Zanima me zato ker sem pod sopotnikovim sedezem nasel en kabel, ki je prosto visel.
Kako preverit ce so airbagi
Kako preverit ce so airbagi
Lucka na armaturi ugasne, pokrov na volanu zgleda ok sam vseeno me zanima ce se da kako preverit.
Zanima me zato ker sem pod sopotnikovim sedezem nasel en kabel, ki je prosto visel.
Re: Kako preverit ce so airbagi
To je normalno,tisto je kabel-konektor zategovalca in bocnega air-baga, veckrat komu pade dol. Na volanu je air bag-ni pokrova.ce je sprozen ga raztrga,prav tako na sopotnikovi strani armaturo. Edino v sedezih je mal tezje vedet,ce so notr,...samo,ce je samo ta kabelcek problem,se ne rabis sekirat!
Kater avto pa mas?
Kater avto pa mas?
- Citroenovc
JAz se ubadam z enakim vprasanjem - moja punca je v petek kupila 6 let staro Xantio2 s 4 ABji. vidi se, da je bila pobarvana havba in preliv prek blatnikov. tudi sopotnikov AB ima pri predalu cca 5cm "odvihanega" roba - ampka me je kolega, zavarovalniski cenilec, pomiril, da to je od vrocine; da sama reza na armaturi je enakomerna.
Lucke delajo. Proxia je pokazala da je vse OK ... ampak vseeno ... a obstaja kaka trotlziher metoda, da clovek to odkrije ...
Lucke delajo. Proxia je pokazala da je vse OK ... ampak vseeno ... a obstaja kaka trotlziher metoda, da clovek to odkrije ...
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
Najbol "trotlziher" je za se vsedes v avto in se pri cca 15-20km/h zaletis v zid in vidis ali jih je odprlo ali ne!!!!Citroenovc napisal/-a:JAz se ubadam z enakim vprasanjem - moja punca je v petek kupila 6 let staro Xantio2 s 4 ABji. vidi se, da je bila pobarvana havba in preliv prek blatnikov. tudi sopotnikov AB ima pri predalu cca 5cm "odvihanega" roba - ampka me je kolega, zavarovalniski cenilec, pomiril, da to je od vrocine; da sama reza na armaturi je enakomerna.
Zdaj pa zares! Preveris lahko tako da precekiras racunalnik airbaga ce je prikljucen ali ne. Opazis tudi po tem ce je volan v tistem delu kjer bi moral biti airbag zelo mehak in lahko s prsti globoko stisnes do dadnjega dela ohisja plastike volana! Sicer je pa tko, ce lucke delajo ob kontaktu in normalno ugasnejo je sigurno OK.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
kaksen letnik clio pa ?
Po voznikovim sedezem ima dve zici za zategovalnik in zico , da ti gori lucka, ce nisi privezan.
Preglej ce so zategovalniki OK.
Odklopi oba konektorja, zazeni motor, in lucka za airbag ne sme ugasniti.
( s tem bos samo ugotovil, ce ni vse skupaj prevezano airbag-servo.)
Malo kmecka metoda sam probas lahko.
Sem pa tud jst ze slisal, da je kdo kupil avto brez vrec samo
take.
Po voznikovim sedezem ima dve zici za zategovalnik in zico , da ti gori lucka, ce nisi privezan.
Preglej ce so zategovalniki OK.
Odklopi oba konektorja, zazeni motor, in lucka za airbag ne sme ugasniti.
( s tem bos samo ugotovil, ce ni vse skupaj prevezano airbag-servo.)
Malo kmecka metoda sam probas lahko.
Sem pa tud jst ze slisal, da je kdo kupil avto brez vrec samo
take.- Citroenovc
Cakaj - to mislis da fizicno sarim in iscem racunalnik in ali je priklopljen, ali kako?Tommy28 napisal/-a: Zdaj pa zares! Preveris lahko tako da precekiras racunalnik airbaga ce je prikljucen ali ne. Opazis tudi po tem ce je volan v tistem delu kjer bi moral biti airbag zelo mehak in lahko s prsti globoko stisnes do dadnjega dela ohisja plastike volana! Sicer je pa tko, ce lucke delajo ob kontaktu in normalno ugasnejo je sigurno OK.
Mene je namrec zmotilo - v navodilih pise, da lucka za prednja AB in lucka za stranske AB ugasneta po 6sec - no pri njeni ugasne prva po 6, druga pa kako sekundo kasneje ... OK, se zgodi.
pise tudi - ce sopotnikov izklopimo - bo gorela stalno (ja to tudi dela)
AMPAK ko ga pa potem nazaj vklopimo - bo pa lucka gorela 10sec - a njej zagori samo za 6sec. in sopotnikov ima par cm roba pri predalu, ki je malo odvihan ...
Tale del mi najbolj mimo hodi ...
Eto zadeve:

Kaj naj si mislim o tem (niti mi ni jasno, kako sem jaz to spregledal, ko sva avto kupovala)
Volan deluje OK. Ni mehek.
Danes na CitroTesterju (Proxia) je tudi reklo, da je vse OK.
Samo en kolega mi je nekaj razlagal, da se enostavno namesto sprozenega ABja veze navaden uporcek - in potem lucke in tester pravilno pokazejo, ABja pa nikjer vec
Zadnjič spremenil Citroenovc, dne 24 Jul 2007, 22:40, skupaj popravljeno 1 krat.
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
Zica je pod obema sedezema.
Do zdaj se ni se nobenmu sprozla.
Zenske doskrat kaksne cevlje spodi tlacjo, in spuljo te zice pol jim pa lucka zacne svetit.
Sem pa vidu tud ze primer koje macka prgrizla zico.
Je pa dejstvo da ce odklopis bo tester na servisu pokazal napako na tokokrogu, kadar ga boste priklopli.
Zenske doskrat kaksne cevlje spodi tlacjo, in spuljo te zice pol jim pa lucka zacne svetit.
Je pa dejstvo da ce odklopis bo tester na servisu pokazal napako na tokokrogu, kadar ga boste priklopli.
Kaj je s tisto pod sopotnikovim sedezem. Ima celo pokrovcek na konektorju.megane96 napisal/-a:Zica je pod obema sedezema.
Pri avtih, ki se jim ne unici armaturka ob sprozenji AB se verjetno da tisti pokrov odpret (npr. Xantia). Tako se tudi menja AB ob sprozenju.
Torej, vprasat mehanika, kako se tisti del ven vzame.
Sicer pa so sledi karambola lahko vidne tudi na samem varnostnem pasu, ki ga je tudi potrebno menjat ob karambolu.
lp
Torej, vprasat mehanika, kako se tisti del ven vzame.
Sicer pa so sledi karambola lahko vidne tudi na samem varnostnem pasu, ki ga je tudi potrebno menjat ob karambolu.
lp
- Citroenovc