Danes se mi je prizgala oranzna lucka(v knjigi pise,da je problem v izpusnih plinih).Kaj bi lahko bil vzrok...kaksen senzor?!Avto je prevozen 50 tisoc.
ClioOwner napisal/-a:Kolk je meni znano, je to ponavadi zapacan ali nedelujoc ERG ventil.
No ja upam,da je res samo to!!Se mogoce obcuti kaksna razlika,ker avto gre isto kakor prej?!
Ce ERG ventil ocistim,se bo opozorilna lucka sama ugasnila,ali je potreben kaksen priklop na rac.?
Evo avto prikljucu na comp.in javilo je dve napaki.
0676 ter 2413....se komu sanja kaj bi to pomenilo?!Napake mi je pobrisal in lucka se ne prizge vec.
Mojster je posumil na ERG ventil(pravi,da je serijska napaka na DCI-jih).....od nekoga sem pa izvedel,da ta vrsta motorja sploh nima ERG ventila...zdej pa ne vem?!
Drmo napisal/-a:Ce je EGR ventil (Electronic Gas Recirculation). Nevem pa kaj te dve kodi pomenta...google ne najde
edit: Najdu ...2413 je zihr EGR ...verjetno zapacan, cevi, ...uglavnem neki v zvezi z njim
Hvala ti za info.
lucka se je ponovno prizgala,tko,da bo treba jutri EGR ventil razdret ter ocistit.
Malo sem se zanimal za ceno novega....in mi je en mehanik rekel,da pride blizu 200eur ...a je to mozno?!