="peroblitz"]@vojko ja mozno da se je poskodoval magnetni trak...a je ta trak mogoce cist na robu diska tam kjer se vstavi lezaj??

Ja to je tisti krog na robu diska in biti mora brezhiben,brez prekinitve drugace takoj zasveti lucka za ABS.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
arni

Odgovor Napisal/-a arni »

tester...druge ni...
peroblitz

ok bom prvo probal kupit ta magnetni trakn ( saj verjetn tolk drag pa spet ni), kr se mi zdi da ko sem star lezaj ven jemal se mi je ta trak strgal.
A mogoce kdo ve kolk je cena za priklop na tester in pregled napake??
Hvala!!!
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Mislim da je okoli 15eur.
Slika
Odgovori