eBay- ze kdo kaj norocal?
eBay- ze kdo kaj norocal?
Gre za to, da bi si rad narocil sportno opremo iz ZDA preko stacune na eBay- u v vrednosti okoli 500$ s potnimi stroski vred. Zdaj me pa zanima ce kdo ve koliko bi moral placati se carine in DDV- ja, ce kdo ve? Je kdo ze kaj narocal in kaksne izkusnje imate? A je mozno se kako izognit carini in ddv- ju
?
Placa se carina in davek, carina sama ni tok draga davek pa je pac 20% sam se se velikokrat splaca, ce te zanima kej vec ti lahko pomagam. paypal pa take foreFSP napisal/-a:Ni iz ebay.de ampak iz ebay.com, trgovina k ma oglas gor je pa iz ZDA. A mogoce kdo ve kolk je za placat carino al davkov al cesar koli ze?
Hvala!
Kva pa ce reces da nej gift gor napisejo baje pol ni treba neki placat pa tut ne vem kaj... ce kdo kej vec ve...
Razlika v ceni je pa itak nora, v Slo okol 600Eur v ZDA pa 500dolarjev s postnino do slo... sam je pa vprasanje kok bi pol use skup z davki kle prsl. Kva pa ce ni novo tist kar narocim, tut davek?
Hvala!
Razlika v ceni je pa itak nora, v Slo okol 600Eur v ZDA pa 500dolarjev s postnino do slo... sam je pa vprasanje kok bi pol use skup z davki kle prsl. Kva pa ce ni novo tist kar narocim, tut davek?
Hvala!
Se prav, ce sm jst prou zracunu...
Glede na to da gre za neki v tem smislu:
Izdelki in oprema za splosno fizicno pocutje, telovadbo, atletiko, druge sporte (vkljucno za namizni tenis) in igre na prostem, ki niso navedeni in ne zajeti na drugem mestu v tem poglavju; plavalni bazeni in bazeni za otroke
Pol grem na tole:
- Vodne smuci, jadralne deske in druga oprema za sporte na vodi
in na koncu na:
-- jadralne deske
... in pride 2,7% carine in ce kej prou vem je DDV- ja 20% al se motim?
To pomen na 400$ 23% (ddv+carina) in na koncu nej bi prsl cn 494$ pa plus 90$ postnine recmo okroglo 600$ kar je 500eur...?
Sam ce bi bil pa gift bi pa verjetn bil oproscen ddv- ja in pol bi me prsl s pstnino vred 415eur kar je pa kr kul...
Sem pa brau da ne pali vec ta fora z gifti, a je kdo kej zadne cajte probavu, urosr?
Pa hvala za link!
Glede na to da gre za neki v tem smislu:
Izdelki in oprema za splosno fizicno pocutje, telovadbo, atletiko, druge sporte (vkljucno za namizni tenis) in igre na prostem, ki niso navedeni in ne zajeti na drugem mestu v tem poglavju; plavalni bazeni in bazeni za otroke
Pol grem na tole:
- Vodne smuci, jadralne deske in druga oprema za sporte na vodi
in na koncu na:
-- jadralne deske
... in pride 2,7% carine in ce kej prou vem je DDV- ja 20% al se motim?
To pomen na 400$ 23% (ddv+carina) in na koncu nej bi prsl cn 494$ pa plus 90$ postnine recmo okroglo 600$ kar je 500eur...?
Sam ce bi bil pa gift bi pa verjetn bil oproscen ddv- ja in pol bi me prsl s pstnino vred 415eur kar je pa kr kul...
Sem pa brau da ne pali vec ta fora z gifti, a je kdo kej zadne cajte probavu, urosr?
Pa hvala za link!
- Pocket_Rocket
- Kraj: GO-LJ
ne ne, davek v vsakem primeru morjo placat!!! ddv se placuje na dodano vrednost, kar (dodana vrednost) pa je razlika med prodanimi proizvodi oz. storitvami in nakupljenimi proizvodi in storitvami. s tega lahko tako na hitr sklepamo, da ce ferma tako uradno prkazuje cifre, da ima dodano vrednost majhno, se potem splaca vzet na fermo in se u bistvu (skor) izognes ddv-ju. 
We are forced to act as if we are free...