kompresor ropota
kompresor ropota
pozdravljeni! prejsnjo zimo se mi je zacel pojavljati nekaksen cuden ropot ko prizgem klimo (rtttttt).ropota priblizno par sekund in pol je mir.vcasih ropota vcasih ne.nato sem opazil da ropotanje preneha poleti oz. ko so vzunaj visje temperature,sem si mislil,samo se je zrihtalo.in potem pridejo spet nizje tempereture in ropot se spet tukaj.ne vam kaj to je.kot zanalasc ko pridem do mehanika je vse tiho in dela ok, se pripeljem domov pa spet ropota.pojavlja se ob hladnem in segretem avtu.drgace se pa slisi da kompresor lepo zalaufa(gladko)samo pol se nakasen ropot pojavi,za katerega pa ne morem reci da je kompresor lahko je ena od jermenic, ceprav so bile jermenica na alternatorju in se ena duga ze zamenjane, se vedno ropota.dugace klima lepo hladi na 5,7 stopinj.zanima me kaj je povezano s klimo in lahko ropota.Prosim napisite ali narisite,vse bom zamenjal ker imam tega ropotanja ze poln k....!Zvok je slisati da prihaja od necesa kar se vrti,pojavi se obcasno,vedno pozimi,ko je prizgana klima...HVALA!Avto je clio 1,4 16v.
Re: kompresor ropota
kaj pa ce je premalo plina in olja v kompresorju?za zamenjavo olja sam recem ali ga itaq sami zamenjajo.hvaladunstar napisal/-a:pozdravljeni! prejsnjo zimo se mi je zacel pojavljati nekaksen cuden ropot ko prizgem klimo (rtttttt).ropota priblizno par sekund in pol je mir.vcasih ropota vcasih ne.nato sem opazil da ropotanje preneha poleti oz. ko so vzunaj visje temperature,sem si mislil,samo se je zrihtalo.in potem pridejo spet nizje tempereture in ropot se spet tukaj.ne vam kaj to je.kot zanalasc ko pridem do mehanika je vse tiho in dela ok, se pripeljem domov pa spet ropota.pojavlja se ob hladnem in segretem avtu.drgace se pa slisi da kompresor lepo zalaufa(gladko)samo pol se nakasen ropot pojavi,za katerega pa ne morem reci da je kompresor lahko je ena od jermenic, ceprav so bile jermenica na alternatorju in se ena duga ze zamenjane, se vedno ropota.dugace klima lepo hladi na 5,7 stopinj.zanima me kaj je povezano s klimo in lahko ropota.Prosim napisite ali narisite,vse bom zamenjal ker imam tega ropotanja ze poln k....!Zvok je slisati da prihaja od necesa kar se vrti,pojavi se obcasno,vedno pozimi,ko je prizgana klima...HVALA!Avto je clio 1,4 16v.
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Se ne strinjam...olje v kompresorju le redko zamenja,,,saj je vsakemu to odvec.Pri zamenjavi olja je potrebno kompresor demontirati in nato olje zamenjati.To olje podmazuje gred in lezaje v kompresorju.Olje v plinu pa podmazuje ventile ter batni sistem.
Glede ropota so lezaji na gredi ali pa lezaj v jermenici.
Z samo menjavo olja bos bolj malo dosegel..
Glede ropota so lezaji na gredi ali pa lezaj v jermenici.
Z samo menjavo olja bos bolj malo dosegel..