MEGANE II ...tece kllima? In to v kabino avta?
MEGANE II ...tece kllima? In to v kabino avta?
...pozdravljeni najprej... pred dvema tednoma sem zamenjal navojnico na volanu (hvala za pomoc in mnenjeja nekaterih) a imam ze novi problem..
Vceraj med (vsakih par mesecev) ciscenjem avta..sem ugotovil, da imam vlazno dno pod sovoznikovimi nogani oz.. razmnocen predalnik, ki se najaja pred sedezem sovoznika.. Milsil sem da gre za kondenz.. danes sem se po nkljucju peljal malo dlje.. Ugotovil sem, da ko se ustavim mi kaplja (in to dobesedno) izpod armature sovoznika.. In to tako, da se nabira voda (tam ko sem prej omenil). Je imel ze kdo kaj takega? kaj pri klimi je slo? Mi bodo razkopali celi avto? (saj zadeva kaplja pod armaturo...)
Vceraj med (vsakih par mesecev) ciscenjem avta..sem ugotovil, da imam vlazno dno pod sovoznikovimi nogani oz.. razmnocen predalnik, ki se najaja pred sedezem sovoznika.. Milsil sem da gre za kondenz.. danes sem se po nkljucju peljal malo dlje.. Ugotovil sem, da ko se ustavim mi kaplja (in to dobesedno) izpod armature sovoznika.. In to tako, da se nabira voda (tam ko sem prej omenil). Je imel ze kdo kaj takega? kaj pri klimi je slo? Mi bodo razkopali celi avto? (saj zadeva kaplja pod armaturo...)
Bojan tole preber:
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... hp?t=12387
Smo se ze na veliko razpisali na to temo, ker je kr popularna!
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... hp?t=12387
Smo se ze na veliko razpisali na to temo, ker je kr popularna!
enako pri meniobby napisal/-a:Najbrz imas zamaseno cev za odvod kondensa klime. Isto je bilo pri meni, pa so mi na serviso zrihtali. Cevka je pa tam nekje pri aluminiju nad izpuhom. Se baje tisti alumini na cevko nasloni in jo zamasi. Mogoce si pa kje malo nasedo in jo je pol zadelalo.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Neki v blizini prednjega desnega kolesa!algorex napisal/-a:Danes imam tudi jaz luzico pri sovoznikuBRUKI napisal/-a:Avto na dvigalo in odvijes alu zascito izpuha in si pri cevki za
odvod kondenza klime...nato samo z zicko scistis in je.
Vse skupaj 15 min dela.![]()
Kje pride cevka ven, pri zadnjem izpusnem loncu ali okoli klime ?
Mozno je tudi, da si v casu tega snezenja nisi dovolj otresel cevljev, ko si vstopal v avto, pa ....deejayam napisal/-a:ce mam moker predal pod voznikovimi nogami??? kaj je kanal al cevka???
Lahko, da se ti je nabrala umazanija v odtokih iz prostora pod brisalci. Voda, ki se nabere v tem prostoru, lahko udari cez prezracevalne cevi za dovod zraka k nogam. Za demontazo brisalcev odvijes matico na osi (prej snames plasticni pokrovcek, ki obicajno pokriva matico), potem pa je najbolje uporabiti "abciger" (demontazno orodje), ker se zadeva neverjetno drzi skupaj.