sportni filter 1.4 Energy

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
iceman89
Kraj: Žalec

sportni filter 1.4 Energy

Odgovor Napisal/-a iceman89 »

Na svojo 19ko sem dal sportni filter...

Najprej sem ga dal na cev ki prihaja od spodaj na starem filtru ovalnem crnem tistem...pa zvoka nikakor ni bilo

Pol me je razfukal, sm kupu cev :lol: :lol: in nastalo je tole, del kjer je crna gumica gre direkt na vplinjac. zvok v 2. pri 3000 obratih je odlicen 8) 8) trenutno mi ga fiksira hauba...zdle pa delam okol cevi da ohisje nardim, in se danes bo zasraufano kot je bil stari filter v crnem ohisju...

Slika

Slika

Vem da sem nor...sam stima pa je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika
Uporabniški avatar
iceman89

Znajdi se ... je reku Tito

Zdej se sam zrak spelem do filtra...morm nek cev nabavt

Slika
Slika
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jaz sem dal navojno palico in zgoraj cez pokrov zvrtal lukno in zategnil matico, pa je vredu drzalo. Pa pobarvaj na crno. :)
Slika
Uporabniški avatar
iceman89

evo pa je koncano...upam da bo vse tk ko je treba...stima je huda...bom enkrat ko bo leps vreme posnel :lol:

za cevi sm dal glih 5eur

Slika

Slika
Slika
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Hm....oprosti in brez zamere, sam tole je katastrofa od montaze filtra! Ce hoces zvok dobit kot se rece, daj filter na malo daljso alu cev in nekam blizje dotoku zraka, kar se pa samega zraka tice, je pa tole slabs kot katastrofa! Tale tankacevka ki jo peljes od maske nima nobenga pomena. ce ze hoces da filter dobi svez zrak ga daj celega v raztegljivo ALU cev od kuhinjske nape in spelji do odprtine, kjer bo direktno pihal svez zrak.

Brez zamere se enkrat za nesposotovanje tvojega dela ampak tole je res smesno.

LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
umlinar

Z zunanjim konicnim filtrom, ki nima dotoka hladnega zraka ima avto slabso moc!
Js sm dotok hladnega zraka takle resu, ni najbolj elegantno, ucinkovito pa precej.

Slika
Slika

Zal nimam nobene slike ko smo alu cev nardili direktno do difuzorja v odbijacu. Svez zrak in odlicen na Citroenovem 1.8 motorju. Hondasi so se skrivali ko sm se mim pelal ;)
Uporabniški avatar
iceman89

vem da je smesn :lol: :lol: sej ce bi ble te plasticne cevi mal drazje se ne bi spilu s tem...sam sm probu...

Drugac pa mi je mehanik reku da mi sploh ni treba zraka do filtra spraut, kr mam od 16v haubo, pa ma gor odprtino za luft...

Ko zaprem haubo 5 cm stran od filtra notr luft prihaja cez odprtino za zrak

50eur ze ne bom devu za original cevi, ono od nape bom pa nabavu nek

Tnx! :P

Aja...pa na avtu se kr opazi da mal hitrej pospesuje, sm kr presenecen :o
Slika
Uporabniški avatar
umlinar

oprosti, nism vedu da mas lukno na haubi ;)
Kar se pa pospeskov tice - zvok vara :twisted:
Uporabniški avatar
Waxxx

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Kako mas pa pod rezo narjeno? V originalu ima ventilarca tako narejeno, da reza lovi zrak in ga v ozkem "curku" posilja navzdol in tako hladi izpusni kolektor. Glede na to, da imas sesalni in izpusni del ravno obrnjen, lahko to rezo uporabis za dovod frisnega zraka. Malo se poigraj z usmerjanjem zraka.

Takole je narjeno v original izvedbi:
Slika
Slika
Uporabniški avatar
iceman89

to glih studiram...

bom probu zavit v desno tiste dve usmerjevalne reze da bo direkt po filtru pihal
Slika
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

ke fore, waxxx, samo da motor pokazes :D
uglavnem ja filter na 1.4 da samo zvok, vse drugo pa so bolj bajke kot ne, prej zgubis, kot dobis kej...box, je optimalen za original motor....
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
iceman89

filter sm obrnu tk da zdej piha tist za zrak iz haube direkt na njega :lol: :lol: zdej mi ze pr mal nizjih obratih zvok "vklop" sam se hauba ni zaprla, pa filter mal po gas zajli mota...sam sm porihtu :lol: :lol: :lol:

evo...

Prvo sm ga obrnu, in vidu da je odprtina na haubi velik blizji filtru ce je kontra obrnjen...celo nad njem

Slika

Hocem zapret haubo, nea gre ne :lol: Pa smo zaceli zagat...

Slika

In na koncu nardil luknjo tam ko se hauba nasloni, zdej se fajn zapre...sam na filter se nasloni in ga stisne dol za 2-3mm, itak ce ga z roko lahk prestaulam za debel cm gor in dol, ni nc narobe ce ga hauba za 2mm...

Slika

in zdej je to, to...

:lol: :lol:

naj povem da ko sm sou na testno voznjo sm ko sm zapru haubo pozabu not cist nouga 200eur vrednga digitalca, pa denarnco, pa mobitel in jih stsinu z haubo, na sreco je use ostal cel :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

No zdej mas dotok svezega zraka, sam jest pa zdej vidim problem ti bo pa voda po filtru tekla kar spet ni dobr, pa se nekam spel cevko za olne hlape.

Raje cev spelji skozi pozarno steno v prostor nasproti akumulatorja, tm mas velik placa pa se loceno je od motornega prostora in nebo problema z toplim zrakom, pa se zelo malo materjala bos porabu.

Ponavad je bol pustit original, ce pa ze predelujes pa se ponavad proba narediti bolje kot je pa bilo, razn ce je v tvojem primeri cilj sam to da se filtr slis.
Slika
Uporabniški avatar
iceman89

spodi bo filter grel(kr je manj kot cm od ventil pokrova), zgori pa hladil ga :o :roll: :cry:
Slika
Odgovori