Obratomer
-
Gost
Obratomer
Zivjo zanima me kje bi dobu frekvenco (signal) za obratomer. Baje na alternatorju en prikljucek V2 al kaj ? Naredu sm obratomer na led diode pa kamorkol dam na cinspuli pr cliotu ni nic. Kdo ve za prikljucke na alternatorju...mi lohk razlozi pomen pa ce mam pravo informacijo za V2 pin ?
poisci na konektorju ki ti gre na glavni racunalnik al pa pobaraj na pooblascenem servisu kateri pin na tem konektorju je za RPM signal
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT.
www.AvtoNaPlin.si
www.AvtoNaPlin.si
-
Gost
Ok tle sm dobu ene podatke:
Avtomobilski motorni tahometri obièajno dobivajo signal od sledeèih izvorov:
- iz vzigalne tuljave (starejsi sistemi)
- iz senzorja glavne ali odmiène gredi (hallovi senzorji)
- iz W sponke alternatorja
- iz dodatnega vgrajenega induktivnega ali optiènega senzorja na glavni gredi
- ali pa zaznavajo majhno nihanje-frekvenco napetosti v 12v instalaciji,
ki jo povzroèa alternator z svojim generatorskim trofaznim delovanjem
Se vedno me zanima za alternator in njegovi prikljucki, da nebom kej skuru. Kam bi mogu priklopit...zihr je kaksen avtoelektricar tle...dejte predloge prosm...
l.p.
Avtomobilski motorni tahometri obièajno dobivajo signal od sledeèih izvorov:
- iz vzigalne tuljave (starejsi sistemi)
- iz senzorja glavne ali odmiène gredi (hallovi senzorji)
- iz W sponke alternatorja
- iz dodatnega vgrajenega induktivnega ali optiènega senzorja na glavni gredi
- ali pa zaznavajo majhno nihanje-frekvenco napetosti v 12v instalaciji,
ki jo povzroèa alternator z svojim generatorskim trofaznim delovanjem
Se vedno me zanima za alternator in njegovi prikljucki, da nebom kej skuru. Kam bi mogu priklopit...zihr je kaksen avtoelektricar tle...dejte predloge prosm...
l.p.
-
Gost
Zanima me ce si preizkusil delovanje vezja ker bi lahko bila tezava v samem vezju kajti obratomer mora delati ce ga priklopis na cin spulo !
Ce se nisi preveril delovanja lahko to naredis z enim 5 do najvec 7 voltnim transformatorjem ki ga priklopis na 220v nizkonapetostni del pa prikljucis na svoj obratomer ! Videl bos frekvenco 50 Hz in kolikor se spomnim ko sem to jaz pocel je to enako 5000 vrtljajev.
Ce se nisi preveril delovanja lahko to naredis z enim 5 do najvec 7 voltnim transformatorjem ki ga priklopis na 220v nizkonapetostni del pa prikljucis na svoj obratomer ! Videl bos frekvenco 50 Hz in kolikor se spomnim ko sem to jaz pocel je to enako 5000 vrtljajev.
Megane 1.6e l.96
-
Gost
-
Gost
Evo obratomer deluje tko kot je treba. Priklopil sem ga na cinspulo (roza zicka z rdeco crto). Ena ledica prikazuje 500 obratov. Za test sem postavil ledice na 500, 1500, 2500, 3500 in pa 4500 obratov. Kasneje pridejo lepo po 500 obratov vse do 7000. Evo da pokazem "projekt" in pa da res deluje. Ce bo koga zanimalo za vezje mi lahko pise.
Video:
http://www.youtube.com/watch?v=MYVhEVKVi2E
Slike:

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=MYVhEVKVi2E
Slike: