safrane

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
matt79

safrane

Odgovor Napisal/-a matt79 »

pozdravljeni.

Torej imam safrane 2.0 l.97, in zanima me koliksna je priblizna poraba,( pri meni je prevec velika okoli 12l) in druga stvar kaj tej avti imajo res tako malo navora, saj razumem da je limuzinski avto za dolge proge ma vseeno ta stvar ne gre nikamor, popolnoma brez pospeskov, tako da imam ze pomisleke da bi si raje nabavil kaksno laguno. In naj omenim da je avto res ohranjen dobro karoserija in motor.

Ce ima kaksen kaksno mnenje me res zanima.

lp
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: safrane

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Vozil sem samo 2.5 V6 in ima kar dosti navora, pospeski so kar solidni, poraba pa tudi ni bila visoka, 9,1L je bilo povprecje.
2.0 motor ima 182Nm navora in 10,5sek do 100km/h, med tem ko ima 2.5 V6 211Nm navora ter 9,1sek do 100km/h.
Povprecna poraba za tvoj motor naj bi bila okoli 9L/100km.
Slika
Uporabniški avatar
matt79

safrane

Torej kaj bi se lahko smatralo za napako, ce sploh je napaka? Problem je ze recimo pri prehitevanju, se mi zdi kot da bi imel pod ritjo yugota 45
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: safrane

Odgovor Napisal/-a Stupo »

clio open napisal/-a:
matt79 napisal/-a:Torej kaj bi se lahko smatralo za napako, ce sploh je napaka? Problem je ze recimo pri prehitevanju, se mi zdi kot da bi imel pod ritjo yugota 45
Mogoce se ti samo zdi, js vcasih pr laguni ne cutm nekega pospesevanja, kazalc se pa tko vrti, da bi ga lahko kt ventilator uporablju :lol:
Mogoce je avto toliko zamorjen? 200 bi moral iti b.p. :)

Tudi pri laguni 3.0 V6 ni bilo cutiti kaksnih blaznih sil pri pospesevanju, ampak cagr je biv pa takoj cez 200 :D
Slika
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Sej to je fora limuzin, da elegantno pospesuje, ne pa da lima. To je domena sportnih avtomobilov. Drgac mi se pa vidi malo veliko 12L za 2.0 motor. Nekaj mora bit narobe, mogoce lambda sonda? Kolk ma kilometrov avto?
Uporabniški avatar
matt79

ja avto jih ima zdaj okoli 240 000km, je pa bil verjetno res zmeraj vozen pocasi ker ga je imel nekdo kateri mu ni bilo tezko placati servisa, tako da kar se tega tice je postiman sonda je bila menjana pred enim letom. se strinjam da je limuzina in da so sigurno slabsi pospeski in da sem jst prej imel accorda ( vse druga pesem) samo potegne veliko bolje enako star polo od zene z motorjem 1.4, 60konjev. koncna pa ne vem koliko je ker nisem se stestiral samo vem pa da je tezko prehitevat in da potrebuje kar nekaj casa da pride na hitrost. mi pa gre to mocno na zivce ta pocasnost
Uporabniški avatar
Mih

Odgovor Napisal/-a Mih »

Imam 2.0, poraba najmanj do sedaj 8.5 in najvec 9.8, povprecje po navadi 9.2.

Avto je bolj na leni strani kot ne, ima le 100 kw, kar se pozna pri pospeskih, pa tudi pri registraciji.

Mislim, da je za udoben potovalnik povsem dovolj zmogljiv.
Odgovori