Poraba 0,00l/100km

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
meganeII

Poraba 0,00l/100km

Odgovor Napisal/-a meganeII »

Mogoce se bo zdelo kateremu moje vprasanje neumono, ampak vseeno.
Ko vozim z avtom v dolino in odvzetim gasom je trenutna poraba na BC-ju 0,0L/100km.
Je to samo racunska teorija al v resnici ne da niti kaplje benzina v motor?
Uporabniški avatar
djsly

Odgovor Napisal/-a djsly »

res ne porabi nic bencina.
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Kako ga ne porabi?! Sej ga nekaj potrebuje, da ze vsaj motor dela. Ce ima Renault take BC-je, ni cudno da so porabe potem tako nizke.
Uporabniški avatar
tornado
Kraj: Maribor, Slovenija

Odgovor Napisal/-a tornado »

djsly napisal/-a:res ne porabi nic bencina.
Z to trditvijo se jaz ne bi strinjal. :smt040
Brez nic ni nic. :wink:
Ce bi avto spustil po 10km klancu navzdol, motor tece na standgasu, stopalke za gas se ne dotikas in ta spust prevozis v taksnem rezimu, bi trenutna poraba na disleju kazala porabo 0l/100km.
Od kod pa energija za prosti tek motorja? :smt017 :wink:
Lp Rado
Svarun

Odgovor Napisal/-a Svarun »

Poraba v prostem teku je tako majhna da jo je brez veze kazati:
Avto pije nic (0,0L) ko spustis gas - recino po klancu navzdol, ker kolesa poganjajo masino. Ce das v ler ni isto, ker mora masina sama delat, to pa pomen, da je pri 70km/h v prostem teku poraba se zmer mal vec k 1L, v prostem teku na mestu pa je poraba okrog 0,7l/h (beri-litrov na URO)
Bolje bit zmerjan kot zmatran
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

tornado napisal/-a:
Ce bi avto spustil po 10km klancu navzdol, motor tece na standgasu, stopalke za gas se ne dotikas in ta spust prevozis v taksnem rezimu, bi trenutna poraba na disleju kazala porabo 0l/100km.
Ce so tebe ucili po klancu navzdol v leru voziti in tako vozis, potem imas prav. Ce pa motor poganjajo kolesa, ker imas v doloceni prestavi, potem komjuter lepo zapre pipico in ne porabi nic bencina (za razliko od frgazer modelov), ker so obrati itak visji kot bi naj bili.
Torej ja, poraba bencina je tocno 0,00000litra/1263 kilometrov :D
LP, Samojed
Uporabniški avatar
tornado

Samojed napisal/-a:
tornado napisal/-a:
Ce so tebe ucili po klancu navzdol v leru voziti in tako vozis, potem imas prav. Ce pa motor poganjajo kolesa, ker imas v doloceni prestavi, potem komjuter lepo zapre pipico in ne porabi nic bencina (za razliko od frgazer modelov), ker so obrati itak visji kot bi naj bili.
Mene so ucili, da se po klancu navzdol NE VOZI V LERU.
Moje razmisljanje sem napisal hipoteticno.
Razmisljanje o tem, da avto pri prizganem motorju ne trosi NIC oz.0,0000l/1263km goriva je popolnoma zmotna. Tudi ce potrosi samo 0,01l je to potrosnja, res je pa da je zanemarljiva. :wink:

Ce me spomin ne vara avto v prostem teku potrosi od 1-1,5l/h.
Lp Rado
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

tornado napisal/-a:
Samojed napisal/-a:
tornado napisal/-a: Z to trditvijo se jaz ne bi strinjal. :smt040
Mene so ucili, da se po klancu navzdol NE VOZI V LERU.
Moje razmisljanje sem napisal hipoteticno.
Razmisljanje o tem, da avto pri prizganem motorju ne trosi NIC oz.0,0000l/1263km goriva je popolnoma zmotna. Tudi ce potrosi samo 0,01l je to potrosnja, res je pa da je zanemarljiva. :wink:

Ce me spomin ne vara avto v prostem teku potrosi od 1-1,5l/h.
Ja sam je razlika med tem da je avto v prostem teku in tem da gres po klancu dol brez gasa. Ko gres po klancu dol kolesa poganjajo motor, zato ne rabi bencina...
Uporabniški avatar
tornado

Tadej oprosti, ampak ce bodo tvoje trditve slisali proizvajalci avtomobilov bos zelooooo bogat clovek, da ne govorimo o Nobelovi nagradi za iznajdbo ''perpetum mobile''.
Mislim, da si v soli pri fiziki manjkal kar nekaj ur.
Lp Rado
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

koliko pokuri v prostem teku je odvisno od avta, moj naprimer med 3.5 in 4l/h (vsaj tako pravi bc)

pri voznji po klancu dol pa res ne porabi nic ker racunalnik zapre bencin (ce das nogo dol s pedala za gas, da ne bo kdo mislil da ga lahko tiscis kot kamela pa ne bo nic porabil :lol: )
to je vsa velika skrivnost :D

pa itak da se po klancu dol ne vozi v leru, ne vem zakaj bi kdo to prakticiral :?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Jaz sem tornadu napisal ce vozi v leru, ker je trdil da brez nic ni nic 8no, se vedno to trdi in porav ima). Ce nekaj spregledas, se ne pomeni da nic ni. In ce gres po klancu navzdol in imas v prestavi, potem ti kolesa poganjajo motor (potencialna energija v kineticno itd).
Torej se motor ne vrti samo od sebe, ampak ga poganjajo kolesa in ker ga poganjajo kolesa, ne kuri NIC. To velja za vse avtomobile z elektronskim vbrizgom goriva (mogoce je kak prastar izjema), ne velja pa za avtomobile z frgazerjem.
Ni perpetum mobile, sicer se pa na kolo usedi, tistega ki ima direkten prenos in se pedala ves cas vrtijo, pa bos videl kako ti bo noge v rit zabijalo samo od sebe :lol: :lol: :lol:
LP, Samojed
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

avto v brzini in po klancu navzdol brez gasa ne trosi nic, ker pride energija za pogon motorja z koles!
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

tornado napisal/-a:Tadej oprosti, ampak ce bodo tvoje trditve slisali proizvajalci avtomobilov bos zelooooo bogat clovek, da ne govorimo o Nobelovi nagradi za iznajdbo ''perpetum mobile''.
Tornado oprosti, ampak ''perpetum mobile'' je naprava, ki deluje brez vlozka energije, ko pa ti vozis po klancu dol brez gasa, avto zavira z motorjem in dobiva energijo s koles.
tornado napisal/-a:Mislim, da si v soli pri fiziki manjkal kar nekaj ur.
To je problem ker samo mislis ;)
Uporabniški avatar
djsly

Odgovor Napisal/-a djsly »

Dajmo probat. Avto prizgemo na visnjegorcu, spustimo 100kmh dol v prestavi in odlopimo dotok goriva. In bomo videli ali na koncu klanca motor se laufal ali ne.

Pobiram stave!
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Vseeno gre nekaj bencina...kaj pa potem maze bate...zrak??? Sj bi zaribal potem...se vam ne zdi?
Zaklenjeno