Pomoc pri sportnem filtru

Modifikacije vozil
Nixon

Pomoc pri sportnem filtru

Odgovor Napisal/-a Nixon »

Najprej lep pozdrav vsem skupaj.
Imam eno vlko tezavo. Imam Renault Clio I 1.2 ( letnik.96 ). Kupil sem univerzalen filter in ko sem hotel vse skupaj zmontirat se je tukaj tudi ustavilo. Ugotovil sem da imam na kolenu iz orginal zracnega filtra v uplinjac, Lambda sondo za pretok zraka. Zanima me kako naredit sportni filter gor, da bo vse delovalo kot more in ali je se kje v airbox-u kaksna sonda. Na airbox-u imam tud nek konektor, ki ne vem za kaj je in kam ga bi dal ce bi hotel vzet airbox ven?? Bil sem v A3M-u, v Brezju (Mb) in mi je rekel da ne ve kako bi to naredil, da se naj pozanimam nekje na kakem forumu. Pisal sem ze na en drug forum in nisem izvedel nic koristnega. Rad bi, da mi pove nekdo, ki je imel tak avto in je preizkusil tak nacin. Ker ne bi rad da mi zaradi filtra odpove motor ali kaj podobnega. Upam da mi bo kdo pomagal, pa priporocljive bi bile slike.
Se zahvaljujem ze v naprej.
Lp, Nino.
Nixon

Kaj noben ne ve nic za ta avto?? :cry: :( :(
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

daj malo poslikaj kako zgleda ker mi ni jasno kje bi ti mel lambda sondo.
Štrom for wife, UPS for life.
Nixon

Koncno se je nekdo javil. Kr dan sta mi polepsala :lol:
Ewo slikice...

Slika

Slika

Na tem kolenu iz airboxa v uplinjac, je pa spodaj Lambda sonda za pretok zraka....
Upam da vam bo kaj v pomoc to :?
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Lambda sonda je na izpusnem delu motorja.O cem ti govoris pa je merilec pretoka zraka in sicer na sesalnem delu motorja,ce mam prav.
Nixon

Slika

Tak kot je crna pika, je na spodnji strani ta sonda za pretok zraka. Pa kolk sem bral v eni reviji se rece Lambda sonda, zaj pa ne vem. V glavnem tak kot sme narisal je na spodnji strani kabl in me zelo zelo jezi...
Lp
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jaz sem vzel to cev dol in dal gor sportni filter, pa ni bilo nobenih tezav.
Slika
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Lambda sonda se zagotovo nerece in skoraj 100% sem da na tej cevi ni nic gor... Ce je potem pusti cene pa kr filter gor
Uporabniški avatar
Stupo

Pa ne pozabi dati na manjso cev se oljni odusek!
Slika
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Tisto je cevka za oljne hlape! Nic drugo. Tisto lahko naredis kako posodico pa notr usmeris. Potem pa spraznis enkrat na leto. Dost folka ma tako narjeno.
Nixon

R19 napisal/-a:Lambda sonda se zagotovo nerece in skoraj 100% sem da na tej cevi ni nic gor... Ce je potem pusti cene pa kr filter gor
Za to sondo res nisem ziher, ce se rece tak al ne, vem pa da je kabl gor na tem kolenu in to 100%. Drugace ne bi pisal na forume in spraseval za to.
Anyway... hvala vsem za odgovore :smt005 :smt005
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Js mam isti motor, samo je malo novejsi in je iza tiste cevi, cevka za oljne hlape.
Uporabniški avatar
Stupo

ClioOwner napisal/-a:Js mam isti motor, samo je malo novejsi in je iza tiste cevi, cevka za oljne hlape.
To kupis odusek za slabih 5eur, pa imas potem mir. Je pa res pri teh motorjih zelo hud zvok :)
Slika
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Zvok je res nenormalen na 1.2 1.4E neda niti malo zvoka od sebe pa ze imel cist direkt filter gor pa do 2 metra ustran pa raznorazne filtre gor pa nic :cry:
Uporabniški avatar
Stupo

Jaz sem imel na 1.4E trdo cev 110mm pa filter pri akumulatorju in je bilo nekaj zvoka, ceprav je bil na 1.2 res boljsi zvok :) Ce das pa tisto pleteno gumjasto cev, potem pa ni nobenega zvoka.
Slika
Odgovori