Mam niskotonec kolk mocen ojacevalec rabim

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Mam niskotonec kolk mocen ojacevalec rabim

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Doma imam skatlo brez bassrefleksa prostornima je 36l
in niskotonca sicer sta stara vendar obnovljena.
zvocnik zadaj ma oznake:
JBL
1000 gti
10'' subwoofer
grand tourning automotive competition series
Impedance: 4 ohms
Maximum Recommended
Amplifier power:600 Watts
Recommended minimum
Enclosure Volume:1 Cu. Ft.

Ce kdo pozna ta model zvocnika???

Mislim da skatla bi znala ustrezati 1 Cu. Ft.=28,3l
Pa kako mocen ojacevalec rabim da bi poganjal ta zvocnik na kar se da optimalno, pa ce bi bil dost sam eden niskotonec v avtu?
Slika
Uporabniški avatar
Slicker

Odgovor Napisal/-a Slicker »

jz mam ta sub in sem zelo zadovolen. precej natancen in tut nizko zna it. jz mam prkloplenga na 150rms-a pa lepo dela. sm ga prklopu na 250 in se je ze malo pritozeval. tko da okol 200 bi mu lepo ustrezalo. mam pa kompresijsko skatlo 23litrou in je povsem zadost.

aja, deklarirano ima 200 rms-a.
Uporabniški avatar
pamečan
Kraj: Pameče

Odgovor Napisal/-a pamečan »

Slicker napisal/-a:jz mam ta sub in sem zelo zadovolen. precej natancen in tut nizko zna it. jz mam prkloplenga na 150rms-a pa lepo dela. sm ga prklopu na 250 in se je ze malo pritozeval. tko da okol 200 bi mu lepo ustrezalo. mam pa kompresijsko skatlo 23litrou in je povsem zadost.

aja, deklarirano ima 200 rms-a.
ce mu spustis 300 se nebo cist nc pritozeval :wink: sam nastavit mores prav pa je

LP
Uporabniški avatar
Slicker

Odgovor Napisal/-a Slicker »

prklopu sm ga na jbl 75.4. gain skoraj do konca, brez bass boosta in frekvenca tm okol 80hz se mi zdi. pa ga je zabijalo.
Uporabniški avatar
pamečan
Kraj: Pameče

Odgovor Napisal/-a pamečan »

sube na 4-kanalcle priklaplat je za moje pojme bedarija! na primer js mam nuclearja ko ma 2kw RMS pa mam na 2 kw ojacevalc prikloplen. zvocnik bi pa se bols igral ce bi mu dodal se en tak ojacevalc torej use skup 4kw!

tk da ce bi ti priklopo ta zvocnik na nek 2-kanalc ko ma tam ene 250 RMS na 4 ohm-e bi blo kr kamot!
Uporabniški avatar
sal3
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a sal3 »

Pa ne mors primerjat GZNW z Gti-jem :lol: Sodelovc ima tega JBL-a v avtu in je prikloplen na nek JBLov amp z 300W v bridgu in dela kot mora. Zdej al si imel nastavitve na AR zbrkane al je bil pa box zgresen in ti je zabijalo.

@BeaM_X ... Ce bos dajal v kompresijo bo okoli 28l ravno prav in ce nisi zahteven bo en sub dost. Ti pa priporocam da naredis iz tiste 36L skatle BR box, ker toliko malo moci v kompresijo ne bo ravno glasno (predvidevam da hoces glasnost).

LP
...::: Dolenjska Audio Crew :::...
Odgovori