stevec hitrosti na meganu 96

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
morph

stevec hitrosti na meganu 96

Odgovor Napisal/-a morph »

Pozdravljeni!

Na nasem meganu ne dela vec stevec za hitrost, tu pa tam hitrost poskoco gor. Na servisu so rekli, da stane to vse skupaj 1000 eur, to pa je prevec ker sm avto ni dosti vec vreden.

Kako bi lahko najbolj poceni porihtali

Lep pozdrav in hvala
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: stevec hitrosti na meganu 96

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Mozno da je kaksna napaka na stevcu. Rabljenega dobis za 40-80EUR, zamenjati ga pa tudi ni nobena umetnost.
Slika
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Ma kej hujsga ze ne more bit,
al je kaj na stevcu,
ali pa sonda na menjalniku.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=16872

Menjas stevec, ali pa samo motorcek za stevec.
Uporabniški avatar
Svizo
Kraj: Menge?°

Odgovor Napisal/-a Svizo »

Meni se je isto dogajalo, kot tebi, pa sem peljal avto na servis, pa so mi zaracunali 100eur, samo niso mi hoteli povedati kaj je bilo narobe....
Pravi mo?°ki se pelje z avtom dalj?°im od 4.4m :P
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ce sam poisces isti stevec in samo zamenjas okvarjen motorcek lahko prides skozi za 20- 30 eur. Dela je pa za 1 uro.
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

Pr men je na cliotu isto delal. Tu pa tam je stevc za hitrost delu za kak moment pa nazaj padu. Pa sm sou na servis in so mi sondo za stevc zamenjal... vse skupaj z montazo je prsl 35eur. Sam ni pa mus, da je isto pr teb? :?
Slika
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Sej sprobas ce delajo stevci.
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Re: stevec hitrosti na meganu 96

Odgovor Napisal/-a bfranc »

morph napisal/-a:Pozdravljeni!

Na nasem meganu ne dela vec stevec za hitrost, tu pa tam hitrost poskoco gor. Na servisu so rekli, da stane to vse skupaj 1000 eur, to pa je prevec ker sm avto ni dosti vec vreden.

Kako bi lahko najbolj poceni porihtali

Lep pozdrav in hvala

Meni je rekel na servisu naj prinesem stevec, da je sel procesor. Doma pa sem na senzorju hitrosti odscipnil sivo zico. ter napeljal nov kabel od sonde do stevca, pri stevcu pa sem na rjavem konektorju se enkrat odscipni sivo zico, povezal nov kabel in stvar deluje.Pa sem prisparal min.150eur 8)
Uporabniški avatar
Svizo

po enemu letu se mi spet isto dogaja, stevec za hitrosti mi poskakuje, ko je suho uzuni sploh ne dela, ko pada dez nekak se matra narest 20km. zdej me pa zanima kje je tocno una sonda od menjalnika. pa ce ima kdo kasno sliko bi prosil, da saj widim kako to zgleda. Najbols je da avto na kanal zapelm pa poiscem...
Hvala...
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Dvignes havbo in na zadnji strani motorja, tam kjer pride menjalnik skupaj z blokom motorja tam je ta sonda.

Slike pa zal nimam
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Svizo

najlepsa hvala :)
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

js sm mel iste probleme na takem stevcu pa je blo samo to da sonda ni mela dobrega stika. tk da tam preveri stike drgac pa tk ko so rekli drugi kupi stevc na kakemu odpadu se da vredu robo dobit sam ga mores pac nekot preverit. tak stevc je okol 50eur tk da ni velik strosek.

mal poglej po netu je tk velik razbitih meganov teh letnikov pa mislim da itak pase stevc z digitalnimi kilometri klub temu ce mas ti se uno standardno. sam prej poglej kake mas odzad prklucke tk da bos potem vedu.
Uporabniški avatar
Svizo

looli napisal/-a:js sm mel iste probleme na takem stevcu pa je blo samo to da sonda ni mela dobrega stika. tk da tam preveri stike drgac pa tk ko so rekli drugi kupi stevc na kakemu odpadu se da vredu robo dobit sam ga mores pac nekot preverit. tak stevc je okol 50eur tk da ni velik strosek.

mal poglej po netu je tk velik razbitih meganov teh letnikov pa mislim da itak pase stevc z digitalnimi kilometri klub temu ce mas ti se uno standardno. sam prej poglej kake mas odzad prklucke tk da bos potem vedu.
Sem posprical z contact sprejem, bomo vidl ce bo sedaj kaj bolje. Zaenkrat hvala, ce ne drugega, bom zamenjal stevec. Ce bom odkriv napako bm pa seveda porocal!

Lp
Uporabniški avatar
Svizo

Evo zrihtal stevec. Wsi tisti, ki imate podobne probleme kot sem jih imel jaz je naloga sledeca.

Prikljucni konektor od sonde, je potrebno scistiti in posrpicati s contact sprejem ali WD-jem..
Odgovori