Laguna II 2.0 IDE - Vztrajnik, sklopka ali kaj drugega?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Gzeus
Kraj: Malo tukaj, malo tam

Laguna II 2.0 IDE - Vztrajnik, sklopka ali kaj drugega?

Odgovor Napisal/-a Gzeus »

Najprej lep pozdrav vsem. Sem prvic lastnik avta Renault znamke :D .

Imam Laguno II - 10/2002 2.0 IDE. Pri speljevanju ob popuscanju sklopke mi nekaj rozlja (zdrsuje) pri sklopki ali vztrajniku. Kadar se motor malo bolj zatrese (recimo ob spremembi vrtljajev iz visjih na nizje, ko ugasnes klimo) se tudi zaslisi ropotanje s kovinskim zvokom v predelu sklopke oziroma vztrajnika. Prestave se menjajo lepo in gladko in olja je v menjalniku dovolj, tako da menjalnik je kot kaze v redu.

Mehanik je dal menjalnik stran in pogledal vizuelno ali je sklopka obrabljena ali zanic in ali je vztrajnik zanic. Rekel mi je, da zgleda vse OK in da tudi lamele so se dobre. Rozljanje in zdrsevanje ob speljavanju pa je vse hujse. Drugace avto pelje v redu in ni nobenih podobnih zvokov, ko se peljes. Zanimivo je tudi, da ob speljavanju v vzvratni prestavi tega rozljanja in zdrsevanja ni.

Sedaj ne vem ali mehanik sploh ni odprl in pogledal :roll: ali pa se na vztrajniku ali skopi ne vidi, da je kaj narobe.

Kaj bi lahko to bilo? Ce je mogoce vztrajnik fuc, ali je za ta motor na voljo komplet sklopke in enomasnega vztrajnika?

Najlepsa hvala.

Boris
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Kaj pa ce so samo nosilci motorja in imas potem tak obcutek ker motor trese???

Jaz sem celo stalo delal po servisih, pa smo ob cist nekem drugem servisu ugotovil da so nosilci motorja cisto uniceni.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ce je odsraufal mejnalnik se vidi po sraufh.
Si bil na pooblascenem servsisu ?
Probaj drugega mehanika.
Gzeus

Hvala Dolenc.

Ja sem pozabil povedat :oops: , da zgledajo zgornji noslilci v redu, spodnji pa tudi. Je tudi mehanik ob hitrem ogledu rekel, da so ok.

Bom moral verjetno peljat spet k mehaniku. K tistemu, ki mi je to preverjal zadnjic (Primoz Locniskar s.p., Zbilje) ne bom vec, ker mi je vrata avta spraskal, pa potem ni hotel priznat in zacenjam postopek za povrnitev stroskov popravila skode.

Katerega mehanika v LJ + okolica (zanesljiv, posten in se spozna na Renaulte) bi priporocali?
dolenc

Kako hitro jih je pa pogledal?

Nosilec moras dol vzet in z kaksnim izvijacem pogledat se takoj vidi pocena gumica. Ce je samo motor potresel gor na avtu to ne mors dobro vidt. Letnik 02 pa ce se niso menjani je skor zihr to problem.
Gzeus

Samo vizualno je pregledal spodaj in zgoraj in malo potresel...
dolenc

to mors dol vzet in tako kot sem rekel.
Gzeus

Dobro bo treba spet k mehaniku torej.

Povejte, koga priporocate v LJ in okolici? Lahko je tudi fusar. Sporocite na PM :)
*** V?®eraj je nekrit ?®ek, jutri je obljuba o pla?®ilu, danes je ke?°! ***
Odgovori