el. bencinska crpalka 1.4 FIVE

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
525tds-Power
Kraj: Ajej...

el. bencinska crpalka 1.4 FIVE

Odgovor Napisal/-a 525tds-Power »

Zdravo!

Torej zanima me sledece...Za en projekt, rabim(oz. jih ze imam) 2 bencinski crpalki od 1.4 Five.Rabim pa tudi nek "regulator" bencina(al kaj vem koga, uglavnem v tem sklopu), ki naj bi se nahajal nekje na zadnjem koncu avta oz. po besedah mozakarja, nekje pod zadnjimi blatniki :eggface: Prosil bi za kako katalosko, al pa za pravilno ime tega, da vem narociti nov del....
Upam da se komu sanja vsaj priblizno kaj rabim... :roll:

Lp
Pi?°em po?®asi ker vem, da ti ne gre hitro branje :)
525tds-Power

...resnicno noben ne ve???... :(
525tds-Power

Ali mogoce obstaja kaksna online stran za renault z rezervnimi deli, kot je ta... http://bmwfans.info/ .... Bi mi zelo prav prisla :smt005
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Glede na lokacijo, je tam edino filter bencina. Mozno pa je, da rabis tudi regulator pritiska. Ta je pri R5 five v samem ohisju vbrizga pri motorju, pri novejsih avtih, ki imajo vectockovni vbrizg pa v rezervarju zraven pumpe. Se pa regulatorji razlikujejo glede na pritisk, ki ga "regulirajo2 in je od cca 1 bara pa vse do 3 ali celo vec barov. Bos moral povedati kaj isces in zakaj rabis, pa se bo dalo se kaj pomagat.
LP, Samojed
525tds-Power

No, ce se mal razpisem...Rabim za dirkalca, kjer imam 2x dvojni uplinjac od Alfe in serijska mehanska crpalka, ne dovaja dovolj bencina(v visjih obratih).Zato sem se pozanimal kaksno el.crpalko rabim in svetovali so mi to(renojevo)...Dobil sem dve brezhibni(vezani sta tako, da v primeru okvare, preklopim stikalo na drugo crpalko), je pa treba dodati se ta regulator pritiska, ker ce ne, brizga bencin skozi uplinjac, zaradi (predvidevam) prevelikega tlaka.

Ta, ki ima to montirano v avtu, pravi, da brez tega regulatorja ne gre, se pa (zdaj) po njegovih besedah, nahaja nekje pri motornem prostoru.Kako zgleda ne vem, vem le da ima 3 prikljucke za cevi(toliko mi je znal po tel. razloziti o tem regulatorju)....

Upam, da je zdaj kaj bolj jasno, v nasprotnem primeru, mi ne ostane drugega, kot obisk servisa, kjer jih bom poprosil za upogled v njihov racunalnik(katalog rezervnih delov) (ce "sploh" uslisijo mojo prosnjo)

Lp :smt004
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Pri 1.4 petki tega regulatorja zihr ni, zakaj pa ne uporabis mogoce regulator od turbo petke, ali pa od 1.1 petke?
Uporabniški avatar
Svamca
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Svamca »

1.1 5ka ga nima, ker je mehanska pumpa na motorju, pritisk pa regulira plovec v frgazerju!!!
RENAULT 5 1.4e RT
RENAULT 19 16V
525tds-Power

urosr napisal/-a:Pri 1.4 petki tega regulatorja zihr ni, zakaj pa ne uporabis mogoce regulator od turbo petke, ali pa od 1.1 petke?
...meni so rekli da ima le 1.4 FIVE to...nevem....edini reno(do sedaj), ki sem ga imel(in poznal) je bila katrca :lol:
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

1,4 petka ga ima, je v ohisju vbrizga. Regulira na cca 1 bar. V bistvu rabis komplet ohisje vbrizga od omenjene petke, lahko tudi od R19 ali cliota z 1.4 motorjem. Sta dve cevi, na dovodni bo tlak cca 1 bar, in tu ti vzames dovod v frgazer. 1 bar bo plovec verjetno lahko zaprl. Druga cev gre nazaj v rezervoar, da bencin krozi. To je vse.
LP, Samojed
525tds-Power

Samojed napisal/-a:1,4 petka ga ima, je v ohisju vbrizga. Regulira na cca 1 bar. V bistvu rabis komplet ohisje vbrizga od omenjene petke, lahko tudi od R19 ali cliota z 1.4 motorjem. Sta dve cevi, na dovodni bo tlak cca 1 bar, in tu ti vzames dovod v frgazer. 1 bar bo plovec verjetno lahko zaprl. Druga cev gre nazaj v rezervoar, da bencin krozi. To je vse.
Najlepsa ti dala...al pa vsaj prva spremljevalka :P :wink:
tnx
Lp
Odgovori