Plini na tehnicnem Megane 97

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Blond
Kraj: Maribor

Plini na tehnicnem Megane 97

Odgovor Napisal/-a Blond »

Pozdravljeni mojstri.

Moj Megane 97l ima 250.000km in danes sva bila na tehnicnem.
Vse OK razen plini. Namesto 0,30% CO2, ki je dovoljen je masin pokazal 6,xx.
Mojster me je vprasal, ce se sploh imam katalizator gor ali sem ga zgubil.
Torej ali katalizator ali LAMBDA.

Ali je kdo to menjaval? Kaksen strosek naj pricakujem za nov katalizator, menjavo in novo Lambdo ?
Megane 1.6, letnik 97, 5vrat.
Ali je kaksna druga resitev. Moram pa do ponedeljka to resit.

Hvala za vse vase nasvete in ideje.

Blond
Podpis ni primeren...
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

DR. Izpuh ti poceni zrihta!
tel:041220911
Uporabniški avatar
Blond

Ki je to ? Kaj je to ?
Aja...sem iz MB!
Podpis ni primeren...
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

to bo pa pol Bojci najbolj vedu :lol:
RS-sport
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Cresnjevec pri slov. bistrici! Bojci ve za tega tudi! Ker nam je skor vsem tu z kluba pa iz tega konca delal on izpuhe!

LP
Uporabniški avatar
Solero

Odgovor Napisal/-a Solero »

Novak na Zagrebski nasproti Serbinek-a....

Odvisno kaj bos dal gor.. Ce bos dal original za Megana bos dal okoli 250eur za njega.. Ce pa das univerzalnega "homologiranega" pol je med 150-170eur. Ce pa das "ne-homologiranega" pa med 90-120eur...

V kolikor nisi menjaval se nic, je verjetno tudi kolektor pocen... Se tisti pride okoli 90eur obnovljen..

Pa lambda med 60-80eur.

Jaz sem zadevo porihtal sicer pri Tertineku... na Borstnikovi..
Uporabniški avatar
Blond

Evo mene nazaj !

Pravkar sem prisel od Tertineka in tehnicnega.
Pri Tertineku so mi zamenjali katalizator (najcenejsi/univerzalni) in kolektor. Za material+delo sem placal 300,00 EUR.
Lambda preverjeno deluje OK.
Takoj iz servisa sem sel na tehnicnega in glej ga zlomka.
Na tehnicnem me stric vprasa, ce sem se prisel norca delat. Da so vse vrednosti popolnoma enake kot vceraj in da nisem naredil nic na servisu.
Ko sem mu pokazal racun se ni mogel nacuditi, kako je ob novem katalizatorju in kolektorju se niti malo ni spremenil rezultat.

No tukaj so rezultati novega katalizatorja.
Temp. olja 81C
Vrtljaji 730
Lambda 0,994
CO 0,650
CO2 12,73
HC 183
O2 0,48
COcor 0,650

Vrtljaji 2370
Lambda 0,863
CO 5,259
CO2 11,86
HC 231
O2 034
COcor 5,259

Sedaj me zanima vase mnenje. Je mozno, da je z novim katalizatorjem in kolektorjem (Celoten izpuh OK, lamba OK) stanje popolnoma enako kot prej ko je bil katalizator baje hin in kolektor pocen.

Ali je res za taksne razultate krivo se vse kaj drugega.
Prosim za nasvet kaj in kako ?!

Ne vem ali naj se kaj popravljam, gledam. Ali so pri tertineku sploh zamenjali katalizator in kolektor ???

Pojma nimam kaj naj, dal sem 300,00 EUR pa ni nobene razlike, kaj sele, da bi bilo vredu.

Hvala vsem in LP
Blond
Podpis ni primeren...
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

A so na servisu merli pline ?
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

A pa te potem ni spustil naprej ko si mu pokazal racun? Ce te ni ga daj okrog kepe vdarit 3x :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Blond

MaTe0 napisal/-a:A pa te potem ni spustil naprej ko si mu pokazal racun? Ce te ni ga daj okrog kepe vdarit 3x :)
Seveda me ni spustil ... nazaj me je poslal in prite drugic spet.

Freshman ... ja merili so pline in namerili drek!

Blond
Podpis ni primeren...
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

pri meni so tut bli krivi plini, ker je avto stal pol leta mi doma, le tu pa tam sem ga zastartal, sedaj teh problemov nimam ker ga tisim skoz, tak da probaj malo pritisnit pa cez nekaj casa idi na tehnicnega? drugace pa na A1 idi ne komplicirajo nic glede tega, sam pa tako ali tako ves kaj je narobe, ter probas to odpravit

Lp, Nicc0
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Blond napisal/-a:
MaTe0 napisal/-a:A pa te potem ni spustil naprej ko si mu pokazal racun? Ce te ni ga daj okrog kepe vdarit 3x :)

Blond
Ne vem ce si me zastopil !Ko so ti na servisu menjali kat in kolektor a so potem merili pline in kaksen je bil rezultat ? Ce je bil negativen zakaj si pa potem placal 300eur ??V nasprotnem pa ce je bilo pri njih vredu in na tehnicnem ne pojdi k drugemu izvajalcu tehnicnih pregledov !
Ce je nov katalizator in sonda deluje ter tesni izpusni kolektor je lahko problem tudi v netesnosti celega izpusnega sistema !Kaksen je pri tebi?
Ce ti vse to stima potem pa je edin moznost da ti nagaja motor oziroma sistem vbrizga goriva.
To ves da mora biti avto pred meritvijo plinov vroc (na oziroma pri ventilatorju) !
Uporabniški avatar
Solero

Odgovor Napisal/-a Solero »

Freshman napisal/-a:
Blond napisal/-a:

Blond
Ne vem ce si me zastopil !Ko so ti na servisu menjali kat in kolektor a so potem merili pline in kaksen je bil rezultat ? Ce je bil negativen zakaj si pa potem placal 300eur ??V nasprotnem pa ce je bilo pri njih vredu in na tehnicnem ne pojdi k drugemu izvajalcu tehnicnih pregledov !
Ce je nov katalizator in sonda deluje ter tesni izpusni kolektor je lahko problem tudi v netesnosti celega izpusnega sistema !Kaksen je pri tebi?
Ce ti vse to stima potem pa je edin moznost da ti nagaja motor oziroma sistem vbrizga goriva.
To ves da mora biti avto pred meritvijo plinov vroc (na oziroma pri ventilatorju) !
Saj so napisani zgoraj rezultati meritev, ki so bile opravljene pri Tertineku, ki mu je zamenjal zadevo. Razen,da nekomu naprava za merjenje laze oz. ni umerjena.

Aja kar se pa tice A1 oz. po novem A-M-B tehnicnih pregledov bom pa fantom, ki opravljajo preglede sporocil, da se govori okoli, da se pri njih brez tezav opravi tehnicni pregled oz. izda porocilo o brezhibnost vozila. Ce je vse po reglcih pol ni tezav z tehnicnim in ni kaj komplicirat. Hvala za info.
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Kolko sem ga pa jaz razumel pri tertineku niso delali meritev.To drzi da more biti masina topla. Vrjetn nisi pelo mrzlega avta tja ce si se prpelo od tertineka.

@Solero sva stroga a? :) Saj tak je prav. Ce so mala odstopanja se se spusti pa ce vidi da se clovek trudi pa da zamenja vse, pa pokaze racun no ne vem, ce bi bil jaz tam bi te spustil, ker to je pa ze podjebavanje.Idi nazaj k tertineku pa naj naredijo tak da bos naredil tehnicnega.

Drugace pa kje je ta A1? Jaz vedno delam na stajerskem tehnicnega, in ni blo nekih problemov z njimi, razn to da so bedaki pa da po tisti stezi avto tak zategne da bi ga okrog kepe mogo vsekat.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Blond

Tudi Tertinek je izmeril po menjavi in rezultat je ni OK.
Izpusni sistem je sedaj vredu in tesni.

Tertinek je racunal to kar je zamenjal. Rekel pa je da mora biti napaka nekje drugje.

Bo zgleda tezava z vbrizgom ali vzigom kot si povedal.
(ravno sem govoril s Tertinekom, da je na izpuhu vse OK in da je verjetno vzig kriv)
Vendar nimam pojma zakaj se to nikjer drugje ne kaze kot na plinih.

Pojma nimam h komu naj grem in kaj naj popravljajo.
Ce bom sel na servis popravljat vzig, ga bo spet nekdo nastavil in racunal, jaz pa bom spet butl na tehnicnem.

Pooblasceni servis in priklop na racunalnik ?
Ce ima kdo kak nasvet bi bil zelo vesel, da ne bom zmetal gore denarja vstran kot sedaj.

Enostavno ne vem ali naj grem k mehaniku, k elektricarju, k optiku, ali na psihjatrijo.

Ce ima kdo kak pameten nasvet bom zeloo vesel.

Blond
Podpis ni primeren...
Odgovori