cilinder ne dela..nova ugotovitev!
cilinder ne dela..nova ugotovitev!
drugi iz leve smeri .........to sem pa ugotovil tako, da sem snel kabel iz svezke pri prizganem motorju. motor bi sedaj moral zatrokirat pa nic....premenjam svecke med seboj, staknem najprej 1. kabel, motor se zatrese kar je ok, potem zopet snamem 2.kabel tu pa se ne zgodi nic.....pri 3. in 4. pa je enako kot pri prvem (ok)...... aja iskra pa se 100% pojavi na kablu....kje bi bil lahko mozen vzrok..??
Zadnjič spremenil anze, dne 13 Nov 2007, 16:13, skupaj popravljeno 1 krat.

vlece za odtenek slabse...pozna pa se pri prostem teku, ker se motor prevec trese...svecka ni mokra ... na kablu pa je ziher iskra ker se jo slisi pa tud obcutil sem jo na lastni kozi
.. a je mozno da mi cilinder ne dela samo v prostem teku ker potem sse motor ne trese vec....aja pa tud ko se pelje pa ko stisnem sklopko mi ponavadi obrati zanihajo tudi do 500 obratov potem pa se zopet poberejo
Zadnjič spremenil anze, dne 12 Nov 2007, 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.

Je mozno ja. En vzrok je svecka, tudi kabel je lahko vzrok. Naslednji vzrok je hudi razstelan ventil, kar je malo verjetno, najhuje in na sreco najmanj verjetno pa je zariban cilinder in zato slaba kompresija.anze napisal/-a:vlece za odtenek slabse...pozna pa se pri prostem teku, ker se motor prevec trese...svecka ni mokra ... na kablu pa je ziher iskra ker se jo slisi pa tud obcutil sem jo na lastni kozi![]()
.. a je mozno da mi cilinder ne dela samo v prostem teku ker potem sse motor ne trese vec....aja pa tud ko se pelje pa ko stisnem sklopko mi ponavadi obrati zanihajo tudi do 500 obratov potem pa se zopet poberejo
LP, Samojed
danes sem se mal bolje posvetil omenjeni tezavi..oz sem malo bolje pregledal vse okoli motorja....opazil in obcutil sem da mi pod pokrovom filtra (tam ko so tiste cevke za tlak pa tisto ) piha ven zrak....staknil sem vse cevke dol, jih nataknil nazaj in spet isto.. ne vem kako bi preveril uhajanje zraka ven ker ne mors pridt do tistih cevi.........zdej ne vem al se splaca dobiti nove te cevi al ne=?