Garancija na vgrajene original dele na pooblascenem servisu?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Citroenovc

Garancija na vgrajene original dele na pooblascenem servisu?

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Nekaj me zanima - ali ima Renault kak standard za garancijo na vgrajene original dele znotraj pooblascene mreze? Namrec - 5k km nazaj!!!! je na Safu bilo pod nujno treba zamenjat napenjalec jermena za alternator in klimo (original napenjalec + delo - 250Eur) ...

Clovek bi si mislil da bo zdaj vse OK - no - danes, ko sem prisel po avto k elektricarju zaradi tezav z alterantorjem- me pa opozori - da je napenjalec slab, ker da ima "luft" - sem rekel, da ima sele 5k km in cca 10 mesecev za sabo ... je rekel, naj nujno reklamiram ... da ce je res nov novcat bil - potem je pa nekaj hudi narobe z njim ...

Pa sem sel gledat racun - nikjer ne najdem teksta, ker bi kaj pisalo na temo garancije na vgrajene dele ... (recimo sodelavec ja danes peljal svojo Corso na pooblasceni servis pa je lepo navedeno, da velja garancija na naknadno vgrajene original dele 2 leti) ...
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

na reno dele je garancija 1 leto z originalnim racunom. zato jih izadajajo. pejt nazaj pa rec, da bos zraven k bo sraufu. pa bos prec vidu ce je bil res novi. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Se strinjam! Garancija je, pa posvoje bi to tud mogl nekje pisat :wink: Pa tudi, ce ne pise, garancija je in sicer eno leto. Reklamacije pa imajo rok 8 dni.
Uporabniški avatar
Citroenovc

8 dni od kdaj? Saj sem sele po 10 mesecih dobil dokaz, da nekaj ne stima (s tem, da sem jaz ze takrat tezil, da mi "zvok" motorja po novem ni vsec - da mi je "cuden") ...

Itak da bom zraven - ker hocem to videt.

AJA - OK, po logiki - garancija je na material - torej novega sponarja NISEM dolzan placat - kaj pa vgradnjo le tega? (osebno ne vidim razloga zakaj bi moral placevat za nekaj, cesar se naslednjih 90k km ne bi rabil menjat)
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

1leto imas cas reklamirat taksne zadeve v kolikor so bile vgrajene s strani pooblascene osebe. Odpre se stari delovni nalog na pooblascenem servisu,niti racuna ne rabis zravn...
Uporabniški avatar
Citroenovc

Aha super. Ja nalog je, servisna zgodovina avta se ze vsa leta belezi na pooblascenem servisu, imam tudi original racun (sicer skop - ker pise samo "menjava napenjalca jermena" - nic pa posameznih postavk) - opazil sem pa, da mi je napacne km takrat napisal - jih je 100k zraven pridjal ... nevermind ...

Bom sel lepo v ponedeljek reklamirat ...
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

na racunun na dnu drobni tisk preberi, da ni se kaksna fora tam doli.

lp
Uporabniški avatar
Citroenovc

nikjer drobnrga tiska ... saj ravno to sem vceraj iskal ...

sodelavec ima kar nekaj vrstic pri svojem racunu od Opla - ker tudi pise, da je na VSE vgrajene original dele na pooblascenem servisu 2 letna garancija (izvzeto le potrosna roba)
OK

LP

Primo?ć
Odgovori