Check Injection n-tic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
neo32

Check Injection n-tic

Odgovor Napisal/-a neo32 »

Ok!

Po dolgem casu lep pozdrav vsem!

Prvo, pregledal sem cel forum za "CI" pa odgovora na moje vprasanje nisem nasel.

Pa gremo, kolega imam megana 1.9 dCi, 2004 letnik, kateri mu je nedavno napisal Check Injection, ga pelje na racunalnik mu izpise napako na EGR ventilu in na kontroli EGR ventila. EGR ventil se je narocu nov na Renault servisu se je zamenjal (aja avto ni nakamor sel...) in je to to. Avto se pelje ponovno na rac. in se vedno je ista napaka, ki se je ne da izbrisat. Avto z priklopljenim EGR ventilom laufa kot po treh cilindrih, ce pa ga odklopis pa avto deluje normalno, edino lucka za service pa una masinca se gori. Sedaj se vozi z 220 EUR vredno stvarjo, ki ne funkcionira plus tega pa mu na armaturi skoz gori lucka.

Kaj bi bil vzrok, svecke po mojem niso, ker ce EGR ventil odklopis avto zalaufa normalno in se tudi normalno pelje...

Hvala za odgovore!

LP
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Re: Check Injection n-tic

Odgovor Napisal/-a scenicII »

No, na mojem scenicu z enako masino je bil vzrok za javljanje te napake prebijanje ene od grelnih sveck....So na servisu skoraj doktorirali, ker pri njih na racunalniku na pokazal nobene napake ...
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Jst sm menjal grelne svecke za tako napako in je blo vredu :wink:
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

jap...check injection = grelne svecke prever :wink: ena je zagotovo sla!
Slika
Uporabniški avatar
Mrcina
Kraj: Kocevje

Odgovor Napisal/-a Mrcina »

Ni sicer nujno da so grelne svecke. Ce ti CI napise samo ob zagonu hladnega motorja, potem znajo biti svecke, lahko pa je tudi kaj drugega, od sob, kakih crpalk itd...

Mimogrede, ne kupuj original grelnih sveck, ce bos menjal, vzami od VW-ja, so oreeeng cenejse :twisted:

LP Nejc
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Jst sm jih kupu v evrotonu mislm da sm dal 36eur za vse 4 :wink:
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

js sm kupu oz mi je clio dizel kupu DENSO-tove... cca 12eur mislm da po komadu pri VARGALANT-u na vrhnk :wink:

mam se eno novo k sm jo takrat vzel za rezervo za vsak slucaj...ce rabi kdo...prodam ceneje :) :wink:
Slika
neo32

Evo takole gre zdaj ta zgodba.

Kolega je dobil kabel, resetiral EGR ventil, potem pa mi avto ni sel nikamor vec, do 1500 potem pa kot bi se vkljucila blokada pri bencinarjih. Priklopi se enkrat na racunalnik in mu izpise "Throttle body in wrong position" to se pravi tako imenovana "loputa" ceprov je mensezdi dizel nima, neki ne stima ceprov kar se spomnim je lahko napak tudi na potenciometru za pozicijo gasa?!?

Mnenja?

Hvala vsem!
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

neo32 napisal/-a:Evo takole gre zdaj ta zgodba.

Kolega je dobil kabel, resetiral EGR ventil, potem pa mi avto ni sel nikamor vec, do 1500 potem pa kot bi se vkljucila blokada pri bencinarjih. Priklopi se enkrat na racunalnik in mu izpise "Throttle body in wrong position" to se pravi tako imenovana "loputa" ceprov je mensezdi dizel nima, neki ne stima ceprov kar se spomnim je lahko napak tudi na potenciometru za pozicijo gasa?!?

Mnenja?

Hvala vsem!
Ce se prou spomnm, probi izklopit EGR in peljat brez njega, nato pa ga zopet priklopi....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
neo32

Tommy30 napisal/-a:
neo32 napisal/-a:Evo takole gre zdaj ta zgodba.

Mnenja?

Hvala vsem!
Ce se prou spomnm, probi izklopit EGR in peljat brez njega, nato pa ga zopet priklopi....

nop, ne pomaga

lp
Odgovori