kaj in kako naprej

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
tržičan
Kraj: Tržič

kaj in kako naprej

Odgovor Napisal/-a tržičan »

Takole: Ko sem kupoval 19tko, sem imel 39 vrocine, avto nujno rabu, zato sem pobral prvo "ki je sla mimo"! Model (upam da bere) mi jo je pripeljal na dom iz Medvod. Kakorkoli, mislim da sem se nategnil . Desni blatnik je za menjat, v kabini ni razsvetljave, na desnih vratih ne dela stikalo sipe, uni trije za gretje ne svetijo, ura fuc, najbolj me pa motijo 155/70/13 kolescka, ki si res kot od sajtrge (ce kdo ne ve kaj je to naj vprasa okrog). Motor je pa 1.4 in dela odlicno. Kako bi namontiral centralca? Zdaj pa ne vem kako naprej: a to porihtat, a kupit cel avto za dele, pa dol pobrat pa premontirat, ali vse skupaj prodat in kupit normalno 19tko.
Se to: ko je stevec goriva ze total u podnu, sele zasveti lucka. A je to normalno, koliko je ponavadi rezerve in kaksna je poraba 1.4 motorja
LP D.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

In zakaj te je nategnu, ko ti par malenkosti ne dela, pa fantje luba dusa to je star avto, ko so take stvari majn ko nc, priporocam ti da odpres salomonca al pa avto.net pa pogledas za 19kami po delih in nabavis drobnarije.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Kar se razsvetljave tice - par zarnic je za zamenjat pa je. Centralno bi morala ze original imet, ni pa nujno.

Gume rabis 165/70/13 - te so originaqlna dimenzija, zgledajo pa prakticno enako kot 155.

Rezerva - jasno da sveti na koncu - ce ti na polovici je brez veze da sploh sveti.

Skratka - glede na naslov se mi sploh ne zdi hudo, res pa avta nisem videl.
Ce te moti samo to, kar si napisal, mi jo za en teden pripelji, pa dodas 800eur in teh napak vec ne bo :D Ene toliko drazje bi verjetno prisla "brezhibna"
LP, Samojed
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

To so res malenkosti, cist brezhibne 19-ke ne bos dubu, prakticno nemogoce, ker kaksna malenkost tu pa tam pac crkne z leti. :) Za primer povem, da sem sel gledat 19-ko ki je pisal da je brezhibna in odlicno ohranjena, nakonc je bla pa cist podrtija, pleh bolj slab, motor in menjalnik vec al manj hin, itd. :(
Slika
tržičan
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a tržičan »

Kva ste me napadl! Ne, hecam se! V bistvu je tko: dec je rekel da je brezhibna, sam pa zaradi bolezni nisem posvecal toliko pozornosti in sem prakticno kasneje odkrival napake. Je pa odvisno od cloveka, kaj je za nekoga dobro ohranjeno. Niso zarnice hin, ampak je nekaj na dratih. Ze gledam po oglasih za dele.
V eni stari temi sem zasledil debato o karbonski haubi. Ker slucajno v sluzbi delam s karbonom, lahko malo razlozim, ce kdo zeli. Do takrat pa - poicite mi mal opreme (kaksen spojlercek pa to)
Lp D.
Uporabniški avatar
Glicerin
Kraj: Posočje®

Odgovor Napisal/-a Glicerin »

Treba je vedet da je avto star vec kot 10let in to se na njem pozna. Ce si ga drago placal potem je res malo hudo, vendar ponavadi ni tako. Sam sem dobil poceni avto menjal pocen odbijac, motorcek za centralno zaklepanje, popravil nekatere plastike, gume so bile fuc (dve nalite), luck na armaturki nism se uspel, pa meglenka fuc ... pa da o servisu pri mehaniku ne govorimo.

Vsak star avto rabi nekaj dela, da je vse kot mora bit. Srecno sraufanje :wink:
SlikaClio je zakon!
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

za tak avto se to smatra kot brezhiben. :D

Napises lahko edino kaksen letnik, in oprema da ti lahko kdo svetuje.

Ce je manj kot 94 letnik in je RT potem ima centralno zaklepanje, ce je 94+ ima se servo volan in centralno+ daljinsko.

Glede luck kej hudga ne morebit ce niso lucke pol je pa stikalo za osvetlitev pod volanom, to pomeni da ti tudi osvetlitev stevca ne dela ce je to. :?:

Ura pa prov v redko kaksnem avtu dela.

V glavem ce rabis kej imam pa vsa stikala, ventilacijo, sipe, uro z oranznimi kazalci, centralno v kolikor ti samo ne dela.

Lp
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

lahko das gor tudi 175/65 R14, ki so prav tako v homologacijskem kartoncku noter zapisane.

Drugace pa je voznja z 165 gumami nadvse udobna, tudi mehanicen volan je zakon, ampak za hitro bremzanje in hitri ovinki pa ni najboljse.

Sem ze parkrat bremzal na puno (195 sirine) in sem se res hitro ustavil.
Slika
Odgovori