Odstranitev katalizatorja in lambda sonda

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
NO1

Odstranitev katalizatorja in lambda sonda

Odgovor Napisal/-a NO1 »

Pri Cliu 1.4 16v sem odstranil katalizator (je bil unicen), srednji lonec in zadnji lonec. Od kolektorjev naprej imam
tako sedaj cev, majhen srednji dusilec in zadnji sporten lonec.

Glede na to, da je bila lambda sonda za katalizatorjem me zanima ce vse skupaj sedaj deluje pravilno. Podatki, ki jih dobiva sonda najbrz niso pravi in ali se je s tem kaj spremenil rezim delovanja?

p.s.:v avtu mi sveti lucka da z izpusnim sistemom nekaj ni, zacela mi je svetit ko se je katalizator sesul. (kar se mi zdi normalno)
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

tudi jaz sem si dal odstranit katalizator, toda mi je potem cudno ruzlo (odvisno od avta), ker kolko mi je maister razlozil ti katalizator nekak obrne tok plinov, zato taki cudni zvoki z samo cevjo. Dobi se nadomestek za katalizator, ki da normalen zvok, pride pa ok 150eur.

Lambda sonda: ce ni lambda priklopljena (torej v katalizatorju) ti sveti lucka za motor. ce ni lambde vzame racunalnik privzete "default" nastavitve za mesanico.
Uporabniški avatar
lesar
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a lesar »

Pri R19 1.4E se mi je sesul katalizator in sem ga vrgel dol, saj je nov predrag. Od zacetka se mi je zdelo kot da mi obrati pocasneje padajo oz. se je masina za sekundo zadrzala na tistih obratih potem ko sem spustil gas. Sonda je ostala tam kjer je in se je nisem dotikal.
Po osmih mescih se ni avtom cisto nic spremenilo, prede kot muca, poraba je ista edino kar se balo bolj avspuh slisi pa se to je pomoje lonc sesut.

Tako da menim da ne bi smelo biti problemov, pred tehnicnim pa upam da si bom katalizator nekje sposodil in bo.
Avantime 3.0 V6 Privilege, Twingo Gordini 1.2 TCE
Odgovori