to mi je danes sporocil moj kozolcek preko BCja. Ima pa svojih 8900 km (ne vec), registriral sem ga pa 26.1 letos. Do zadnje uporabe (sam sem ga peljal med novemberskimi prazniki) mi je lepo sporocal "next service in 21xxx km). Kaj ima ta zadeva nastavljeno 30 kkm ali 1 leto in zacne opozarjati po 11 mesecih? Edino to bi bilo mozno, saj je avto kar nekaj casa cakal v Franciji na transport do Slovenije. Narocil pa sem avto 30.11.2006 (torej po narocilu), dobavni rok je bil 40 delovnih dni.
UCH enotaje bila zamenjana, ampak to mislim da se ne krmili preko nje...
Change oil soon
Change oil soon
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
No meni je tudi to lani enkrat zacelo kazati. Ko avto prizges kaze cca 30 sekund potem pa mir. Pravzaprav ze vec kot leto od tega pa se kr tezi. Prevozenih imam cca 21000 km in megancek je bil star junija dve leti. Sem pa ze drugic menjal olje, seveda sam pri 10000km in 20000km, ker zaradi tega ne bom hodil na servis 
Re: Change oil soon
Je tako, interval je 30k km ali eno leto, kar pride prej.robertp napisal/-a:to mi je danes sporocil moj kozolcek preko BCja. Ima pa svojih 8900 km (ne vec), registriral sem ga pa 26.1 letos. Do zadnje uporabe (sam sem ga peljal med novemberskimi prazniki) mi je lepo sporocal "next service in 21xxx km). Kaj ima ta zadeva nastavljeno 30 kkm ali 1 leto in zacne opozarjati po 11 mesecih? Edino to bi bilo mozno, saj je avto kar nekaj casa cakal v Franciji na transport do Slovenije. Narocil pa sem avto 30.11.2006 (torej po narocilu), dobavni rok je bil 40 delovnih dni.
UCH enotaje bila zamenjana, ampak to mislim da se ne krmili preko nje...
glede sporocila o menjavi olja je tako, da ce sam zamenjas olje in ne nastavtis BC potem on ne ve, da si zamenjal olje in ti se naprej tezi. zato bi moral ko si zamenjal olje nastavit interval servisa na 30.000 km, baje je samo kombinacija dolocenih gumbov, vsaj pri mazdi 6, ki jo ima kolega je tako, mogoce je tudi tukaj tako.
lp
lp