Clio nima moči
Clio nima moči
Pozdravljeni,
Zanima me vase mneneje kaj bi lahko bilo narobe.
Gre za Clio 2 letnik 98, 1.4 RTE
Clio je pred cca 2000km imel veliki servis, jermena, vodna pumpa, obrocki, dihtunga na glavi (bila je prepihana), olje...
Nekaj casa sem vozil pocasi, da se stvari ulaufajo. Ze takoj na zacetku se mi je zdelo, da nekam nima nobene moci, pa sem mislil da je to ker ni ulaufan. Sedaj ko ima nekaj km za sabo sem mocneje pritisnil na plin in ugotovil, da rabi celo vecnost da pridem do 120km/h. Max kar sem se lahko peljal pa je bilo okoli 140km/h, kar v primerjavi s prejsnih 180km/h obcutno manj.
OPIS STANJA: Ko pritisnem gas do konca (vseeno katera brzina) se slisi kot neko pihanje (in malo rozlanja nekje v katalizatorju).
Kej bi po vasem lahko to bilo?
Serviser mi je rekel, da je verjetno filter za bencin cisto zapacan in zato ne dobi bencina, je to res to ???
Hvala, Matej
Zanima me vase mneneje kaj bi lahko bilo narobe.
Gre za Clio 2 letnik 98, 1.4 RTE
Clio je pred cca 2000km imel veliki servis, jermena, vodna pumpa, obrocki, dihtunga na glavi (bila je prepihana), olje...
Nekaj casa sem vozil pocasi, da se stvari ulaufajo. Ze takoj na zacetku se mi je zdelo, da nekam nima nobene moci, pa sem mislil da je to ker ni ulaufan. Sedaj ko ima nekaj km za sabo sem mocneje pritisnil na plin in ugotovil, da rabi celo vecnost da pridem do 120km/h. Max kar sem se lahko peljal pa je bilo okoli 140km/h, kar v primerjavi s prejsnih 180km/h obcutno manj.
OPIS STANJA: Ko pritisnem gas do konca (vseeno katera brzina) se slisi kot neko pihanje (in malo rozlanja nekje v katalizatorju).
Kej bi po vasem lahko to bilo?
Serviser mi je rekel, da je verjetno filter za bencin cisto zapacan in zato ne dobi bencina, je to res to ???
Hvala, Matej
Lp, mkonci
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Uf, kako da si menjal obrocke?
Vzrokov je lahko vec, sigurno pa ni filter za bencin. Mi ze sumljiv postaja tale tvoj mehanik. Prvic - ali so obrocki pavi. Drugic - ali tesnilo glave drzi. tretjic - ali je jermen prav montiran. Cetrtic - ali so ventili prav nastavljeni. Petic - ali je vse senzorje in kable itd spravil skupaj kot morajo biti. In sele sestic - izpusni sistem mogoce zabit. Ampak ta se ni zabil med tem ko je avto tal, razen ce je mehanik cike noter metal.
Vzrokov je lahko vec, sigurno pa ni filter za bencin. Mi ze sumljiv postaja tale tvoj mehanik. Prvic - ali so obrocki pavi. Drugic - ali tesnilo glave drzi. tretjic - ali je jermen prav montiran. Cetrtic - ali so ventili prav nastavljeni. Petic - ali je vse senzorje in kable itd spravil skupaj kot morajo biti. In sele sestic - izpusni sistem mogoce zabit. Ampak ta se ni zabil med tem ko je avto tal, razen ce je mehanik cike noter metal.
LP, Samojed
- killah bee
Avto res nisem dal na original servis, ker je avto prestar in bi za tako popravilo dal veliko vec (kot zgleda ne).
Mehanik je ze naredil dosti takih menjav.
Obrocke je menjal zaradi pregretosti (dihtunga mi je spustila v Nemciji) avto je bil se normalno vozen, zato sem se pripeljal domov. Rekel je da je bil ze cisto na meji da se ni vse skupaj skuhalo, ceprav mi kazalec temperature ni kazal da je pregret.
Kako je zategnil glavo in zamenjal dihtungo, venile itd vam zal ne morem povedati, ker se na te stvari ne spoznam, a upam da dobro.
Me pa malo skrbi, ker tudi jaz menim, da filter nebi bil kriv za tisto pihanje ki se slisi.
Aja zvok ki se slisi iz katalizatorja se je pojavil ravno tako na poti iz Nemcije (od zacetka ropota pa do servisa sem vozil cca 1600km).
Hm, tole mi ni vsec!
Mehanik je ze naredil dosti takih menjav.
Obrocke je menjal zaradi pregretosti (dihtunga mi je spustila v Nemciji) avto je bil se normalno vozen, zato sem se pripeljal domov. Rekel je da je bil ze cisto na meji da se ni vse skupaj skuhalo, ceprav mi kazalec temperature ni kazal da je pregret.
Kako je zategnil glavo in zamenjal dihtungo, venile itd vam zal ne morem povedati, ker se na te stvari ne spoznam, a upam da dobro.
Me pa malo skrbi, ker tudi jaz menim, da filter nebi bil kriv za tisto pihanje ki se slisi.
Aja zvok ki se slisi iz katalizatorja se je pojavil ravno tako na poti iz Nemcije (od zacetka ropota pa do servisa sem vozil cca 1600km).
Hm, tole mi ni vsec!
Lp, mkonci
- Blueboy_RM
- Kraj: Posavje
- killah bee
Jaz bi na tvojem mestu preveril se strom avtomobila-motorja.mkonci napisal/-a:Bom javu ko mi kej rata, verjetno ne pred vikendom!
Hvala za enkrat
Se pravi:
1. Preglej ali so svecke dobro zategnjene
2. Preveri kablovje, ce je dobro nataknjeno ali ce slucajno kje prebija.
3. Morda je tudi cin spula katera zanic.
Glede na to da ima avto le 2/3 izkoristka moci in da zvizga je moznost da laufa le po 3 cilindrih.
Kaj pa zvok motorja? Ali je normalen kot prej ali je kaj drugacen?
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Zvok motorja se ni bistveno spremenil, razen tistega pihanja ki se slisi vsakic ko pohodim gas.
Je pa res da zadnje case skace obratomer, nekje od Nemcije. Skace navzdol od nekje 900 obr na 700. In kadar pride na to mejo se avto dodobra strese.
Glede sveck: Ce snamem kapico in se slisi iskra to pomeni da je cin spula OK ?
Je pa res da zadnje case skace obratomer, nekje od Nemcije. Skace navzdol od nekje 900 obr na 700. In kadar pride na to mejo se avto dodobra strese.
Lp, mkonci
Ni nujno!mkonci napisal/-a:Zvok motorja se ni bistveno spremenil, razen tistega pihanja ki se slisi vsakic ko pohodim gas.
Cin spula je ena skatlica v katero grejo kabli od sveck ( bivsa razdelilna kapa), sta pa mislim, da pri tvojem motorju 2 skupaj nasraufani.
Glede kablov: najbolje je to preverjat v temi, ko se lepo vidi ali kateri od njih prebija.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
To je tudi meni skakal obratomer, ko sem imel zamasen katalizator. Naj ti (oz. tvojemu avtumkonci napisal/-a:Zvok motorja se ni bistveno spremenil, razen tistega pihanja ki se slisi vsakic ko pohodim gas.