Kljuka na vratih ne dela?!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dr. jAcKaSS

Kljuka na vratih ne dela?!

Odgovor Napisal/-a dr. jAcKaSS »

Zivjo!

Imam Megana 1, letnik 02. Danes sem dal nahrbtnik na zadnji sedez ko sem sel na trening, in ko sem prisel tja, nisem mogel vec odpret zadnjih vrat. Kljuka kot da ne bi bila povezana s kljucavnico. Ostale kljuke in centralno delujejo normalno. Z notranje strani lahko odprem vrata, z zunanje nikakor. Nic jasno. :shock:

Kaj se je zgodilo? Kaksen strosek je (spet) to?
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

lahko se je kaj iztaknlo, al pa je sel motorcek v vratih, ker pri meganih 1 znano da majo zanc motorcke v vratih, najbols da das tapeto dol pa pogledas . drugace sem pa tudi sam ze zamenjav zadaj v vratih 2 motorcka
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Od kdaj pa je to znano, da imajo Megani I zanic motorcke za odklepanje ??!!
Pri hisi je Megane ze 10let, pa se ni bilo nic slisanega o tem. Niti tu na forumu... Tako,da ne rect, da so to znane tezave. Avto 10let zunaj stoji, pa ni bilo nikoli tezav z odklepanjem, tudi pri -20 in vec ne... Vedno v prvo odklene..

Poskusi mehansko, ce gre jezicek na zadnjih vratih gor potegnit oz. ce odklene..
Uporabniški avatar
mglca
Kraj: okolica Ljubljane

Odgovor Napisal/-a mglca »

Pozdravljen!

Tudi sam sem zamenjal ze dva motorcka za odklepanje in zaklepanje vrat (Megan, 99 letnik). Na renault servisu so mi rekli, da je to hiba meganov.
Uporabniški avatar
sligi

Odgovor Napisal/-a sligi »

meni se zdi da je to bolj hiba lagun II,

pri meni me je tako zafrkavalo na sovoznikovih vratih na laguni II,
enkrat je odprlo drugic ni pol sem pa to malo gledal kaj je pa sem nekajkrat zunanji rocaj drzal odprtega in avto s kartico zaklepal pa odklepal dokler se ni kar na enkrat zgleda motorcek kar sam popravil - zdaj pa ko zaklenem avto malo zaskripa ampak vsaj dela. Kot zgleda kaksno vodilo motorcka zariba. :twisted:
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

sligi napisal/-a:meni se zdi da je to bolj hiba lagun II,

pri meni me je tako zafrkavalo na sovoznikovih vratih na laguni II,
enkrat je odprlo drugic ni pol sem pa to malo gledal kaj je pa sem nekajkrat zunanji rocaj drzal odprtega in avto s kartico zaklepal pa odklepal dokler se ni kar na enkrat zgleda motorcek kar sam popravil - zdaj pa ko zaklenem avto malo zaskripa ampak vsaj dela. Kot zgleda kaksno vodilo motorcka zariba. :twisted:
clio 95 isto
hehe
ampak samo sovoznikova stran
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
* C L I O *
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a * C L I O * »

Najverjetneje je problem v sami kljuki. Na kljuki pride ena sponka ki povezuje kljuko preko stangce s kljucavnico in ta sponka se rada zlomi, no potem pa ze ves... Problem je ker se sponka ne dobi posebej ampak samo komplet s kljuko. Razdri vrata pa poglej.
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Jst sm mogel menjati to kljuko (zadnja leva) in je stala 200 mark takrat.
Pa drugic devej nahrbtnik raje v prtljaznik, da ti kak ðanki ne razbije sipe in ukrade nahrbtnika:).
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
dr. jAcKaSS

U ste se kr razpisal. :)

Jah js mam tut nek tak obcutk, kt da bi sla sponka, ker cutm, k dvignm kluko samo upor vzmeti (ki kljuko k vratom drzi) ne pa tudi upora kljucavnice.

Js drugac nimam glih kej dost izkusenj z montazo in demontazo cesarkoli v avtu, enkrat sem sicer na Saxo-ju pometal dol vse tapete, sam to je pa dost to. A k ruknm dol tapeto, se lepo vidi ta sponka ali je to cel doktorat kako do tja pridt?

V primeru, da je sponka bi moral potemtakem it pogledat po odpadih. Ker kljuka je verjetno draga. Kolk pa pride motorcek priblizno?
Uporabniški avatar
* C L I O *

Ko bos imel tapeto dol samo lepo posveti z baterijo proti kljuki in jo probaj z zunanje strani premaknit kot, da bi odprl vrata -ce se stangca ki povezuje kljuko in kljucavnico ne premakne je stvar resena. Sama kljuka pa mislim da niti ni tako draga.
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

meni se zadnja desna vrata niso mogla odpreti kaksne pol leta k se je baje neki iztaknlo, pol sm pa to nekak popravu, potem je bil pa problem ker so se vrata odklepala, zaklepala pa ne, tako da sem moral zamenjati motorcek (30eur). na drugi strani je pa kljucavnica spuscala cudne zvoke, pa vsake toliko cajta se niso odklenla, tako da sem tud tuki zamenju motorcek.

Od kdaj pa je to znano, da imajo Megani I zanic motorcke za odklepanje ??!!
Pri hisi je Megane ze 10let, pa se ni bilo nic slisanega o tem. Niti tu na forumu... Tako,da ne rect, da so to znane tezave. Avto 10let zunaj stoji, pa ni bilo nikoli tezav z odklepanjem, tudi pri -20 in vec ne... Vedno v prvo odklene..

Poskusi mehansko, ce gre jezicek na zadnjih vratih gor potegnit oz. ce odklene..
pa ne mores po svojem primeru to sklepat, kot vidis imajo ostali tud take tezave, in so bile ze take teme na forumu.tako da......
dr. jAcKaSS

Zivjo!

Se nekoliko obujam temo. Jutri namrec peljem k mehaniku in bo med drugim se to pogledal.

Zadnjic sem dobil nekoliko netocno informacijo glede cene kljuke. Jaz imam namrec kljuke v barvu vozila, kar pomeni, da kljuka ne pride 16, temvec 40eur (samo zato, ker je gladka namesto hrapava :roll: ). Plus potem moram najdt se licarja...

Zanima me v primeru, da je sla samo ta sponka (tist feder in ostalo je pomoje v redu, saj kljuka se vedno skoci nazaj) ali lahko jaz kupim navadno crno, hrapavo kljuko in vzamem sponko stran, ali je tako notri vdelana, da je potrebno celotno kljuko zamenjat?
Uporabniški avatar
* C L I O *

Tocno tako naredi kot si ti napisal. Sponka je razdruzljiva od kljuke in je kljuka popolnoma ista samo da je ena za barvat druga je pa crna.
Odgovori