Renault minuta? + anketa

Vse ostale teme

Ali ste bili deležni Renault minute? Opis v okencu.

Da
3
9%
Ne
32
91%

Skupaj glasov: 35

Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Renault minuta? + anketa

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Nek statisticni pregled me zanima. Na Renoju oglasujejo Renault minuta. Pregled brez narocila. Dejansko me zanima, ce ste doziveli kdaj taksno storitev+ da ti brezplacno pregledajo 25 tock na avtomobilu.

Jaz tega osebno nikoli nisem dozivel in so me vedno odslovili, da imajo vse kapacitete zapolnjene za cel teden naprej.

Zakaj potem taksno oglasevanje?

Vasa mnenja, izkusnje, predlogi?

Se izpis z Renault Slovenija:
Vzdrzevanje brez narocanja

Servisna mreza Renault minuta, vas sprejme v svojih delavnicah brez narocanja, ko so na vozilu potrebna vzdrzevalna dela ali hitra popravila:
# Vzdrzevalni servisni pregled
# Izpusni sistem
# Amortizerji
# Gume
# Akumulatorji
# Zavorne ploscice
# Zamenjava olja
# Dodatna oprema

Naj vase vozilo vzdrzujejo strokovnjaki, ki vam zagotavljajo:

Takojsen sprejem - Ob vasem prihodu vas neposredno sprejme mehanik - svetovalec.
Sistematski pregled - Vasa varnost nima cene! Pred vsakim posegom na vozilu brezplacno preverimo 25 kontrolnih tock. Zagotovilo: ustrezno delovanje vasega vozila.
Neposreden stik - Vasa prisotnost pri posegu na vozilu je zazeljena. Posredujemo vam tehnicne in komercialne informacije iz prve roke.
Paketne cene - O vrednosti posamezne operacije se boste lahko na enostaven nacin prepricali ze pred posegom na vozilu. Cena storitve po posegu na vozilu vas ne bo nikoli vec presenetila. To vam zagotavljamo z novim nacinom zaracunavanja, ki temelji na paketnih cenah.
Brezplacen predracun - Mehanik - svetovalec vam na vaso zeljo se pred posegom na vozilu obrazlozi paketno storitev. Vasa odlocitev bo tako lazja.
Originalni nadomestni deli - Pri delu se uporabljajo originalni nadomestni deli, ki zagotavljajo enoletno garancijo.
Prilagojen delovni cas - Delovni cas posega je prilagojen vasemu casu. Sami izberete najbolj ustrezen trenutek obiska servisa.
Prisrcen sprejem - Za prijetnejsi obisk vam Renault Minuta ponuja prijeten cakalni koticek, kjer so vam na voljo osvezilni napitki, revije in casopisi. Med tem lahko nemoteno spremljate poseg na vasem vozilu.
Brezplacen sistematski pregled vasega vozila v 25 tockah:

Vidljivost
# Kontrola metlic brisalcev stekla
# Kontrola stanja vetrobranskega stekla
# Kontrola stanja zunanjih ogledal

Osvetlitev
# Zasencene luci / Dolge luci
# Pozicijske luci / Lucka registrske tablice
# Utripalke in varnostne utripalke
# Zavorne luci
# Prednje meglenke in zadnja luc za meglo
# Luc za vzvratno voznjo
# Kontrola notranje osvetlitve in kontrolnih luck

Motor in ureditev nivojev tekocin
# Kontrola nivoja olja servo volana
# Kontrola nivoja tekocine za pranje sprednjega in zadnjega stekla
# Kontrola zavorne tekocine
# Kontrola hladilne tekocine
# Kontrola napolnjenosti akumulatorja
# Kontrola nivoja olja v motorju

Ostalo
# Kontrola karoserije in podvozja (korozija)
# Kontrola zavornih ploscic
# Kontrola zavornih diskov
# Kontrola gumijastih manset
# Kontrola zavornega krogotoka
# Kontrola servo volana
# Vizualna kontrola amortizerjev
# Vizualna kontrola izpusnega sistema
# Ustreznost, stanje in tlak v rezervni pnevmatiki
vir www.renault.si
Zadnjič spremenil killah bee, dne 14 Maj 2008, 08:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

mal OT pa to je zastonj al kaj ? ta pregled? pol loh prids vsak dan ke ?
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Dobro si se spomnil to prezidente.

Sam tudi nisem bil delezen tega, vendar ce oni odslavljajo stranke, hkrati pa oglasujejo to minuto, potem nekaj ne velja tukaj.

Ce je brez narocanja, potem bi dejansko morali vzeti vsakega, ki pride tja. Ok, ce je guzva, pac pocakas tisto minuto ali dve.
Upam, da ni na vseh tako.
Slika
Uporabniški avatar
killah bee

Tablica... Sistematski pregled je brezplacen. Jaz jemljem to kot, ce prides na servis nekaj na hitro popravit, da bi morali tudi brezplacno sistematsko pregledati vozilo oz. pregled 25tih kontrolnih tock. Ni pa nujno temu tako, da to moje razmisljanje drzi!

Zakaj tema? Opazam, da je veliko nategovanja na servisih, neprijaznosti, nestrokovnosti, ignorance in arogance. Dvakrat sem ze dozivel, da si niso mogli v najnujnejsem primeru vzeti 5 minut casa, da pogledajo doloceno zadevo zakaj ne deluje in dvakrat bil odslovljen, na dveh najvecjih servisih, ces, da ni casa ter da narocajo sele cez en teden.

To se mi je zgodilo pred dvema letoma, tik preden sem sel na morje, da klima ni delovala. Noben ni hotel nic slisati o pregledu in morebitni odpravi napak kljub temu, da sem omenil,da grem cez en dan na morje v najvecji vrocini. Nato sem moral sam malo logike uporabit kako zadeva deluje in zakaj pri meni ne dela. Nakar sem ugotovil, da ne vklaplja ventilatorja kilerja. Vzrok je bil le slab kontakt na konektorju, katerega sem popravil. Na servisu bi pa najraje avto imeli za par ur. Le testerji in nic kmecke golobje logike uporabljat :?

Tema ni namenjena temu, da bi vsak opisoval svoje nevsecnosti na servisih.

Namen je, da tudi mi na forumu definitivno lahko premaknemo zadevo naprej v izboljsanje servisnih storitev. Zato so ideje dobrodosle, kako.

Ena od mojih idej je, da bi se spisala peticija in podpisala ter poslala na Renault Slovenija v imenu kluba in nezadovoljnih uporabnikov. Zraven bi prilozili seznam glaavnih problematicnih servisov.

Kaj pravite?
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

podpis!!
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Glede nato, da si presidente naj bo , ti lahko pojamras v tej temi, mi
pa ne ok :mad: . To da bi pa lahko klub nekaj nardil je pa super, ker pomoje bi moral Reno s takim klubom sodelovat in poslusat mnenja
svojih strank oni pa rajs zapravljajo dnar za zavajajoce reklame, bi mogli bit sponzorji kluba
Uporabniški avatar
killah bee

Bobo, ne gre za to, da bi jamrali. Navedel sem le primer ;) Tema je pa namenjena drugim zadeva. Zato sem napisal lepo razumljivo, da bo tema ostala pregledna in ne postala ena od mnozice nepreglednih tem :wink:
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Sam se morate zavedati, da se kvaliteta usluge razlikuje od servisa do servisa! Baje da je novomeski servis pri TPV avtu precej vredi in so kar prijazni in ustrezljivi. No vsaj tako sem slisal.
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

ja sej je reno minuta...prids, pa ti v minuti pove, da prid drugic! :lol: :P
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Sorry killah, moral sem...
Samo, ce se grejo neke standarde, pa skoz pojejo o kvaliteti, nebi
smelo bit razlike NM, LJ, MB ,.....
Pri nas se dolgo ne bo ,,kupec je kralj,,
Tisto o stikih med klubom in Renojem sem resno mislil :wink:
recept

Re: Renault minuta?

Odgovor Napisal/-a recept »

killah bee napisal/-a:Nek statisticni pregled me zanima. Na Renoju oglasujejo Renault minuta. Pregled brez narocila.
Ko sem imel s prejsnjim Scenicom tezave (vsaj enkrat letno so me slepali, letnik 2002 pac), so na Malgaju (LJ-Vic) vsakic takoj prevzeli vozilo in pregledali, kaj je narobe. Seveda ni slo za manjse posege, tako da niti ne vem, ce gre to v Renault Minuta.

Na popravilo je bilo navadno treba cakati, da so dobili se kak del, se nekaj ur, le enkrat sem imel avto pri njih cez noc (ko je sla turbina).

Ne vem, ce so potem naredili tudi 25-tockovni pregled, sem pa dobil tisti listek z zeleno/rumeno/rdeco piko in nasveti za naprej.
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

moje izkusnje ...

TPV Novo mesto: na vsak nacin mi je mehanik zatrjeval, da ne morem za svojga cliota letnik 94 zamenjat racunalnik vbrizga, z rabljenim, ki bi bil iz istega modela avta ... naslednja stvar me je prepriceval mehanik da je imel avto prevelko porabo, ker sem mel neoriginal zracni filter in kable, ki pridejo na svecke, in prov spomnem se k mi je reku, da gre stavt da tud svecke nimam kupljenih na renault servisu ... da je zato poraba prevelka ... pa tud enkrat jim je blo tezko "odlosat" lambdo ker je bla precej rjava, in so mi rekl da se naj narocim, da bojo mel cez 1 teden prosto ... tle me je minilo ...

Kalan Medvode (dokler je bil tam, ne vem ce je se vedno): po telefonu so mi rekl, ko sem jih vprasal, kdaj bi lahko prisel da nekaj preverijo, so rekli, vi kr pridte ... pridm tja, in mi rece, kako si jst predstavljam da bojo preverl kr takoj, da naj grem v sprejemnico in se narocim za naslednji teden ... me je minilo ...

Malgaj v LJ: z njimi same dobre izkusnje ... Ko sem prisel, ker mi pac niso delale lucke na kazalcih (takrat jih se nisem znal zamenjat sam, zdej sem ekspert v tem hehe) je sel mehanik z mano do tja kjer sem mel avto parkiran (pred stavbo) in je brez problemov odstranu pokrov armature in mi porihtal zarnice in sestavu nazaj ... pa tud k sm pelal avto na kaksno popravilo (bil narocen) niso bli nc jezni, ce sm bil v delavnici in spraseval mehanika kaj je pa to, zakaj je pa to, kaj pa je lahko narobe ce to ne dela itn ... tako da kar se mene tice, same dobre izkusnje z njimi in bom se peljal avto tja ...

Pa se zadnja izkusnja z Renault servisi TIMI iz nm ... oni so tud zlo korektni, ker me ni na tehnicnem hotu spustit zarad fedrov (ni blo se homologacije - zdej je narjena) ... so tud brez problema v istem dnevu dal gor navadne fedre (naredu tehnicni) in ko sem prsel nazaj (btw se 15 minut pred zaprtjem delavnce) so mi tud brez problemov nazaj prvotne fedre dal ...

Upam da nisem zasel s teme :) ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

v tpv nm so me zadnc, ko sm pr njih kupu nove letne gume skor narocil, da naj pridm nasledn dan na montazo...tko da tpv je kr neki!
Uporabniški avatar
MihaR
Kraj: somewhere inside R28...

Odgovor Napisal/-a MihaR »

No da se jst dodam par besed...

Kar se tice teh velikih serviserjev je ziv poden! Ker imajo polovico pripravnikov na praksi, ki jih ponavadi polovico nezna niti metle v rokah drzat, kaj sele nekaj cesar je podobno orodju :wink: Ko prides na servis se naorcis, poves kaj ti zrihtajo potem pa ti cist en x popravlja avto, ki natanco neve kaj in kako rihtat. Skratka obup!
Tako da je najbolje kakmu manjesmu serviserju zapelat kjer se takorekoc osebno zmens z mehanikom in ti lepo vse zrihta kot mora! Kot je ze pred mano nekdo rekel, je to TIMI servis tukaj v NM in podobni. Drgac pa nekateri serviserji so zivi nateguni...
Slika
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

kar se tice TIMI-ja se tole ... je mela sestra problem, ker ji je avto non stop ugasal ... mehanik noben najdu problema, v tpvju nardil doktorat, v TIMI-ju najdl napako (za katero niso bli cist zihr, ce je to to), ampak so nardil neki zlo fer, kar dvomim da bi se kater naredu ... rekl so ji da so neki popravl, da ce bo avto ok, naj pride cez 1 teden nazaj in da bojo poracunal ... drugac ce pa ne bo ok, naj pa avto prpele nazaj, pa bojo naprej rihtal ...

in avto je bil po enem tednu cist ok, delal je tko kot mora, sestra je sla v TIMI, in poravnala racun, ker so avto popravl ...
Lp RoZleht
Odgovori