Najprej sem ga dal na cev ki prihaja od spodaj na starem filtru ovalnem crnem tistem...pa zvoka nikakor ni bilo
Pol me je razfukal, sm kupu cev in nastalo je tole, del kjer je crna gumica gre direkt na vplinjac. zvok v 2. pri 3000 obratih je odlicen trenutno mi ga fiksira hauba...zdle pa delam okol cevi da ohisje nardim, in se danes bo zasraufano kot je bil stari filter v crnem ohisju...
Hm....oprosti in brez zamere, sam tole je katastrofa od montaze filtra! Ce hoces zvok dobit kot se rece, daj filter na malo daljso alu cev in nekam blizje dotoku zraka, kar se pa samega zraka tice, je pa tole slabs kot katastrofa! Tale tankacevka ki jo peljes od maske nima nobenga pomena. ce ze hoces da filter dobi svez zrak ga daj celega v raztegljivo ALU cev od kuhinjske nape in spelji do odprtine, kjer bo direktno pihal svez zrak.
Brez zamere se enkrat za nesposotovanje tvojega dela ampak tole je res smesno.
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Z zunanjim konicnim filtrom, ki nima dotoka hladnega zraka ima avto slabso moc!
Js sm dotok hladnega zraka takle resu, ni najbolj elegantno, ucinkovito pa precej.
Zal nimam nobene slike ko smo alu cev nardili direktno do difuzorja v odbijacu. Svez zrak in odlicen na Citroenovem 1.8 motorju. Hondasi so se skrivali ko sm se mim pelal
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Kako mas pa pod rezo narjeno? V originalu ima ventilarca tako narejeno, da reza lovi zrak in ga v ozkem "curku" posilja navzdol in tako hladi izpusni kolektor. Glede na to, da imas sesalni in izpusni del ravno obrnjen, lahko to rezo uporabis za dovod frisnega zraka. Malo se poigraj z usmerjanjem zraka.
ke fore, waxxx, samo da motor pokazes
uglavnem ja filter na 1.4 da samo zvok, vse drugo pa so bolj bajke kot ne, prej zgubis, kot dobis kej...box, je optimalen za original motor....
filter sm obrnu tk da zdej piha tist za zrak iz haube direkt na njega zdej mi ze pr mal nizjih obratih zvok "vklop" sam se hauba ni zaprla, pa filter mal po gas zajli mota...sam sm porihtu
evo...
Prvo sm ga obrnu, in vidu da je odprtina na haubi velik blizji filtru ce je kontra obrnjen...celo nad njem
Hocem zapret haubo, nea gre ne Pa smo zaceli zagat...
In na koncu nardil luknjo tam ko se hauba nasloni, zdej se fajn zapre...sam na filter se nasloni in ga stisne dol za 2-3mm, itak ce ga z roko lahk prestaulam za debel cm gor in dol, ni nc narobe ce ga hauba za 2mm...
in zdej je to, to...
naj povem da ko sm sou na testno voznjo sm ko sm zapru haubo pozabu not cist nouga 200eur vrednga digitalca, pa denarnco, pa mobitel in jih stsinu z haubo, na sreco je use ostal cel
No zdej mas dotok svezega zraka, sam jest pa zdej vidim problem ti bo pa voda po filtru tekla kar spet ni dobr, pa se nekam spel cevko za olne hlape.
Raje cev spelji skozi pozarno steno v prostor nasproti akumulatorja, tm mas velik placa pa se loceno je od motornega prostora in nebo problema z toplim zrakom, pa se zelo malo materjala bos porabu.
Ponavad je bol pustit original, ce pa ze predelujes pa se ponavad proba narediti bolje kot je pa bilo, razn ce je v tvojem primeri cilj sam to da se filtr slis.