Renault 9 - dobri stari casi :)
Ha ha zizek tudi jaz sem ga pred o ho ho leti popravljal na R 9 !
V bistvu je to nekaksno tekoce srebro ki sem ga jaz takrat narocil pri Conradu se direkt iz nemcije . Zal ne vem kako se je imenovalo !
Tudi sedaj ko sem gledal service book od Megana se stvar popravlja enako .
Prekinjeno mesto najprej oblepi z zascitnim trakom in tako bos lazje nanesel to sredstvo na steklo .Postopek premaza moras ponavljati da dobis bolj debelo prevodno plast.
Najprej pa preveri naslednje :
ali pride napetost zadaj na steklo in
ali je cel spoj na steklu kjer pride prikljucen kabel (tam rado poci)
Ce je prevodna plast poskodovana in kje je to mesto se vidi tako da se na tem mestu sipa ne odrosi drugot pa ! Ce pa se sploh ne odrosi pa je vprasanje ce ima steklo sploh napajanje.
V bistvu je to nekaksno tekoce srebro ki sem ga jaz takrat narocil pri Conradu se direkt iz nemcije . Zal ne vem kako se je imenovalo !
Tudi sedaj ko sem gledal service book od Megana se stvar popravlja enako .
Prekinjeno mesto najprej oblepi z zascitnim trakom in tako bos lazje nanesel to sredstvo na steklo .Postopek premaza moras ponavljati da dobis bolj debelo prevodno plast.
Najprej pa preveri naslednje :
ali pride napetost zadaj na steklo in
ali je cel spoj na steklu kjer pride prikljucen kabel (tam rado poci)
Ce je prevodna plast poskodovana in kje je to mesto se vidi tako da se na tem mestu sipa ne odrosi drugot pa ! Ce pa se sploh ne odrosi pa je vprasanje ce ima steklo sploh napajanje.
Megane 1.6e l.96
Ej zizek odlicno nama gre ! Moja je bila tudi metalik srebrna in vem celo stevilko barve ki je 720 . Nosila je oznako GTS rdece barve in imela malo morje opreme - meglenke,el. sipe,centralno ..........Carski avto ti recem . Motor je bil C2J z dvojnim Webrom notranjost avta pa je bila crno rdeca .Zgornji del armature in vrat je bil crn vse dol vkljucno z talno tapeto pa je bilo rdece . Avto je bil letnik 1982 (kot si ze napisal je bil takrat tudi EU avto leta) .Kolikor vem pa je bil tudi prvi avto delan v vetrovniku .Malo sem pogresal edino dostop do velikega prtljaznika ker se zadnje steklo ni odpiralo .
Megane 1.6e l.96
Jaz sem imel tudi Renaultove litke tiste dvobarvne .Kar je bilo najbolj izboceno je bilo srebrno bolj pogreznjeni deli litke pa so bili crni .Bile so 13 colske kilometrov pa se zdalec ni imel toliko kot tvoj !
Vcasih so bile stvari dosti bolj vzdrzljive kot danes in ti motorji so bili res vredu samo skuhat ga nisi smel verizni pogon ventilov pa je odlicno opravljal svoje delo.
Vcasih so bile stvari dosti bolj vzdrzljive kot danes in ti motorji so bili res vredu samo skuhat ga nisi smel verizni pogon ventilov pa je odlicno opravljal svoje delo.
Megane 1.6e l.96
Hvala Bojci
No zizek to bo nekaj za naju !
Slika pove vse.
Prav taka je bila moja .Rumene meglenke in brisalci na prvih luceh zaradi katerih se je znalo zgodit da je kar hitro zmanjkalo vode za pranje sip in luci ker je bilo vezano skupaj .Ko si pral prvo sipo si opral tudi luci !
Litke so super zgledale.

Cisto osnoven model Renault 9
Bencin pa gasa ...............!

Tak pa je bil motorni prostor .
No zizek to bo nekaj za naju !
Slika pove vse.
Prav taka je bila moja .Rumene meglenke in brisalci na prvih luceh zaradi katerih se je znalo zgodit da je kar hitro zmanjkalo vode za pranje sip in luci ker je bilo vezano skupaj .Ko si pral prvo sipo si opral tudi luci !
Litke so super zgledale.

Cisto osnoven model Renault 9
Bencin pa gasa ...............!

Tak pa je bil motorni prostor .
Megane 1.6e l.96
Ja ja ,to so ta platisca.Cudno,moj TSE je mel tudi desno zvratno ogledalo nisem pa mel meglenk in brisalcev na luceh.Pa se pri motorju sem opazil razliko.Jaz sem mel vzstop hladilne vode v kiler na drugi strani in se ta ma vakumsko regulacijo predvziga z platino.Moj je mel elektronski vzig.Ja pa bi prosil tistega ki ve to napravit ,da ga na sliki malo,...neee vejst spusti na tla.Pol bos videl pravo linijo avta.

zizek si pa res sokolje oko
Nisem nasel kakih drugih slik pa sem kar te prilimal :
Moja je mela tudi deseno ogledalo ki pa se je nastavljalo kompletno z ohisjem na levi strani pa se je nastavljalo samo ogledalo ohisje pa je stalo pri miru (kot pri sedanjih avtomobilih) oba pa sta bila zlozljiva .
Vzig je bil takoimenovani vecni vzig (takrat so temu tako rekli) od firme RENIX (morda imam se kakega doma) ki je bil namescen na tistih dveh vijakih ki gledata iz pozarne stene k motorju nad vztrajnikom pa je bil senzor za prozenje iskre obenem pa je sluzil tudi za obratomer.
Tocno tak nacin Renault uporablja tudi danes !

Cev za vodo je pa na tej sliki res nekaj modificirana kajti moj avto je imel cevi na kilerju na isti strani kot je vodna pumpa in tako je bilo tudi pri originalu !
Bom se za kake slike pogledal !
Nisem nasel kakih drugih slik pa sem kar te prilimal :
Moja je mela tudi deseno ogledalo ki pa se je nastavljalo kompletno z ohisjem na levi strani pa se je nastavljalo samo ogledalo ohisje pa je stalo pri miru (kot pri sedanjih avtomobilih) oba pa sta bila zlozljiva .
Vzig je bil takoimenovani vecni vzig (takrat so temu tako rekli) od firme RENIX (morda imam se kakega doma) ki je bil namescen na tistih dveh vijakih ki gledata iz pozarne stene k motorju nad vztrajnikom pa je bil senzor za prozenje iskre obenem pa je sluzil tudi za obratomer.
Tocno tak nacin Renault uporablja tudi danes !

Cev za vodo je pa na tej sliki res nekaj modificirana kajti moj avto je imel cevi na kilerju na isti strani kot je vodna pumpa in tako je bilo tudi pri originalu !
Bom se za kake slike pogledal !
Megane 1.6e l.96
- Citroenovc
u...moja nona je mela takega..diesel..se mi zdi da komplet takarat v jugi mozna oprema. prau morem prasat...usnje sem siguren da je mela, pa neke dodatke no3..
skoda da je mehanik zaj. je popravljal, pa pol je naredu neki narobe in je blo treba generalko in jo je naredu, pa je s5 sla v k... potem je koncala v italiji...na odpadu
skoda da je mehanik zaj. je popravljal, pa pol je naredu neki narobe in je blo treba generalko in jo je naredu, pa je s5 sla v k... potem je koncala v italiji...na odpadu

事実は拳ではない!