2. Rad bi dau v avto se vticnico za vzigalnik, da bi pac lahk przigu cike v avtu, sej vete ka mislim (kadilski paket pa to...
Varovalke R5 Campus
Varovalke R5 Campus
1. Zanima me kolk amperska je v originalu varovalka za brisalce pr petki?
2. Rad bi dau v avto se vticnico za vzigalnik, da bi pac lahk przigu cike v avtu, sej vete ka mislim (kadilski paket pa to...
), more bit mocnejsa varovalka kej al ostane ista?
Re: elo:D
Ja sej ni problem strom dobit...jst mam ze prpravlen vse tam, kr je ze v osnovi misljeno za vzigalnik to...sam potrebno je dokupit vticnico+vzigalnik, ker ni to notr blo v tem avtu. Zdej je sam en pokrovcek tam, pod pokrovckom so pa ze kabli pa vse prpravlen, pa tud strom je ze notr...sm probu s preiskusevalcem toka, tak da zadeva spila...celo trije kabli so...v enem je strom takoj ko das kontakt, v enem je strom ko uzges luci, en je pa masa...tak da strom pa zvezat ni problem. Zanima me sam, ce je treba kej varovalko zamenjat al je ok ta ko je zdej notr, pa kolk je zdej notr v orginalu? Jst mam namrec zdej 15A, sam ne vem ce je ok, kr sm pac kupo rabljen avto in nekateri pac ne devajo istih varovalk not, kr so "majstri". Je pa to varovalka za brisalce, kr ce nardis kratek stik na kablih za vticnico za cigaretni vzigalnik nese prau to..in tud brisalci ne delajo dokler ne menjas varovalke, logicno. Prav zarad tega me zdej zanima kolk amperska je, da mi ne bi pol slucajn varovalk kurl ko bi vzigalnik notr porinu...se raj prej pozanimam kolk je...tak da ce kir ve naj prosim pove tu.
jaz sem si naknadno dal not delat za cigarete prizigat. sem mel tud ze vse kable pripravlene tak kot pravis. 15a je prava, ce das pa vec pa tud dela ampak ce je premocna ti tisti "vzigalnik" ven odnese ker je premocn tok. 
ce je 15a ga tak lepo malo ven pritisne da ves kdaj zari, ob bol mocni varovalki pa ga prav mocno ven nabije.
jaz mam zaj not mocnejso, ker mam not led luc in mi je pri 15a crknila varovalka.
ce je 15a ga tak lepo malo ven pritisne da ves kdaj zari, ob bol mocni varovalki pa ga prav mocno ven nabije.
jaz mam zaj not mocnejso, ker mam not led luc in mi je pri 15a crknila varovalka.
Godward napisal/-a:jaz sem si naknadno dal not delat za cigarete prizigat. sem mel tud ze vse kable pripravlene tak kot pravis. 15a je prava, ce das pa vec pa tud dela ampak ce je premocna ti tisti "vzigalnik" ven odnese ker je premocn tok.
pa ne seri ga tok prosim no, kake veze ma varovalka pa to kok vrze ven vzigalnik, lepo te prosim, varovalka varuje pred prevelikim tokom. basta
Hja to men tud ni blo najbolj jasn, oz. nelogicno. Ker kokr vem je varovalka najsibkejsi clen v tokokrogu (pac namerno oslabljen del), ce se zgodi, da je elektricni tokokrog preobremenjen oz. tece skozi njega prevelik tok, se bo prekinil v varovalki, ne pa kje drugje...kr pol je naprava zanic.urosr napisal/-a:Godward napisal/-a:jaz sem si naknadno dal not delat za cigarete prizigat. sem mel tud ze vse kable pripravlene tak kot pravis. 15a je prava, ce das pa vec pa tud dela ampak ce je premocna ti tisti "vzigalnik" ven odnese ker je premocn tok.
jaz mam zaj not mocnejso, ker mam not led luc in mi je pri 15a crknila varovalka.![]()
pa ne seri ga tok prosim no, kake veze ma varovalka pa to kok vrze ven vzigalnik, lepo te prosim, varovalka varuje pred prevelikim tokom. basta
Zadnjič spremenil Chester, dne 25 Sep 2007, 00:46, skupaj popravljeno 1 krat.
pravilno.Chester napisal/-a:urosr napisal/-a:Godward napisal/-a:jaz sem si naknadno dal not delat za cigarete prizigat. sem mel tud ze vse kable pripravlene tak kot pravis. 15a je prava, ce das pa vec pa tud dela ampak ce je premocna ti tisti "vzigalnik" ven odnese ker je premocn tok.
jaz mam zaj not mocnejso, ker mam not led luc in mi je pri 15a crknila varovalka.![]()
Hja to men tud ni blo najbolj jasn, oz. nism vedu v cem je fora. Ker kokr vem je varovalka najsibkejsi clen v tokokrogu (pac namerno oslabljen del), ce se zgodi, da je elektricni tokokrog preobremenjen, se bo prekinil v varovalki, ne pa kje drugje...kr pol je naprava zanic.