TEMPERATURA
TEMPERATURA
Se je ze komu zgodilo:
Ko je avto ogret, mi niha kazalec temperature. Potem se za nekaj cajta umiri, ostane na delovni temperaturi in potem spet zaniha navzdol do prve crtice in spet gor..... Nikoli pa ne gre nad delovno temperaturo. Bi mi kdo vedel svetovati kaj bi lahko bilo narobe??
Ne morm verjet, skoz mam nekej s tem avtom...
Hvala
Ko je avto ogret, mi niha kazalec temperature. Potem se za nekaj cajta umiri, ostane na delovni temperaturi in potem spet zaniha navzdol do prve crtice in spet gor..... Nikoli pa ne gre nad delovno temperaturo. Bi mi kdo vedel svetovati kaj bi lahko bilo narobe??
Ne morm verjet, skoz mam nekej s tem avtom...
Hvala
- Citroenovc
Na servisu sem ze bil, ker je bil avto pod garancijo, so mi zamenjali termostat in tisto sondico, ki pride v "blok" motorja. Pa se vedno niha.
Bojci, tudi jaz sumim da je kaksen konektorcek kriv. Kje pa je ta senzor, da bi preveril?
Opazil sem tudi, da takrat ko zaniha temperatura, tudi avto trokira, trese. Zdej pa se mi zdi dvoje:
1. Ali motor zatrokira ker termostat javi nizjo temperaturo. A je to mozno?
2. Ali pa motor zatrese zaradi slabih nosilcev motorja in to strese termostat in da zaradi tega zaniha temperatura??
Vase mnenje?
Bojci, tudi jaz sumim da je kaksen konektorcek kriv. Kje pa je ta senzor, da bi preveril?
Opazil sem tudi, da takrat ko zaniha temperatura, tudi avto trokira, trese. Zdej pa se mi zdi dvoje:
1. Ali motor zatrokira ker termostat javi nizjo temperaturo. A je to mozno?
2. Ali pa motor zatrese zaradi slabih nosilcev motorja in to strese termostat in da zaradi tega zaniha temperatura??
Vase mnenje?
- Blueboy_RM
- Kraj: Posavje
Mislim da bo nekaj na stiku in ti zaradi tega trokira avto, ker racunalnik prilagaja vbrizg glede na temp hladilne tekocine. Se sam nisem mogel verjeti kaj vse vpliva na vbrizg goriva ko sem bral repair manual zamasino. Kriza vse je povezan med sabo! Poglej konektor, da se tudi razdreti in stisniti kontakte, nato se poglej kabel ki gre od senzorja v racunalnik ce je cel in ni kje preglodan. Kaj pa ce odklopis senzor kazalec miruje na nicli al tudi niha? Probaj tudi to.
RM
[Nism član j... ga:)]

[Nism član j... ga:)]

- Blueboy_RM
Bojci napisal/-a:ti mas laguno dizla, ne?
Potem je najverjetneje nosilec motorja kriv (ponavadi zgornji), ker je na senzorju temperature verjetno zrahljan kontakt, ima slabo prevodnost in skace cajger.
Senzor temperature je poleg termostata...to je pa vse skupaj pri glavi motorja
Sem tudi jaz na to pomislil, da potem ko masina bolj trese, da termostat kaj na kontaktu heca. Bom preveril jutri, upam da je to in da lahko sam zrihtam
- Blueboy_RM
- Citroenovc
Zaradi takega pomisleka sem sel jaz priklopit avto na komp - no obenem sem zvedel tudi to - vsaj za moj Saf to velja - imam 2 senzorja za temperaturo, ki sta montirana en ob drugem:Blueboy_RM napisal/-a:Mislim da bo nekaj na stiku in ti zaradi tega trokira avto, ker racunalnik prilagaja vbrizg glede na temp hladilne tekocine.
- en daje podatke motornemu racunalniku in je tudi en izmed parametrov za vbrizg
- drugi je pa samo za prikaz na armaturi
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć