Moji problemi z cliom 16S oziroma Ventilarjom 1.8 16V

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
Spidojc

Moji problemi z cliom 16S oziroma Ventilarjom 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Hello evo moja prva objava na tem forumu kljub temu da ze 5 let vozim renoja 8)

1.No uglavnm mam nekaj problemov,pa upam da ma kdo kej izkusenj,meni spredaj kolesa stojijo full na A,upam da zastopite kako to mislim ,in mi je v 15000km zelo pobralo gume,a je kdo ze mel ta problem? pa kaj bi lahko ukrenil glede tega

2.zadnjic enkrat sem kupil amortizerje nove Koni sport nastavljive po trdoti,in se mi zdi cudno da sta zadnje dva amortizerja mehkejsa od seriskih,sprednjih se nisem menjal ker nimam za feder stisent,a kdo kej ve glede tega,ce je to cist normalno?

3.v zadnjem casu sem opazil da mi je pritisk olja nekaj padel,pa so mi eni rekl da to zaradi zunanjih temperatur,eni da mozno da zaradi olja (nevem kaj mi je bilo da sem enkrat Motul olje nalil drugac skos RSa) zdej pa a se kdo ve kar se kej okrog tega tice,drugac bom v torek olje menjal da vidim ce bo kej bols.

LP
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Moji problemi z cliom 16S oziroma Ventilarjom 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Spidojc napisal/-a:Hello evo moja prva objava na tem forumu kljub temu da ze 5 let vozim renoja 8)

1.No uglavnm mam nekaj problemov,pa upam da ma kdo kej izkusenj,meni spredaj kolesa stojijo full na A,upam da zastopite kako to mislim ,in mi je v 15000km zelo pobralo gume,a je kdo ze mel ta problem? pa kaj bi lahko ukrenil glede tega

2.zadnjic enkrat sem kupil amortizerje nove Koni sport nastavljive po trdoti,in se mi zdi cudno da sta zadnje dva amortizerja mehkejsa od seriskih,sprednjih se nisem menjal ker nimam za feder stisent,a kdo kej ve glede tega,ce je to cist normalno?

3.v zadnjem casu sem opazil da mi je pritisk olja nekaj padel,pa so mi eni rekl da to zaradi zunanjih temperatur,eni da mozno da zaradi olja (nevem kaj mi je bilo da sem enkrat Motul olje nalil drugac skos RSa) zdej pa a se kdo ve kar se kej okrog tega tice,drugac bom v torek olje menjal da vidim ce bo kej bols.

LP
1. Avto je bil verjetno dobro izsut in so ga popravljali kaki specialci - popoldanci. ( svasanje....)
Optiko pa so verjetno na vrvico delali, od oka....

3. Glede pritiska olja je pa pametno zamenjati olje. nekatera noname olja-ala valvoline ne morejo nabiti pritiska na normalo. ( mel kolega tezave pri kamionu, traktorju...)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Spidojc

Aja pa kr se olja tice,ene 6000km po zadnji menjavi mi je normalno pritisk dajal,hladen da pa tut normaln pritisk.
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

1.ce so amortizerji oz. fedri nizjo od original je normalno da stojijo kolesa bol na A.Probaj pelat na optiko pa ti bodo povedal.

3.Kako olje si naliu?Cifre me zanimajo.Je pa res da so lahko fuc tudi ojnicni lezaji in je zaradi tega pritisk slab.Drgac pa olje z oznako 10w-50 bi moglo zagotavljat kr zadosten pritisk v motorju.
Uporabniški avatar
Spidojc

ma tega Motula mensezdi da 5-40, sej se se zdej po glavi tolcem,drugac ojnicnih se ne slis,avto pa ni nic znizan,razbit pa tut po mojih ugotovitvah ni bil neki zelo veliko,a je mozno da sta pesta kriva tam ko pride na amortizer prisravfan ali pa amortizer skrivlen mal
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Spidojc napisal/-a:ma tega Motula mensezdi da 5-40, sej se se zdej po glavi tolcem,drugac ojnicnih se ne slis,avto pa ni nic znizan,razbit pa tut po mojih ugotovitvah ni bil neki zelo veliko,a je mozno da sta pesta kriva tam ko pride na amortizer prisravfan ali pa amortizer skrivlen mal
To olje vrzi ven in nalij noter elfa sintetiko ali pa castrola sintetiko
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

ojnicnih se nebo culo, kr naenkrat bojo zaribali, meni so tako..
gas, delal perfektno spustu gas v 5. prestavi, dal s5 gas in je zacelo ropotat ko prasica.
ko menjas olje, izklopi svecke, in verglaj motor, dokler se notri ne ugasne lucka od olja, ker ce ga takoj vzges, ojnicni nimajo olja in tako jih najprej unicis.

optiko pejdi nardit,za tistih 28 evrov, pa bo, ce je kaj drugega, pa ti bojo itak povedali.

p.s. predstavi ga v galeriji... TAKOJ!!!! ;) :P
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Re: Moji problemi z cliom 16S oziroma Ventilarjom 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a Duli »

Spidojc napisal/-a: 1.No uglavnm mam nekaj problemov,pa upam da ma kdo kej izkusenj,meni spredaj kolesa stojijo full na A,upam da zastopite kako to mislim ,in mi je v 15000km zelo pobralo gume,a je kdo ze mel ta problem? pa kaj bi lahko ukrenil glede tega

LP
15.000km je kar nekako povprecna doba za prednje gume na ventilarju. Normalno je da kolesa stojijo malo navznoter, precej bolj kot pri normalnem cliotu.

sej ni nujno da sta konija "slabsa" zaradi tega ce sta mehkejsa. verjetno pa si kupu nastavljive po visini (s tem se spreminja tudi trdota), pa cim nizi bo pac avto, manj hoda bosta imela tudi zadnja amortizerja, in bosta posledicno trsa.

za pritisk olja pa ja, "slabsi" je zaradi vecjih zunanjih temperatur, plus da si nalil bulsit olje, pa je rezultat tak, kot je. je pa tut mozno da ti stevec za pritisk malo laze, se dogaja skor pri vseh teh cliotih. ojnicnih pa kot je reku enej, ne bos slisou, bojo pa riblni, ce bos avto tiscal preden ma olje tam 70-80 stopinj, ker le takrat jih maze tako kot jih more, sploh pri visjih obremenitvah/obratih, al pa ce bo avto laufou brez olja. lahko pa da ce imas ze veliko kilometrov, se pac iztosijo in ribnejo. je pa strosek popravila potem kar visok, saj rabis dobit tudi usaj se drugo ojnico (najceneje).

pa itak, predstavi ga v galeriji, da vidmo makino. pa se lazi ti bomo povedal ce je kej narobe pri sprednjem nagibu koles. lahko je prevelik, ce je avto na original visini, samo zarad napacnih rok na mostu, drugace pa nebi smel bit. poslikej pa predstav, pa bomo vidl.
Uporabniški avatar
Spidojc

Sej bi predstavu avto sam delam na tolk glupmu racunalniku da nevem ce mi bo ratal slike gor spravt,drugac pa ne koniji niso nastavljivi po visini,ampak samo po trdoti pa se to sta zadnje 2 NE nastavljiva,Drugac pa kr se olja tice so usi full hvall motul,da je full dobr olje pa nevem kaj...no sej se mi je zdel da prvih nekaj 1000km se je olje manj grelo pritisk je bil normaln,tut poraba olja se je zmansala,sm zdej pa mam sranje, pa sm zadnc ze po RSa teku (pismo se je podrazu,skor za 10eur) tko da zdej to zamenam,pol bom pa vidu,sam k se mi bo spet odpelal k bom hotu filtr odsravfat,to je pa nejbl zajeban.... :evil:
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Ce imas Koni podvozje si morda pozabil "naviti" zadnje amortizerje. Tako jim stelas trdoto. Sprednji se trsajo na vrhu z tistimi vrtljivimi jezicki, zadnji so pa malo bolj neprakticni in ce zelis amortizer strsat moras na enem koncu odsravfat in ga vrtet v eno ali drugo smer. Vsaj tako je pri mojih. Glede olja je logicno da je pritisk malo manjsi, se posebno ce je manjsi ko je avto ogret. Poleti je temperatura olja in vode visja kot pozimi in posledicno zaradi tega pade tlak olja. Z kolesi "na A" predvidevam da mislis na "camber" kot se temu rece z tujko: Slika

V tvojem primeru imas negativni camber. Poglej morda imas spodaj kjer so prisravfani absenkli na amortizer ekscentricne vijake za nastavitev kota in ce so se zrahljali so se kolesa pac podrla navznoter. Ce pa si mislil da imas sprednji konec koles bolj notri kot zadnji (po domace da so kolesa v "kajlo") potem to nima veze z amortizerji.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Dej tamal filtr gor pa nebo nc zajeban odsraufat. :wink: Ni nc narobe,nc bat.Drgac pa olje ti priporocam ELF exellium 10w-50.
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Ja pa olje je za ventilarja res najboljse ELF Excellium NF 5W-40. Enkrat sem se zeznil in natocil v mojo bivso ventilarico notri Competitiona 15W-50 in so drocniki ropotali da je bilo joj...
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

jp, to mam tudi jaz zdaj not, in je zelo dobro!
filter pa si nabavi tistega malega, ki ma matico na koncu, da ga lahko s kljucem odsravfas...prirocno ;)
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
Spidojc

U hvala za odgovore :)

@Robi1000 a mi lahko poves ker model zadnjih amortizerjev imas jest mam zadnje 26-5001sport,pa kako jih ujames da sta oba enako trda/mehka

kje pa dobim ta mali filter, ubistvu kako nej recem da bom pravega dobil,ker ucas se je na reno servisu prov original dobil tist tansi filter sam nevem ce je mel matico,no zdej pa tut tega nedobis vec,aja pa pri meni je se tolk bl zajeban za zamenat ker ma klimo tale moja ljubezen in ma mimo filtra se ene 2 cevi dodatno speljane (ce po pravici povem bi jo nejrajs vn odsravfal).

Kolko vam pa kej kaze pritisk olja zdej v teh poletnih casih,recimo pri 3000rpm
Pa kolk vam kej kaze ce tko mal divjate pol pa pridete v krizisce in cakate pri standgasu?

Pfu a morm se kej vprasat...
Uporabniški avatar
Spidojc

Aja @Robi1000 jest mam tm navadne okrogle vijake,al sm pa jest slab pogledu,sam neverjamm,jest sm zmerej tko camber stelu,no sej ne da se da velik sam mal je pa dal,da sm sam prijel za amortizer pa na vn nasponal in zategnu, sam to je res tolk mal,skoraj neopazno,
Odgovori